AnetkaS 06.12.2008 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2008 Jak sprawdzić, czy tynki są poprawnie wykonane, jakie są dopuszczalne odchylanie jeśli chodzi o równość ścian. Teraz jak przykładam np. poziomicę do ściany, to ona nie przylega we wszystkich miejscach, miejscami są szpary mniejsze lub większe. Nie wiem czy powinno być idealnie równo, czy takie nierówności są normalne a ja się czepiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Natalia Stanko 06.12.2008 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2008 Ja teraz z kafelkarzem odbierałbym tynki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnetkaS 06.12.2008 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2008 Czyli kiepsko było.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 07.12.2008 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2008 Jak sprawdzić, czy tynki są poprawnie wykonane, jakie są dopuszczalne odchylanie jeśli chodzi o równość ścian. Teraz jak przykładam np. poziomicę do ściany, to ona nie przylega we wszystkich miejscach, miejscami są szpary mniejsze lub większe. Nie wiem czy powinno być idealnie równo, czy takie nierówności są normalne a ja się czepiam Nie wiem jakie są normy. Na początku "wyłuszczyłem" jakiej jakości oczekuję, które pomieszczenia są dla mnie kluczowe i zaznaczyłem że będę sprawdzał wieczorami z długą łatą i halogenem Aneta, pytanie podstawowe jak się z nimi umówiłaś i czy już zapłaciłaś za całość? Nierównościami widocznymi tylko przy poziomce nie przejmowałbym się, po pomalowaniu jeszcze bardziej zgubią się optycznie. Tam gdzie maja być kafle, to parę milimetrów i tak zgubi się na kleju. Dla mnie ważniejsze było aby np w łazience w rogach zachowali idealny kąt prosty (kabina, wanna). Problem z ich montażem jest znacznie bardziej upierdliwy niż odchyłka 2mm na ścianie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bemark 07.12.2008 21:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2008 na grzejniki masz puszczona inna temperature i skoncz sie na tym, ze podlogowka bedzie sie wlaczac od czasu do czasu Zgadza się, ale wiesz - wtedy mieszaczem który idzie na CO mogę ustawić niższą temperaturę zasilania zrob osobno z czujnikiem nad lub w podlodze Tu jakoś nie jestem przekonany. Przy takiej bezwładności podłogówki, to jakoś nie wierzę w regulatory sterujące pompą. Może lepszym rozwiązaniem byłoby sterowanie na sztywno by w określonych godzinach się włączała/wyłączała, ale to już inna bajka. PS. Żeby nie było że się czepiam - też myślę że osobny obieg grzewczy dla podłogówki jest lepszym pomysłem, ale sam dla siebie staram się znaleźć naprawdę sensowne argumenty ZA (bo jednak jest to trochę droższa inwestycja - pompa, mieszacz, szafka z rozdzielaczem, dodatkowe metry rury (robocizna)...) tez robimy podlogowke osobny obieg rozdzielacze dokaldnie nie wiem nie znam sie na tym ale mam dylemat co polozyc na podloge sa rozne opinie a co wy kladziecie na podloge/ pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnetkaS 07.12.2008 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2008 A czy na tynki gipsowe kldzie się jeszcze gładź gipsową, czy same tynki to juz już gotowa ściana do malowania? Czy to też jest kwestia dogadania się? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Natalia Stanko 07.12.2008 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2008 Następnym późniejszym problemem będą ościeżnice drzwiowe - nie przylegające do ściany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
XX 08.12.2008 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2008 TMK pochwal sie jak uruchomisz juz instalacje jak Ci idzie z regulacja podlogowki:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 08.12.2008 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2008 TMK pochwal sie jak uruchomisz juz instalacje jak Ci idzie z regulacja podlogowki:) CO od ponad tygodnia uruchomione -fotka kotłowni w dzienniku- , temperatura reguluje się sama, a podłogówki nie mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
XX 08.12.2008 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2008 sora to do Gosi i Adama:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TS147 08.12.2008 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2008 Czy ktoś jest może na etapie zamawiania wentylacji mechanicznej? Myślę o połączeniu sił i negocjacji w ten sposób lepszej ceny . Mateirały lecą w dół - orientujecie się czy również firmy montujące rekuperatory zaczęły dbać o klientów? Pzdr, TS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GosiaIAdam 08.12.2008 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2008 ale mam dylemat co polozyc na podloge sa rozne opinie a co wy kladziecie na podloge/ pozdrawiam My podłogówkę będziemy mieć tylko pod płytkami - kuchnia, łazienki, przedpokój. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GosiaIAdam 08.12.2008 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2008 sora to do Gosi i Adama:) Na razie zbieramy materiały. Ostatecznie będzie druga szafka z rozdzielaczem. Mieszacze 4-drogowe już są Ale do regulacji podłogówki to jeszcze ho ho... jak dobrze pójdzie, to w drugiej połowie grudnia wejdzie hydraulik. Kiedy wylewki, to nie wiemy... może uda się w styczniu. Potem schnięcie, długie schnięcie, bo przecież nie można grzać podłogówki dopóki wylewka nie wyschnie. A wiadomo jak schnie w zimie... Aczkolwiek planujemy wtedy ostro grzać w domku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
XX 08.12.2008 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2008 Znaczy zdecydowane, ze podlogowka idzie osobno? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GosiaIAdam 08.12.2008 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2008 Znaczy zdecydowane, ze podlogowka idzie osobno? No tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
XX 08.12.2008 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2008 dobra decyzja - bedziecie zadowoleni:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
XX 08.12.2008 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2008 dobra decyzja - bedziecie zadowoleni:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goskai 08.12.2008 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2008 Czy ktoś jest może na etapie zamawiania wentylacji mechanicznej? Myślę o połączeniu sił i negocjacji w ten sposób lepszej ceny . Mateirały lecą w dół - orientujecie się czy również firmy montujące rekuperatory zaczęły dbać o klientów? Pzdr, TS ja planuję zamawiać gdzieś na początku stycznia.. co do firmy,decyzja właściwie podjęta,padło na intelplast, ale cena jeszcze do dogadania, od otrzymanej oferty minęło już trochę czasu, mam nadzieje ze coś tam opuszczą,zresztą jeśli chodzi np. o centrale to liczą po cenie katalogowej, więc trzebaby coś ponegocjować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GosiaIAdam 10.12.2008 06:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2008 Ufff..... w końcu mamy wodę Po tylu miesiącach formalności... zachciało im się rozbudowywać sieć, przenosić hydrant podziemny... No ale jest! A oto dowód http://lh5.ggpht.com/_eZEMW8A6vQc/ST60nHhGbZI/AAAAAAAAC3I/YcswZhZNY7s/s400/IMG_2636.JPG http://lh5.ggpht.com/_eZEMW8A6vQc/ST60q-Nro6I/AAAAAAAAC3Q/hz1WtNnUpD4/s400/IMG_2637.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
XX 10.12.2008 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2008 a zrobilas odejscie na wode do podlewania ogrodu? (oczywiscie ZA licznikiem:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts