Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Gładź na mokro! Ktoś ma ? Ktoś zna technologie ?

Recommended Posts

Mariusz31łódź

Zastanów się co robisz, masz fach w ręku i chcesz pokazywać innym technologie wykonania???? Człowieku wykorzystaj to, na tym polega konkurencja.

A zresztą jak chcesz tracić klientów, bo wyszkolisz kilka osób, które potem będą to robić za połowę tej ceny co Ty to proszę bardzo.

Ja nie mam zamiaru tego pokazywać, mogę to tylko komuś wykonać i wykonuję bez zdradzania tajemnicy wykonania.

Najlepiej nową technologię sprzedać wszystkim, a potem płacz bo roboty niema.

pozdrawiam

dobry fachowiec podzieli się wiedzą... partacz boi się ze ktoś to wykorzysta na masową skalę..

tyle w tym temacie

• Odpowiedzi 88
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Mariusz31łódź

Zastanów się co robisz, masz fach w ręku i chcesz pokazywać innym technologie wykonania???? Człowieku wykorzystaj to, na tym polega konkurencja.

A zresztą jak chcesz tracić klientów, bo wyszkolisz kilka osób, które potem będą to robić za połowę tej ceny co Ty to proszę bardzo.

Ja nie mam zamiaru tego pokazywać, mogę to tylko komuś wykonać i wykonuję bez zdradzania tajemnicy wykonania.

Najlepiej nową technologię sprzedać wszystkim, a potem płacz bo roboty niema.

pozdrawiam

Trochę stare, ale może tu jeszcze kiedyś zajrzysz:

No i masz tej roboty w ch... na tych gładziach angielskich?

Bo mam wrażenie, że nie często je spotykam na budowach - właściwie w ogóle :)

• 3 weeks później...

Gładź z Belgi, z Anglii, a co z Polski?

No dobra Panowie, jak tylko zrobi się ciepło- mam nadzieję że już niedługo- zaczynam szpachlowanie ścian jakimś tam gipsem. Kiedyś już to robiłam więc odrobinę wiem o co w tym chodzi. Będę szpachlowała sama, w moim nowo wybudowanym domku, więc jeżeli nawet coś sp...rzę- chodzi mi że będzie nierówno, to będzie to u mnie. Niestety ale nie stać mnie na fachowców i na czym się da to na tym oszczędzam.

Mam teraz na ścianach tynk cementowo -wapienny. Prosiłabym aby ktoś mi podpowiedział czym ten tynk zagruntować- czy gruntować? Jakiej najlepiej użyć gładzi- chcę mieć gładziutkie ściany i to chyba na tyle.

Tak ogólnie to trochę się orientuję ale wolę się upewnić, nie chcę zrobić jakiegoś błędu żeby np. później nie było że będę miała pleśń na ścianach bo nie dałam jakiegoś np. lepszego gruntu. Teraz gdzie mieszkam mam z tym problem i dlatego jestem przewrażliwiona.

Ok, dzięki. Mam kupiony pierwszy woreczek, zacznę od kotłowni i zobaczę jak to będzie wyglądało i jak będzie mi szło szlifowanie. Na szczęście w sklepie budowlanym pracują znajomi wiec zawsze wiem że mi byle czego nie wcisną. No ale oni tylko sprzedają.

• 4 weeks później...
Trochę stare, ale może tu jeszcze kiedyś zajrzysz:

No i masz tej roboty w ch... na tych gładziach angielskich?

Bo mam wrażenie, że nie często je spotykam na budowach - właściwie w ogóle :)

parę razy robiłem multifinishem ale ostatnio się urwało... a to bardzo dobra gładź. Efekt dosłownie lustrzany

http://images8.fotosik.pl/2379/6e00e9447258902f.jpg

http://images8.fotosik.pl/2379/642f59071ced121e.jpg

• 1 month później...

Do wykonania potrzebny jest człowiek z odpowiednimi kwalifikacjami, normalna osoba widząca to na youtube, nie jest w stanie powtórzyć technologii wykonania.

Bez doświadczenia i umiejętności jak i praktyki ( w moim przypadku wieloletniej ), nie ma szans na samodzielne wykonawstwo.

Pozdrawiam forumowiczów[

popieram. to trzeba kilka lat porobic by sie nauczyc.

...A czasem nie kilka lat a kilka m2 wystarczy.

Gipsowałem kilka ścian w domu, nakładałem kilka rodzajów gładzi (zapewne mały % z dostępnych na rynku) i stwierdzam, ze jak człowiek chce to bez problemu zrobi i to niejednokrotnie lepiej niż fachowiec z doświadczeniem.

Z gładzi mogę polecić akryl putz finisz (gotowa masa w wiaderku) a odradzić gipsowanie ścian. Bardzo wydajna, dwukrotne nakładanie cienką warstwą pozwala uzyskać dużą wydajność a odrobina wprawy pozwala ograniczyć szlifowanie powierzchni niemal do 0. Jest znacznie twardsza od gładzi gipsowych.

• 3 weeks później...

Witam, troche podbije temat

chcialem sie zabrac za remont jednego pokoju, sciany sa krzywe, popekane, ogolnie nie za ciekawie to wyglada - podczas ostatniego malowania pare lat temu odpadala stara farba ktora nie byla nigdy skrobana

przyszedl dzisiaj polecony fachowiec i powiedzial, ze zejdzie mu na to jakies 10dni roboty, co prawda powiedzial, ze sciany nie sa az tak krzywe no ale trzeba pozrywac stare warstwy, gruntowac itp itd

mialem jednak numer do jeszcze jednej osoby ktora pracuje w jakiejs firmie i ktora zajmuje sie wlasnie ta gladzia na mokro i wstepnie przez telefon powiedzial, ze zrobi to w 2-3dni

cenowo tez wypada lepiej bo chce 23zl/m a tamten 25zl/m tylko, ze liczyl juz z malowaniem

teraz moje pytanie - czy rzeczywiscie w 2-3 dni mozna osiagnac ten sam efekt co w 10dni? pierwszy fachowiec to facet okolo 50, z tego co wiem to zajmuje sie takimi sprawami od ~10lat, ten drugi chlopak to jakis "mlodziak" (w porownaniu do tamtego) ale wiem, ze z firma pracowal juz w anglii dluzszy czas i teraz robia w polsce

waham sie teraz co tutaj zrobic wiec licze na jakas rade z Waszej strony :)