Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Doradźcie jaki materiał wybrać na działówki :wink:

Myślałam intensywnie o Silce E, co by wygodnie było, ale na ile zdążyłam sie zorientować - ciut przydrogo wychodzi ta imprezka. Lepiej wypada Solbet..

Co będzie lekkie, o dobrej izolacyjności akustycznej, a przy tym niezbyt drogie?

Pozdrawiam cieplutko

Ja robiłem ostatnio z Silki 12cm. Koszt około 3,5zł za 1szt - wchodzi 15 na 1m2. Plusem jest izolacyjność akustyczna, równiutkie ściany po wymurowaniu i możliwość zawieszenia co tylko się chce ;).

Pzdr,

TS

• Odpowiedzi 2,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Doradźcie jaki materiał wybrać na działówki :wink:

Myślałam intensywnie o Silce E, co by wygodnie było, ale na ile zdążyłam sie zorientować - ciut przydrogo wychodzi ta imprezka. Lepiej wypada Solbet..

Co będzie lekkie, o dobrej izolacyjności akustycznej, a przy tym niezbyt drogie?

Pozdrawiam cieplutko

Ja robiłem ostatnio z Silki 12cm. Koszt około 3,5zł za 1szt - wchodzi 15 na 1m2. Plusem jest izolacyjność akustyczna, równiutkie ściany po wymurowaniu i możliwość zawieszenia co tylko się chce ;).

Pzdr,

TS

jeśli brać pod uwagę keramzyt 10 cm, porot 11,5 i silkę 12 to ceny są zbliżone, a slika - zgadzając się z przemówcą to najtrafniejsze rozwiązanie

No i dzięki wielkie :lol:

Silka była moim numerem uno i okazuje się, że tak już pozostanie. Wolę ciut dopłacić i mieć święty spokój, skoro tak radzicie :wink:

Wiem już z doświadczenia, że czasami co drogie to tanie.

Pewnie bezpośrednio do zagruntowanej ściany można przykleić płytki ceramiczne??

jeśli brać pod uwagę keramzyt 10 cm, porot 11,5 i silkę 12 to ceny są zbliżone, a slika - zgadzając się z przemówcą to najtrafniejsze rozwiązanie

Popieram, mam porotherm 11,5cm, na dzień dzisiejszy byłaby to silka.

U nas dom jest z porothermu i ścianki działowe na parterze również. Natomiast na poddaszu chcieliśmy zastosować coś lżejszego i padło na ytonga.

Pozdrawiam

Popieram, mam porotherm 11,5cm, na dzień dzisiejszy byłaby to silka.

U nas dom jest z porothermu i ścianki działowe na parterze również. Natomiast na poddaszu chcieliśmy zastosować coś lżejszego i padło na ytonga.

Pozdrawiam

u nas podobnie

tylko nie mam poddasza uzytkowego

Mam pytanko, czy ktoś z Was stawiał końcówkę dachu z klinkierówki czarnej. chodzi mi intensywność kolorów. Przejrzałem strony producentów, ale z kolorami różnie bywa i może ktoś miał do czynienia z intensywnie czarnym.

Pozdrawiam

PS

Oczywiście za namiary na hurtownię będę niezmiernie wdzięczny.

Mam pytanko, czy ktoś z Was stawiał końcówkę dachu z klinkierówki czarnej. chodzi mi intensywność kolorów. Przejrzałem strony producentów, ale z kolorami różnie bywa i może ktoś miał do czynienia z intensywnie czarnym.

ja mam kominy z klinkieru czarnego - kolor MATRIX Wienerbrgera, kolor ciemny, ale nie powiedziałabym, że jest mega intensywny, część na zamówienie kupowałam w hurtowni Ryczkowski w Kamieńcu Wrocławskim, a część od ręki dostałam w Builderze na Ziębickiej we Wrocławiu.

Witanko kochani :wink:

Czy cena 40 zł za mkw za położenie dachówki ceramicznej i montaż 8 okien dachowych na prościutkim kopertowym dachu jest ok Waszym zdaniem??

Nie znam cen, ale dekarz polecany...

Jeśli dekarz sprawdzony to decyduj się póki jest jeszcze w tak dobrej cenie :)

OK. Skoro tak, to biorę i więcej nie szukam :lol:

Kochani,

Zaglądam tu na forum od 2 lat ale za bardzo się nie udzielam bo wszystko u nas było jeszcze w proszku. A jak zaczęliśmy to teraz ledwo nadążam. Budujemy na południe od Wrocławia. Niestety z zagranicy. Tzn. my - inwestorzy zagranicą a biedni rodzice w Polsce. Biedni bo wszystko załatwiają. Ja ile mogę to sprawdzam przez internet. Głównie korzystając z wielu rad na tym forum. No i mam kłopot. Do tej pory nie miałam wielkich problemów z wycenami przez internet, ale przy dachówce okazało się, że większość hurtowni wymaga obecności na miejscu. Nie mam serca ganiać rodziców po całym Wrocławiu i okolicach, stąd pytanie. Gdzie najtaniej znaleźć dachówkę Brassa? Mam jedną wycenę z Drewnopolu - 2,09zł netto za dachówkę podstawową. Czy to dobra cena, czy szukać dalej? Do tej pory materiały wybieraliśmy z co najmniej 3 wycen. Przepraszam za przydługi post. I z góry dziękuję za rady.