Anuleek 11.02.2009 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2009 - wstawić tam kibelek i umywalkę - przydatne przy pracach ogrodowych, dzieciach i przy imprezkach w ogrodzie (goście/ dzieci/ ubrudzony ogrodnik w zapiaszczonych/mokrych ubłoconych butach nie będą pomykać do toalety przez salon lub nie bedą zmuszeni latać dookoła domu itp) Mi ten pomysł też się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 11.02.2009 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2009 - uwaga na późniejszy etap - macie zlewozmywak przy oknie tak jak ja, ostatnio mój wykonawca zwrócił mi uwagę na problem z otwieraniem okna, bo przeszkadza wylewka (on sam z tego powodu przenosił u siebie zlew w róg kuchni), teraz musze kupić taką wyciaganą wylewke czy cos, bo inaczej okno będę mogła myć tylko stojac na dworze U siebie podniosłem parapet w kuchni o jednego pustaka, a dodatkowo zlew będzie idealnie centralnie względem okna. Przy otwieraniu skrzydła ominą nawet bardzo wysoką wylewkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnetkaS 11.02.2009 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2009 Też mamy podniesione okno w kuchni i zlew na środku Może ewentulanie lekko w prawa stronę. No i w garażu umywalka oraz brodzik np. na mycie pieska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hojnorek 12.02.2009 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2009 a najbardziej podobają mi się aktualne ceny "dachowców" co by nie mówić o kryzysie, to nam budującym pomógł w sprwawie ogrodzenia, w miejscu niereprezentacyjnym postawiliśmy na panele z drutu robione w Żarowie. zadecydowała estetyka i trwałość w porównaniu np. do siatki. czyli jakie?? bo ja mam oferty które... wskazują że dachowiec chce z jednego dachu przeżyć cały kryzys Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dabell 12.02.2009 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2009 Podaję namiary na frimę produkującą siatki i jednocześnie wykonująca ogrodzenie ze swoich materiałów: http://www.deko.wroc.pl/kontakt.html za dobrą cenę (robiłam 1,5 roku temu więc cena nieaktualna). Wyszło coś ok. 7 tys. za ok. 140-150mb (siatka 120 , słupki i podmurówka systemowa). Jedna Uwaga: bardzo dobrej jakości siatka, podmurówka systemowa tez w dobrej cenie, ale biorąc z wykonaniem trzeba koniecznie powiedzieć że mocowanie w gruncie na beton . Nam zrobili tak po prostu - wkopali betonowe słupki pod słupek w ziemię i już. Mówili, że tak robią i jest ok. Powiedzieliśmy, ze nie zapłacimy jak słupek nie będzie zalany i dopłacilismy 200zł za materiał. Poza tym wszystko jak najbardziej w porządku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolina3 12.02.2009 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2009 Proszę o szybką instrukcję co mam wpisać do wniosku do energetyki mamy już wszystkie dokumenty dla architekta a o energetyce zapomnieliśmy wydrukowałam sobie wniosek ale to kosmos: zasilanie 3 fazowe? przewidywane roczne zużycie energi??? moc przyłączeniowa 13kW? zabezpieczenie 25A? ktokolwiek wie ktokolwiek to wypełniał .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goskai 12.02.2009 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2009 Proszę o szybką instrukcję co mam wpisać do wniosku do energetyki mamy już wszystkie dokumenty dla architekta a o energetyce zapomnieliśmy wydrukowałam sobie wniosek ale to kosmos: zasilanie 3 fazowe? przewidywane roczne zużycie energi??? moc przyłączeniowa 13kW? zabezpieczenie 25A? ktokolwiek wie ktokolwiek to wypełniał .... Ja wypełniałam na miejscu i pytałam panów elektryków co tam wpisać;p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 12.02.2009 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2009 Proszę o szybką instrukcję co mam wpisać do wniosku do energetyki mamy już wszystkie dokumenty dla architekta a o energetyce zapomnieliśmy wydrukowałam sobie wniosek ale to kosmos: zasilanie 3 fazowe? przewidywane roczne zużycie energi??? moc przyłączeniowa 13kW? zabezpieczenie 25A? ktokolwiek wie ktokolwiek to wypełniał .... 3fazy - tak, nawet jeśli nie teraz, to może kiedyś podłączysz piekarnik na 3f, przepływowy ogrzewacz wody, betoniarkę etc lepiej mieć zużycie - dane marketingowe wpisz cokolwiek, np. z http://www.twojprad.pl/?p=p_22 13kW - wystarczy na zwykły domek i 3-4 osoby. Jeżeli planujesz ogrzewać prądem lub inne atrakcje zużywające licznik, weź większy przydział. Chociaż... zwiększyć zawsze można i w każdej chwili - podpisz 13kW, także tyle mam. 25A - wynika z powyższego, dla pierwszego założenia wystarczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pati28 13.02.2009 23:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2009 Witam,czy ktoś wie gdzie we Wrocławiu lub okolicach można kupić okna dachowe Velux z dobrym rabatem - potrzebuje 8 szt (w tym 1 łazienkowe) na Roto póki co uzbierałam 31% od ceny katalogowej, na Velux - 24%. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
godin 14.02.2009 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2009 pati28 zerknij proszę parę stron wcześniej, na pewno pisałam o trzech firmach, których oferty należy porównać W razie dodatkowych pytań pisz proszę na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mitoss 14.02.2009 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2009 Gdzie i ewentualnie w jakich cenach kupowaliście bloczki fundamentowe, beton, beton komórkowy, stal, więźbe, dachówkę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goskai 14.02.2009 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2009 bloczki fundamentowe MSM ul. Tyska sporo zakupow w postaci pustaków, kominów systemowych, dachówki robiłam w Gayi na ul. Opolskiej, można się sporo targować, stal - return na swojczyckiej - tam mieli zawsze najtaniej. co do cen to podawać nie będę materiały kupowałam kilka miesięcy temu, ceny zapewne spadły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mitoss 14.02.2009 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2009 bloczki fundamentowe MSM ul. Tyska sporo zakupow w postaci pustaków, kominów systemowych, dachówki robiłam w Gayi na ul. Opolskiej, można się sporo targować, stal - return na swojczyckiej - tam mieli zawsze najtaniej. co do cen to podawać nie będę materiały kupowałam kilka miesięcy temu, ceny zapewne spadły. Dzięki Gosia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 15.02.2009 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2009 Gdzie i ewentualnie w jakich cenach kupowaliście bloczki fundamentowe, beton, beton komórkowy, stal, więźbe, dachówkę ? Hej - a zerknij na allegro. Na swoje tak zamawiałem. Dowóz na miejsce. Bez problemów. Przy ilości na fundamenty można pewnie mieć taniej niż we Wro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellaj 15.02.2009 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2009 Kilka osob polecalo tez plast-met z Trzebnicy.Maja siatke, bloczki, inne ogrodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spad 16.02.2009 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2009 a najbardziej podobają mi się aktualne ceny "dachowców" co by nie mówić o kryzysie, to nam budującym pomógł w sprwawie ogrodzenia, w miejscu niereprezentacyjnym postawiliśmy na panele z drutu robione w Żarowie. zadecydowała estetyka i trwałość w porównaniu np. do siatki. czyli jakie?? bo ja mam oferty które... wskazują że dachowiec chce z jednego dachu przeżyć cały kryzys też takich z AnetkąS mieliśmy, ale teraz w zależności od ekipy 50-60 pln/m2 jak to zwą - "na gotowo" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mitoss 16.02.2009 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2009 Hej budował ktoś lub zna opinie o ceramice JOPEK http://allegro.pl/item552781014_pustak_jopek_poromur_em_250x338x220_g25_p_w.html ? Ja dawno temu słyszałe negatywne opinie ale nie wiem jak teraz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trabi-wrc 17.02.2009 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2009 Hej budował ktoś lub zna opinie o ceramice JOPEK http://allegro.pl/item552781014_pustak_jopek_poromur_em_250x338x220_g25_p_w.html ? Ja dawno temu słyszałe negatywne opinie ale nie wiem jak teraz Myślę, że materiał jak każdy inny. W czasie paranoi budowlanej w ubiegłym roku, na rynku były pustaki rozlatujące się podczas układania. Pozdrav Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 17.02.2009 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2009 Hej budował ktoś lub zna opinie o ceramice JOPEK http://allegro.pl/item552781014_pustak_jopek_poromur_em_250x338x220_g25_p_w.html ? Ja dawno temu słyszałe negatywne opinie ale nie wiem jak teraz Ja drugi raz bym tego nie kupił. W porównaniu z Porothermem, czy niemieckimi bloczkami to drogie badziewie. Najczęściej są łaciate (pomarańczowe w czarne łaty) co wskazuje na nierównomierne wypalenie - pewnie tak się szybciej produkuje, ale za to są słabsze i trapezowate tzn. nierówne. Do tego mają najczęściej 10 klasę wytrzymałości, a niemieckie 15. Szwagier kupił niedawno całego Tira niemieckich na swój dom - zamawiał w Mrówce w Jelczu - były tańsze i dużo lepiej wyglądają (ma kilka palet Jopka do porównania). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Evora 18.02.2009 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2009 Witam, najpierw chciałam się przywitać, bo to mój pierwszy post na tym forum i podziękować wszystkim za wiele cennych rad, bo czytam forum nie od dziś Mam prośbę do osób z okolic Wrocławia, które montowały odkurzacz centralny w domu, o namiar na dobrą, spawdzoną i nie drogą ekipę. Dziękuję i pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts