TS147 12.11.2008 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2008 Doradźcie jaki materiał wybrać na działówki Myślałam intensywnie o Silce E, co by wygodnie było, ale na ile zdążyłam sie zorientować - ciut przydrogo wychodzi ta imprezka. Lepiej wypada Solbet.. Co będzie lekkie, o dobrej izolacyjności akustycznej, a przy tym niezbyt drogie? Pozdrawiam cieplutko Ja robiłem ostatnio z Silki 12cm. Koszt około 3,5zł za 1szt - wchodzi 15 na 1m2. Plusem jest izolacyjność akustyczna, równiutkie ściany po wymurowaniu i możliwość zawieszenia co tylko się chce . Pzdr, TS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spad 12.11.2008 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2008 Doradźcie jaki materiał wybrać na działówki Myślałam intensywnie o Silce E, co by wygodnie było, ale na ile zdążyłam sie zorientować - ciut przydrogo wychodzi ta imprezka. Lepiej wypada Solbet.. Co będzie lekkie, o dobrej izolacyjności akustycznej, a przy tym niezbyt drogie? Pozdrawiam cieplutko Ja robiłem ostatnio z Silki 12cm. Koszt około 3,5zł za 1szt - wchodzi 15 na 1m2. Plusem jest izolacyjność akustyczna, równiutkie ściany po wymurowaniu i możliwość zawieszenia co tylko się chce . Pzdr, TS jeśli brać pod uwagę keramzyt 10 cm, porot 11,5 i silkę 12 to ceny są zbliżone, a slika - zgadzając się z przemówcą to najtrafniejsze rozwiązanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 12.11.2008 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2008 jeśli brać pod uwagę keramzyt 10 cm, porot 11,5 i silkę 12 to ceny są zbliżone, a slika - zgadzając się z przemówcą to najtrafniejsze rozwiązanie Popieram, mam porotherm 11,5cm, na dzień dzisiejszy byłaby to silka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agagaj 12.11.2008 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2008 No i dzięki wielkie Silka była moim numerem uno i okazuje się, że tak już pozostanie. Wolę ciut dopłacić i mieć święty spokój, skoro tak radzicie Wiem już z doświadczenia, że czasami co drogie to tanie. Pewnie bezpośrednio do zagruntowanej ściany można przykleić płytki ceramiczne?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vanka99 12.11.2008 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2008 jeśli brać pod uwagę keramzyt 10 cm, porot 11,5 i silkę 12 to ceny są zbliżone, a slika - zgadzając się z przemówcą to najtrafniejsze rozwiązanie Popieram, mam porotherm 11,5cm, na dzień dzisiejszy byłaby to silka. U nas dom jest z porothermu i ścianki działowe na parterze również. Natomiast na poddaszu chcieliśmy zastosować coś lżejszego i padło na ytonga. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bemark 12.11.2008 14:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2008 jeśli brać pod uwagę keramzyt 10 cm, porot 11,5 i silkę 12 to ceny są zbliżone, a slika - zgadzając się z przemówcą to najtrafniejsze rozwiązanie Popieram, mam porotherm 11,5cm, na dzień dzisiejszy byłaby to silka. U nas dom jest z porothermu i ścianki działowe na parterze również. Natomiast na poddaszu chcieliśmy zastosować coś lżejszego i padło na ytonga. Pozdrawiam u nas podobnie tylko nie mam poddasza uzytkowego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m_studio_2008 12.11.2008 22:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2008 Proszę o pomoc w sprawie umowy na prace budowlane "stan surowy zamknięty"...może ma ktoś jakiś dobry wzór...?!... dzięki,dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bemark 13.11.2008 15:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2008 Proszę o pomoc w sprawie umowy na prace budowlane "stan surowy zamknięty"...może ma ktoś jakiś dobry wzór...?!... dzięki,dzięki witam nie pomoge u nas bylo na slowo ale na szczesci wszytko ok domek juz wybudowany rozliczone teraz wykanczac bedziemy pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablo__76 13.11.2008 16:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2008 Witam serdecznie, ma do oddania ziemię spod fundamentów w Sobótce. Jeżeli jest ktoś zainteresowany to proszę o kontakt. Tel. 607 63 80 88. PozdrawiamPaweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Havena 13.11.2008 16:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2008 Proszę o pomoc w sprawie umowy na prace budowlane "stan surowy zamknięty"...może ma ktoś jakiś dobry wzór...?!... dzięki,dzięki Moze sie przyda: http://forum.muratordom.pl/umowa-na-stan-surowy-domu,t105038.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BeaWroc 13.11.2008 17:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2008 może lepiej wpisac w google" umowa o roboty budowlane " wyskakuje wtedy wzór na wzorze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 13.11.2008 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2008 może lepiej wpisac w google" umowa o roboty budowlane " wyskakuje wtedy wzór na wzorze zacznij na miejscu: http://forum.muratordom.pl/dokumenty-wlasne,f107.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spad 13.11.2008 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2008 Mam pytanko, czy ktoś z Was stawiał końcówkę dachu z klinkierówki czarnej. chodzi mi intensywność kolorów. Przejrzałem strony producentów, ale z kolorami różnie bywa i może ktoś miał do czynienia z intensywnie czarnym.PozdrawiamPSOczywiście za namiary na hurtownię będę niezmiernie wdzięczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cherry 14.11.2008 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2008 Mam pytanko, czy ktoś z Was stawiał końcówkę dachu z klinkierówki czarnej. chodzi mi intensywność kolorów. Przejrzałem strony producentów, ale z kolorami różnie bywa i może ktoś miał do czynienia z intensywnie czarnym. ja mam kominy z klinkieru czarnego - kolor MATRIX Wienerbrgera, kolor ciemny, ale nie powiedziałabym, że jest mega intensywny, część na zamówienie kupowałam w hurtowni Ryczkowski w Kamieńcu Wrocławskim, a część od ręki dostałam w Builderze na Ziębickiej we Wrocławiu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agagaj 14.11.2008 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2008 Witanko kochani Czy cena 40 zł za mkw za położenie dachówki ceramicznej i montaż 8 okien dachowych na prościutkim kopertowym dachu jest ok Waszym zdaniem?? Nie znam cen, ale dekarz polecany... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
godin 14.11.2008 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2008 Witanko kochani Czy cena 40 zł za mkw za położenie dachówki ceramicznej i montaż 8 okien dachowych na prościutkim kopertowym dachu jest ok Waszym zdaniem?? Nie znam cen, ale dekarz polecany... Jeśli dekarz sprawdzony to decyduj się póki jest jeszcze w tak dobrej cenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnetkaS 14.11.2008 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2008 Temat - elektryka Czy powinno się prowadzić dodatkowy kabel uziemjaiący do np. pralki, zmywarki albo piekarnika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agagaj 14.11.2008 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2008 Witanko kochani Czy cena 40 zł za mkw za położenie dachówki ceramicznej i montaż 8 okien dachowych na prościutkim kopertowym dachu jest ok Waszym zdaniem?? Nie znam cen, ale dekarz polecany... Jeśli dekarz sprawdzony to decyduj się póki jest jeszcze w tak dobrej cenie OK. Skoro tak, to biorę i więcej nie szukam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lasche 15.11.2008 15:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2008 Kochani,Zaglądam tu na forum od 2 lat ale za bardzo się nie udzielam bo wszystko u nas było jeszcze w proszku. A jak zaczęliśmy to teraz ledwo nadążam. Budujemy na południe od Wrocławia. Niestety z zagranicy. Tzn. my - inwestorzy zagranicą a biedni rodzice w Polsce. Biedni bo wszystko załatwiają. Ja ile mogę to sprawdzam przez internet. Głównie korzystając z wielu rad na tym forum. No i mam kłopot. Do tej pory nie miałam wielkich problemów z wycenami przez internet, ale przy dachówce okazało się, że większość hurtowni wymaga obecności na miejscu. Nie mam serca ganiać rodziców po całym Wrocławiu i okolicach, stąd pytanie. Gdzie najtaniej znaleźć dachówkę Brassa? Mam jedną wycenę z Drewnopolu - 2,09zł netto za dachówkę podstawową. Czy to dobra cena, czy szukać dalej? Do tej pory materiały wybieraliśmy z co najmniej 3 wycen. Przepraszam za przydługi post. I z góry dziękuję za rady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agagaj 15.11.2008 16:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2008 Dostałam w MSM na Tyskiej 2,46 brutto za celtycką lumino, a i to myślałam, że dobra cena Inna wycena była w podobnym tonie, na całym dachu wychodziło o 500 zł drożej. Zmieniłam dachówkę na inną, więc dalej nie wnikałam... Więcej grzechów nie pamiętam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts