XX 23.12.2008 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2008 ja na poczatku grzalam glownie kozą i przy takim zużyciu gazu to chyba też Ci to polecam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
danadom 24.12.2008 06:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2008 Kochani niechaj magiczna noc Wigilijnego Wieczoru,Przyniesie Wam spokój i radość.Niech każda chwila Świąt Bożego Narodzenia,Żyje własnym pięknem.A Nowy Rok 2009 obdaruje Was,Pomyślnością i szczęściem.Życzę Wam Najpiękniejszych Świąt Bożego Narodzeniai Niech spełniają się Wasze wszystkie marzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnetkaS 24.12.2008 22:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2008 W tym dniu radosnym, oczekiwanym, gdzie gasną spory, goją sią rany - życzymy zdrowia, życzymy miłości. Niech mały Jezus w sercu zagości, szczerości duszy, zapachu ciasta, przyjaźni, która jak miłość wzrasta. Kochanej twarzy co rano budzi i wokół pełno życzliwych ludzi. http://images46.fotosik.pl/43/9d43a334e16ca7fb.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Poleczka 28.12.2008 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2008 Witam wszystkich "podwrocławskich budowniczych" Zmagamy sie z naszą budową od połowy czerwca w południowych okolicach W-wia.Mamy nadzieję,że po nowym roku uda nam się rozpocząć kładzenie dachówki. Mam pytanie; jakie są ceny za 1m kw. za robociznę przy postawieniu ścianki działowej; planujemy silkę. Będę wdzięczna za info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rafałsz 28.12.2008 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2008 Witam wszystkich... My budujemy nasz domek w piecowicach o/Długołęki.Powiedżcie mi proszę czy macie jakieś sprawdzone ekipy z oknami pcv i czy macie jakieś wieści odnośnie np okien z drutexu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magos1719503354 29.12.2008 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2008 Witam! Wprawdzie wiekszość jest na etapie bardziej końcowym budowy, ale może ktoś wie gdzie najkorzystniej można kupić gazobeton typu ytong?A drugie pytanie skąk najtaniej gaz ze zbiornikiem? Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzys_i_aga 29.12.2008 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2008 witam wszystkich... mam problem następującej treści, udało mi się uzbierać fundusze na swoje cztery kąty i poszukuje działki z domem pod Wrocławiem. natrafiłem na ciekawie wyglądająca ofertę dewelopera w Smolcu na os.słonecznikowym ( http://www.sdom.pl/index.php?stan=cennik_smolec ). Co myślicie na ten temat... czekam na jakieś wasze rady bo to moja pierwsza tak poważna inwestycja:) pozdrawiam:)Hej To szukasz działki czy domu? Doprecyzuj. O Smolcu słyszałem, ze tam samoloty nisko latają Poszukaj w archiwum - pewnie było już o tym. Dlaczego wybierasz ten rejon - masz jakieś szczególne powody - czy nie zależy Ci na konkretnej okolicy? dzięki sorki za zamieszanie ogólnie rzecz ujmując to szukam domu, a dlaczego Smolec bo maja niskie oferty... a jak mówią każdy grosz sie liczy:) przy takiej inwestycji dosłownie każdy:) wiec chciałbym wiedzieć co wy o tym dokładnie sadzicie:) pozdrawiam Proponuję budowę we własnym zakresie. Za te fundusze większa działka a i dom w stanie developerskim też znacznie mniej wyniesie. No i wiadomo co i jak zrobione. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzys_i_aga 29.12.2008 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2008 Szukam solidnego wykonawcy schodów drewnianych. Może kogoś możecie polecić Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
millosz6 30.12.2008 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2008 Szukam solidnego wykonawcy schodów drewnianych. Może kogoś możecie polecić Pozdrawiam. Witam. Polecam schody robione przez ekipę z Dobroszyc "Tartak Dobroszyce". http://www.schodydobroszyce.pl .U nas w domu użytkujemy ich schody od wiosny i jesteśmy bardzo zadowoleni. Pozdrawiam Miłosz&Malvi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agagaj 31.12.2008 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2008 http://alekartki.pl/kartki/4/526.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 02.01.2009 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2009 temat wełna Dziś prawie skończyłem ocieplać piętro domu i od jutra startujemy w górę na stryszku. Szybkie i ważne pytanie - jak ocieplać nad kalenicą? Dociągnąć z obydwóch stron wełnę aż się połączą czy zostawić mały "kanał wentylacyjny" nad belką? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 03.01.2009 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2009 temat wełna Dziś prawie skończyłem ocieplać piętro domu i od jutra startujemy w górę na stryszku. Szybkie i ważne pytanie - jak ocieplać nad kalenicą? Dociągnąć z obydwóch stron wełnę aż się połączą czy zostawić mały "kanał wentylacyjny" nad belką?A jak chcesz wykorzystywać ten stryszek? Na graciarnię czy jakieś pomieszczenie? Czy jest sens wogóle ocieplać ten stryszek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
XX 04.01.2009 06:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2009 i jaka welna ocieplales?(marka) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 04.01.2009 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2009 Dziś prawie skończyłem ocieplać piętro domu i od jutra startujemy w górę na stryszku. Szybkie i ważne pytanie - jak ocieplać nad kalenicą? Dociągnąć z obydwóch stron wełnę aż się połączą czy zostawić mały "kanał wentylacyjny" nad belką?A jak chcesz wykorzystywać ten stryszek? Na graciarnię czy jakieś pomieszczenie? Czy jest sens wogóle ocieplać ten stryszek? Raczej graciarnia, ale z gatunku tych lżejszych - kartony, jakaś odzież robocza, może narzędzia etc W każdym razie ocieplenie jest potrzebne, nie chcę na etapie budowy ograniczać sobie możliwości. Tym bardziej że po weekendzie przyjeżdżają dechy 32mm do zrobienia podłogi na stryszku, co ciekawe o kilka stów taniej od OSB, a znacznie solidniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 04.01.2009 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2009 i jaka welna ocieplales?(marka) ROCKWOOL - Toprock 150mm i Superrock 50mm w plastrach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
XX 04.01.2009 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2009 i jak sie kladlo rockwoola? (gryzło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 04.01.2009 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2009 i jak sie kladlo rockwoola? (gryzło? Kładzie się.... siedzę z notkiem na budowie i chwilowo przerwa obiadowa Żonka docina, ja śmigam po drabinie, zakładam wełnę i sznurkuje takerem - praca idzie w miarę szybko jak na tak zwartą ekipę Generalnie znacznie mniej gryzie od szklanej które ileś lat temu trochę układałem (uzupełniałem) w starym domu. Jednak w użyciu nonstop kombinezony lakiernicze i maski, gogle za szybko parują i poszły w odstawkę. Ręce wyglądają trochę jak po łapaniu jeżozwierza, oczy wieczorem do płukania, reszta ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KaRo_wroc 04.01.2009 15:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2009 Witam wszystkich, od niedawna jestem aktywnie na forum, wcześniej jedynie podpatrywałem różne koncepcje i rozwiązania - gdy dom był jedynie w planach. Teraz już coś niecoś wyrosło to i nabyło się pewnego doświadczenia, którym można podzielić się z innymi Budujemy się pod Wrocławiem (kierunek Oława) a obecnie mieszkamy w centrum Wrocka. Co do wątku powyżej (wełna) to może ktoś napisać jaka jest różnica między wełną rockwool'a a np. isorock ? Pozdrawiam, Robert W. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agagaj 04.01.2009 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2009 po weekendzie przyjeżdżają dechy 32mm do zrobienia podłogi na stryszku, co ciekawe o kilka stów taniej od OSB, a znacznie solidniej Również wyszliśmy z założenia, że wolimy drewno na podłogi robocze i ze warto trochę dołożyć, aby nie wąchać OSB. Moje zaciekawienie (+zdziwienie i radocha) po przeliczeniu ceny za m2 było większe od Twojej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 05.01.2009 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2009 Tym bardziej że po weekendzie przyjeżdżają dechy 32mm do zrobienia podłogi na stryszku, co ciekawe o kilka stów taniej od OSB, a znacznie solidniej Hej A skad masz deski? Jakie to? Ja wlasnie zabieram sie za swoj stryszek i myslalem o OSB. Ale jak mowisz, ze deski wychodza taniej, to moze na nie się zdecyduje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts