peunat 11.12.2008 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2008 witam wszystkich... mam problem następującej treści, udało mi się uzbierać fundusze na swoje cztery kąty i poszukuje działki z domem pod Wrocławiem. natrafiłem na ciekawie wyglądająca ofertę dewelopera w Smolcu na os.słonecznikowym ( http://www.sdom.pl/index.php?stan=cennik_smolec ). Co myślicie na ten temat... czekam na jakieś wasze rady bo to moja pierwsza tak poważna inwestycja:) pozdrawiam:)Hej To szukasz działki czy domu? Doprecyzuj. O Smolcu słyszałem, ze tam samoloty nisko latają Poszukaj w archiwum - pewnie było już o tym. Dlaczego wybierasz ten rejon - masz jakieś szczególne powody - czy nie zależy Ci na konkretnej okolicy? dzięki sorki za zamieszanie ogólnie rzecz ujmując to szukam domu, a dlaczego Smolec bo maja niskie oferty... a jak mówią każdy grosz sie liczy:) przy takiej inwestycji dosłownie każdy:) wiec chciałbym wiedzieć co wy o tym dokładnie sadzicie:) pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spad 11.12.2008 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2008 witam wszystkich... mam problem następującej treści, udało mi się uzbierać fundusze na swoje cztery kąty i poszukuje działki z domem pod Wrocławiem. natrafiłem na ciekawie wyglądająca ofertę dewelopera w Smolcu na os.słonecznikowym ( http://www.sdom.pl/index.php?stan=cennik_smolec ). Co myślicie na ten temat... czekam na jakieś wasze rady bo to moja pierwsza tak poważna inwestycja:) pozdrawiam:)Hej To szukasz działki czy domu? Doprecyzuj. O Smolcu słyszałem, ze tam samoloty nisko latają Poszukaj w archiwum - pewnie było już o tym. Dlaczego wybierasz ten rejon - masz jakieś szczególne powody - czy nie zależy Ci na konkretnej okolicy? dzięki sorki za zamieszanie ogólnie rzecz ujmując to szukam domu, a dlaczego Smolec bo maja niskie oferty... a jak mówią każdy grosz sie liczy:) przy takiej inwestycji dosłownie każdy:) wiec chciałbym wiedzieć co wy o tym dokładnie sadzicie:) pozdrawiam na próbę proponuję wybrać sie tam około 15.00 i spróbować wjechać do wrocławia - kilka razy tak miałem i mały koszmar, z samolotami prawdę powiadacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martuszek 14.12.2008 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2008 Czy ktoś jest może na etapie zamawiania wentylacji mechanicznej? Myślę o połączeniu sił i negocjacji w ten sposób lepszej ceny . Mateirały lecą w dół - orientujecie się czy również firmy montujące rekuperatory zaczęły dbać o klientów? Pzdr, TS Chyba nie przestały - oto moje doświadczenie tegoroczne : Przestrzegam przed firmą (www.)rekuperatory.pl - spóźnili się z montażem instalacji 2 miesiące, mimo monitów. Między czasie za to próbowali wymusić na mnie cesję moich roszczeń na rzecz nowej firmy (żeby się pozbyć problemu?) - nie zgodziłam się. Zagroziłam sądem, siedziałam z dziecmi na kartonach w nie swoim mieszkaniu i czekałam na ukończenie domu, a jak wiecie bez działającej instalacji nie ma odbioru, więc nie można mieszkać i przedstawić dokumentów w banku świadczących o zrealizowanym celu kredytowym. Przywieźli mi ZEPSUTY ! rekuperator i stwierdzili, że szef każe montować i przyjąć reklamację!!!!!!!! SZOK !!!!!!!! Zagroziłam prokuraturą, bo to już był szczyt bezczelności i próba oszustwa. W końcu zgodziili się polubownie załatwić sprawę, tj. zamontować rekuperator w nowym terminie po cenie obniżonej o 5 tysięcy (uzgodniono mailowo),ale teraz chcą zapłaty pełnej kwoty, choć przez nich odbiór domu opóźnił się o 2 miesiące! Zwykłe chamstwo i bezczelność. Nie interesuje właściciela dane słowo i jak rozumiem opinia, tylko kasa. W umowie ustalono załatwianie sporów przez sąd, ale on woli firmy windykacyjne. Jako konsument i klient przestrzegam wszystkich przed taką obsługą. Sprzedawca zgodził się na obniżenie ceny i wykonanie instalacji w ostatecznym terminie. Teraz ma wszystkie ustalenia gdzieś! Szkoda naszych nerwów- tyle ich jest przy budowie domu - żeby jeszcze się truć z takim wykonawcą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agagaj 15.12.2008 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2008 Widać rekuperatory.pl nadmiernie obrosły w piórka i jadą na fali....Ale przez takie zachowania wiatr im ucichnie na morzu.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 15.12.2008 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2008 Widać rekuperatory.pl nadmiernie obrosły w piórka i jadą na fali.... Ale przez takie zachowania wiatr im ucichnie na morzu.. a dzisiaj rano mijałem ich oklejone autko... Martuszek dopisać do czarnej listy proszę Potrzebuję wróżby Kiedy będą tańsze materiały do ocieplenia domu (wełna do środka, styropian elewacyjny etc), teraz do końca roku czy w styczniu? Ktoś coś wie, albo pamięta jak było w poprzednich latach (o ile to jakikolwiek wykładnik...)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vanka99 15.12.2008 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2008 Jak pamiętam to zawsze przełom roku - grudzien i styczeń to dobre miesiące na zamawianie matariałów bo ceny spadają. Zamawiałam cegły i inne materiały na początku budowy w grudniu 2006r. a budowę zaczynaliśmy w maju 2007. Do tego czasu cena za moje materiały skoczyła do góry średnio prawie 40% . Wydaje mi sie , że rok 2009 to jeszcze wielka niewiadoma. Ze względu na ogólną sytujację gospodarczą, może sie okazać, że ogólnie następne miesiące tez będą łaskawe dla inwestorów czyli równiez dla mnie Juz zauważa się spadek cen usług. Jak pamietam w grudniu 2006, gdy dowiadywałam sie o ceny robocizny np: ocieplenia poddasza plus rygipsy plus szpachlowanie, to była to cena w okolicach 80 zł a teraz prawie za połowe można poszukać co bardzo mnie cieszy, bo maszynki do robienia pieniędzy nie mam Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spad 15.12.2008 15:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2008 Widać rekuperatory.pl nadmiernie obrosły w piórka i jadą na fali.... Ale przez takie zachowania wiatr im ucichnie na morzu.. a dzisiaj rano mijałem ich oklejone autko... Martuszek dopisać do czarnej listy proszę Potrzebuję wróżby Kiedy będą tańsze materiały do ocieplenia domu (wełna do środka, styropian elewacyjny etc), teraz do końca roku czy w styczniu? Ktoś coś wie, albo pamięta jak było w poprzednich latach (o ile to jakikolwiek wykładnik...)? TMK - rzeczywiście po części to wróżba do połowy 2009 bedzie pewnie spokojnie z cenami, później nie wiadomo jak ułożą się losy EURO 2012 (a pójdzie tam trochę stali, betonu, drewna itp.). z bezposredniego źródła wiem,że producenci styropianu jadą podobno już blisko kosztów. gdyby odpowiadał Ci styropian z Mag Bud-u z Chrzanowa , to daj znać. właśnie rozmawiam o dostawie, a cena moze być ciekawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 15.12.2008 16:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2008 z bezposredniego źródła wiem,że producenci styropianu jadą podobno już blisko kosztów. gdyby odpowiadał Ci styropian z Mag Bud-u z Chrzanowa , to daj znać. właśnie rozmawiam o dostawie, a cena moze być ciekawa Dam jutro znać na PW, muszę przepytać o ceny jedną z hurtowni. Styro podłogowy miałem po 130/m3 i zobaczę co powiedzą o elewacyjnym. ps. na alledrogo magbud jest po 109/m3 - będzie lepiej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spad 15.12.2008 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2008 z bezposredniego źródła wiem,że producenci styropianu jadą podobno już blisko kosztów. gdyby odpowiadał Ci styropian z Mag Bud-u z Chrzanowa , to daj znać. właśnie rozmawiam o dostawie, a cena moze być ciekawa Dam jutro znać na PW, muszę przepytać o ceny jedną z hurtowni. Styro podłogowy miałem po 130/m3 i zobaczę co powiedzą o elewacyjnym. ps. na alledrogo magbud jest po 109/m3 - będzie lepiej? jak będę miał konkrety,to dam Ci znać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spad 15.12.2008 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2008 mam dylemat wykończenia komina, zdecydowałem się na klinkierówkę, ale zaproponowali mi ,żebym do tego celu wykorzystał terca elewacyjną szczelinową. patrząc po parametrach , to wydaje się sensowne, a i cena zachęca. ktoś z was miał doświadczenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lakusz 16.12.2008 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2008 nie czytuję stale nowej grupy wrocławskiej, ale jak już się napatoczyłem to coś napiszę, co do kominów, to tylko cegła pełna i na pełnej fudze!, nie może być dziurawka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Owocowy 16.12.2008 22:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2008 WitamSzukam sprawdzonej ekipy do regipsów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goskai 17.12.2008 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2008 a ja poszukuje hydraulika, który zna się na podłogówce,dobry i oczywiście niedrogi;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnetkaS 18.12.2008 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2008 Czy w taką pogodę jak teraz jest sens wietrzyć dom po tynkach?? Chodzi oczywiscie o deszcze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vanka99 22.12.2008 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2008 Z okazji Świąt Bożego Narodzenia życzę WamWielu głębokich I radosnych przeżyć,wewnętrznego spokoju, wytrwałości I radościOraz błogosławieństwa BożegoW każdym dniu nadchodzącego 2009 Roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agagaj 22.12.2008 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2008 W Betlejem na sianku Zbawiciel się rodzi,niech Wam jak najlepiej w życiu się powodzi,zaś w Nowym Roku o każdej godzinie,niechaj nic co dobre Was w życiu nie minie! http://kartki.duno.pl/kartki/48/92.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
danadom 23.12.2008 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2008 witam wszystkich,nie wiem czy ktoś bedzie urzedował jeszcze na formum przed Świetami ale mam pytanko-czy ktoś ma piec na gaz propan i ile zużywa tego gazu ?bo nasz wpiernicza gazu jak oszalały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 23.12.2008 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2008 witam wszystkich,nie wiem czy ktoś bedzie urzedował jeszcze na formum przed Świetami ale mam pytanko -czy ktoś ma piec na gaz propan i ile zużywa tego gazu ?bo nasz wpiernicza gazu jak oszalałyA w jakim stadium budowy jesteście - długo już grzane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
danadom 23.12.2008 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2008 Trociu w sumie to początek grzania w sobote rano został uruchomiony ale do poniedziałku do godziny 16 zjadł 42 m3 gazu czy to normalne?co prawda dom duży ale ten gaz nas zabije chyba kosztowo wiedzieliśmy że gaz nie jest tani ale nie wiedzieliśmy że to aż tak dużo ciągnie tego gazu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 23.12.2008 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2008 Trociu w sumie to początek grzania w sobote rano został uruchomiony ale do poniedziałku do godziny 16 zjadł 42 m3 gazu czy to normalne?co prawda dom duży ale ten gaz nas zabije chyba kosztowo wiedzieliśmy że gaz nie jest tani ale nie wiedzieliśmy że to aż tak dużo ciągnie tego gazuPewnie mury jeszcze chłodne. Więc dlatego więcej ciągnie. Jeżeli do tego masz jeszcze jakieś otwory nie zamknięte lub nie ocieplone, to dodatkowo ciepełko ucieka. Jak przejrzysz archiwum to pewnie są watki o zużyciu gazu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts