Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

rozmawiałam z p. Porzyczką, max może wziąć 4 szamba, moje 6m kosztuje 1600 z transportem przy 4 szambach ok. 2300. dzwonilam też do kondradobet, oni moga wziąć max 5 szamb, przynajmniej tak mi powiedzieli,wtedy km płatny 3,5 zł. przy 3 szambach-2,5 zł. u nich szambo 6m kosztuje 1300 zł. dzisiaj się dowiem, czy sąsiad jest chętny. musimy wspólnie wybrać dostawcę...kto jest za kim?;) w moim przypadku taniej wychodzi kondradobet..

kto z was ma dachówkę braas grafitową lub czarną, muszę szybko podjąć decyzję i nie wiem która wybrać;p wklejcie swoje daszki,jeśli ktoś taką posiada...

Bardzo proszę o namiary na dobrego i NIEDROGIEGO elektryka, najlepiej z zachodniej strony Wrocławia.

Jestem już po pierwszej wycenie i lekko się przeraziłam - elektryka, TV, TEL i alarm 12 tyś. Nie spodziewalam się takiej sumy :cry:

witam

szczerze polecam Pana Tomka 0665 456 744

kumaty, pracowity

aha i jeszce jedna prośba-pytanie o porade

miało u nas w domu nie być poddasza użytkowego ale jakimś cudem się zrobiło ale narazie nie bedziemy go robic-zostawimy na inne czasy bo póki co krucho z kasą się zrobiło ale klatka schodowa jest zrobiona(tzn narazie dziura jest zrobiona pod przyszłościowe schody),a pytanie dotyczy jak zabezpieczyć góre żeby ciepło z dołu nie zmykało na góre

ocieplic strop wełną?(dach bedziemy ocieplać)ale co ze stropem bo ponoć całe ciepło bedzie uciekało przez strop jak go czymś nie obłożymy

Witajcie!

Mam pytanie do budowniczych z pd-wsch od Wroclawia: skad braliscie beton?

Ja brałem w Zakpol w Oławie - było najtaniej, szybko i sprawnie.

ZAKOPOL do Wrocławia wozi przez Brzeg - od strony Kamieńca (Wojnowa) nie podjeżdzają - most jest w remoncie, w Oławie jest jeszcze Ołabet - ale kiepsko z nimi jest kontakt. Po ostatnich poszukiwaniach najtaniej wyszedł mi beton w Dyckerhoffie - B20 220 m3, pompa 250, dojzad 200 (wszystkie ceny netto)