an-bud 06.02.2008 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2008 mam dużo mniej tzn 25 cm, nikt nie wspomniał że styro powinien być sezonowany ( układany przynajmniej po 3 miesiącach od produkcji) no i podkład bardzo równy, a nie jak często jest " od łopaty" tak chciał zrobić mi stary murarz podziękowałem mu i zrobiłem sam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek i ania 27.02.2008 17:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2008 Witam, wczoraj wykonali mi jastrych na te 38 cm styropianu, wyszło ok 9 cm grubości, pozostała teraz właściwa pielęgnacja i zobaczymy co się będzie działo, poczekam i napiszę czy siadło i ile , może ktoś będzie miał kiedyś podobny przypadek, przed położeniem czegokolwiek zamierzam poczekać do 2 mieś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
j-j 27.02.2008 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2008 Też jestem ciekaw, masz 0,1 MPa z tego co pamiętam pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 24.03.2008 15:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2008 Nie chcę zaczynać nowego wątku bo mam dylemat trochę a propos. Pierwotnie w projekcie mam 10cm eps200 i 7 cm jastrychu. Chcieliśmy zwiększyć warstwę styropianu do 15cm bo mamy pod podłogą GWC. Stwierdziłam że to strata kasy na eps200 i chciałam to zmienić na eps100 przynajmniej pod częścią mieszkalną. Nie pomyślałam że posadzka może mu ciążyć. Czy z powyższego wynika że powinnam wrócić do koncepcji eps200? I czy ktoś ma sugestie co do grubości jastrychu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek i ania 25.03.2008 19:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2008 Po miesiącu od wykonania jastrychu na moich 38 cm styropianu eps100 nie dzieje się nic niepokojącego, posadzka dalej równa jak stół, nie widać żeby coś siadło,pękało itd., tylko jak się skacze to słychać taki odgłos jakby echooo , Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
j-j 25.03.2008 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2008 batdzo ładnie, bardzo ładnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts