mariusz 31...lodz 25.05.2010 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2010 kolego bronx80 napisz do mnie na maila , a ja podam ci num kom do mnie .jak bedziesz w Łodzi do dogadamy sie co do tych 4rech woreczkow . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marioxpl 09.06.2010 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2010 Witam. Czytam wasze opinie na temat gładzi na mokro i niestety w żadnej z nich nie wspomniano o produkcie marki KNAUF FIX&FINISH. Pracuje w Belgi od pięciu lat i tu jest on najlepszym produktem cienkowarstwowym (max 4mm) obrabianym na mokro. Jego plusy to tylko jedna warstwa, czas obróbki extremalnie długi, twardosc umiarkowana, ewentualne niedociagnięcia po fazie wygladzania możliwe do zeszlifowania. Produkt jes super hitem od wielu lat. Przyczepność do podłoża również wysoka. Zastosowanie - na kazde powierzchnie. Malowanie bez farby gruntujacej? hm Tak ale w Belgii kazdy szanujacy sie malarz gruntuje kazdy "swiezy" tynk, niezależnie od jego twardosci czy pylistosci. Przy większych grubościach od 3mm > 3cm używam tynk gipsowy KNAUF MP75, oczywiście hit, wykonczenie na mokro, b.wysoka twardosc, czas obróbki długi, nakladana tylko jedna warstwa! Jeśli kogoś zainteresowalem czekam otworem na wiecej pytan. Od nowego roku zaczynam z tymi produktami prace w Polsce z własnym importem z Belgii. Pozdrowienia zgadzam się z kolegą. w belgi byłem 12 lat. fix&finish to klasa "the best".nakładasz pacą, wyrównujesz nożem,rosisz wodą, na ostatni etap znów wchodzi nóż i na tym koniec. można go zrobić na lustro mocniej lub słabiej. po mocnym lustrze malujesz specjalnym walkiem (normalny się ślizga) lub pistoletem. produkt znakomicie się nadaje również na stare popękane sciany uprzednio klejąc włókno. belgijski rynek budowlany jest bardzo dojrzały i rozwinięty na wysokim poziomie. mieszkam teraz w polsce, nadal zajmuję się renowacjami i z przykrością stwierdzam ze praca tu staje się bardzo utrudniona z powodu braku odpowiednich produktów. bo to nie tylko fix&finish'a tu nie ma ale mnóstwa innych dzięki którym praca staje się lżejsza i przyjemniejsza. pozdrawiam. jeszcze jedno. z tym gruntem to prawda.na każdą ścianę daje się grunt ale nie w postaci mleka o% tylko białej farby i nazywa się to ""PRIMER.( jakbyście wymieszali grunt z farbą). po takim gruncie lepiej widać niedociągnięcia. dopiero po tak przygotowanej ścianie, maluje się dwie warstwy koloru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darroo 10.06.2010 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2010 Ja również pracuje w belgi od 3,5 roku i zgadzam się całkowicie z Waldemarem 34 i marioxpl. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marioxpl 14.06.2010 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2010 6 lat czy 6 lat temu rigips ma specjalna mase do mokre na mokre i cos takiego jak gladz bazowa. nie podoba mi się flashback ze drwisz z kolegi co był w Belgii 6lat. według mnie poznał trochę świata i jak widać nie tylko. tobie radzę też wystawić łepetynę za nasze granice wtedy zobaczysz że nasz kraj w porównaniu do rozwiniętych to jeszcze wieś. a produkt rigips'a w porównaniu do knauf'a to niestety kupa . . . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darroo 14.06.2010 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2010 Na dzień dzisiejszy w Belgi worek 25 kg. Fix&Finish-a kosztuje o koło 11 euro ,kupując w sklepie, nie wiem po ile by było u producenta i czy w ogóle można by bezpośrednio kupić. Wydajność z 1 worka to około 12 m2 przy średniej grubości 2mm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woodoo 07.07.2010 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2010 Witajcie ciesze się niezmiernie że wchodzi temat angielskiego gipsu właśnie wróciłem z Londynu i przywiozłem sobie przy okazji tone tego produktu jest bezapelacyjnie najlepszy z najlepszych a wiem to bo robiłem wszelkie konfrontacje z innymi produktami i za każdym razem oceniało to kilkanaście osób z natychmiastową odpowiedzią ze multi finish jest najlepszy. Staram się w tej chwili rozpowszechnić ten produkt w Polsce na razie robię to sam ale chętnie nawiązał bym współprace z kimś kto myśli jak ja a i oczywiście chętnie nauczę i pokaże jak to cudo kłaść PISZCIE NA MOJEGO [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wimech 16.08.2010 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2010 Witam. A jak to się ma na istniejące już źle zrobione gładzie i malowane ściany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lito77 09.09.2010 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2010 Witajcie!Czy próbował ktoś z Was może kłaść "gładz na mokro" Gipsem francuskim Megarona? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzychu1975 10.09.2010 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2010 W szkocji pracowałem w wykończeniówce i często kładliśmy gładź na mokro (tzw. plastrowanie). W Polsce pracuje w zupełnie innej branży ale nie spotkałem się jeszcze żeby ktoś ze znajomych tak robił ściany. Fakt że efekt takiego wykończenia ścian jest naprade fajny - ściany gładziutkie jak lustro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blecki 21.09.2010 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2010 Witam. Potwierdzam opinie na temat znakomitej gładzi na mokro Fix&Finish z Belgi. W Polsce długo szukałem takiego odpowiednika , rozmawiając nawet z kilkoma przedstawicielami firmy Knauf. Niestety na darmo, podsówali mi tylo tzw. Multi Finish który żekomo jest odpowiednikiem i jest drogi, lecz tak jak koledzy tu opisują w postach , powiedział bym opinie "PRAWIE" odpowiednikiem Fix & Finish bo "PRAWIE" robi dużą różnicę. Przetestowałem go i się nie umywa. Samych zainteresowanych Produktem Belgijskim Fix & Finish firmy Knauf , zapraszam do korespondencji na adres [email protected] WIEM JAK MOŻNA GO ZDOBYĆ !!! Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariusz 31...lodz 30.09.2010 22:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2010 Witajcie! Czy próbował ktoś z Was może kłaść "gładz na mokro" Gipsem francuskim Megarona? drogi kolego jezeli na megaronie niema tam tak napisane to lepiej nie probowac najlepiej wogole !!! nie urzywac polskich odpowiednikow gladzi bezpylowych bo takich niema . i lepiej zeby nie probowano oszczednosc w jakosci materialow u nas bije na glowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BJ.2000 07.03.2011 01:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2011 Na początku nie wiedziałem o czym wy tutaj piszecie,myślałem że jakiś nowy produkt wchodzi a tu nie !!!! to odpowiednik FIXU który znam od 10 lat. 90% budynków które miały jakiś tam remont miało styczność z produktami GOLDBAND itp. I FIX & FINISH POLECAM BARDZO DOBRE PRODUKTY a i nigdy nie stosowałem dwóch warstw FIXU bo nie było takiej potrzeby liczy się czas i doświadczenie w obróbce oczywiście.A tak apropo prac wykończeniowych to mam pytanie JAKA GŁADŹ JEST NAJLEPSZA DO NAKŁADANIA I PRZECIERANIA ? ? ? bo chyba nie cekol c-45 albo gipsar jest coś tutaj konkretnego ?? moze coś w stylu JOINTA FINISHERA ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
001tomek 10.03.2011 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2011 jest taka gładz szpachlowa nakłada się ja dwa razy i zaciera sie na mokro i nie jest to żaden tynk gipsowy z którego wyciągasz mleczko,a tak w ogóle po co robiłeś tynk cementowy jak go teraz gipsujesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Roberrrto 05.05.2011 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2011 Cekol c-45 czy gipsar się nie nadają do tego, ale cekol wypuścił teraz jakoś ostatnio GS-150 gips szpachlowy extra, do zacierania na mokro i bez szlifowania, nie wiem tylko jeszcze jak sprawuje się w użyciu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wolku 07.07.2011 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2011 mam pytanie czy gips szpachlowy dolina nidy mozna zatrzec na mokro tzn chodzi mi o blichowanie . nakladam warstwe jak podeschnie i jest dosyc twarda delikatnie zraszam i przeciagam paca metalowa . czy mozna tak wogole robic z tym gipsem. dotychczas robiac gladz tym gipsem klade 1 warstwe , po wyschnieciu usuwam odstajace zadziory szpachla , nastepnie 2 warstwa i czyszczenie. potem ewentualnie zaklejanie jakis nierownosci juz miejscowo i znow szlifowanie. jednak wygladzenie w fazie mokrej na pewno przyspieszylo by caly proces. czy ktos ma doswiadczenie w tym temacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pandi 08.12.2011 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2011 Gładzie na mokro i bez szlifowania - czy o to ci chodzi?Polecam "Multi-finish", sprawdziłem osobiście. Opis produktu i sposób pracy z nim opisałem na swoim blogu (domekidealny.blogspot.com).W razie wątpliwości lub pytań, jestem gotowy do pomocy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
viking-1978 13.02.2012 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2012 a jak to jest z rotbandem czy trzeba speca zeby zrobic to na gotowo i nie zaciagac potem gładzią czy to nie jest takie trudne . nie mowie ze chce miec powierzchnie wody ale wystarczaajaca gladkosc . blichowka wyciagnie sie na 0? ile faktycznie ma się czasu zanim zacznie twardniec? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Callenter-compleo 03.03.2012 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2012 W tytule podałem opcje na gładź na mokro, całość wykonuje się w jeden dzień na gotowo, bez tarcia i pyłu.ogniotrwała, reguluje wilgotność w pomieszczeniu, twardsza od standardowego gipsu, pozwala oddychać ścianom, dobrze izoluje.Materiał do wykonywania tej gładzi można ściągnąć od polskich dystrybutorów, gdyż jest to produkt angielski i technologia wykonania też.Do wykonania potrzebny jest człowiek z odpowiednimi kwalifikacjami, normalna osoba widząca to na youtube, nie jest w stanie powtórzyć technologii wykonania.Bez doświadczenia i umiejętności jak i praktyki ( w moim przypadku wieloletniej ), nie ma szans na samodzielne wykonawstwo.Pozdrawiam forumowiczów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Callenter-compleo 03.03.2012 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2012 Mariusz31łódź Zastanów się co robisz, masz fach w ręku i chcesz pokazywać innym technologie wykonania???? Człowieku wykorzystaj to, na tym polega konkurencja.A zresztą jak chcesz tracić klientów, bo wyszkolisz kilka osób, które potem będą to robić za połowę tej ceny co Ty to proszę bardzo.Ja nie mam zamiaru tego pokazywać, mogę to tylko komuś wykonać i wykonuję bez zdradzania tajemnicy wykonania.Najlepiej nową technologię sprzedać wszystkim, a potem płacz bo roboty niema.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Callenter-compleo 03.03.2012 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2012 bronx80 Zgadzam się z Tobą w 100%, widzę, że na forach można znaleźć ludzi mających o tym pojęcie.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts