Staszek budowniczy 02.02.2008 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2008 Hmmmmmmmm.Jest taka opcja ale jak sam pamiętam , choć czytałem namiętnie przez prawie 2 lata to brakowało mi bezpośrednich dyskusji.Cóż z tego że tematy są wałkowane , ważne są przecież kontakty i widok że kogoś interesuje także mój temat, mój problem. Inna rzecz to taka że wszyscy Ci co w ubiegłym roku zaczęli budowac przeszli już dany etap i to ich może męczyć. Tak jak są na serio zmęczeni juz bodową.Energii do spełnienia swoich marzeń nie można mieć w nieskończoność. Etap zimowy jest etapem dla budujących refleksji i odpoczynku . Dla zaczynających przygodę z budowaniem rozpoczyna się najważszy może etap w ich życiu więc nie sarkajmy na nich , nie odsyłajmy ich do magicznej zakładki "szukaj". Niech się cieszą z tego że rozpoczynaja budowę , niech pytają , niech są szargani niepewnościami- dla nich zaczyna się najpiękniejszy etap w ich życiu - SPEŁNIAJĄ MARZENIA. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vadiol 02.02.2008 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2008 Zawsze warto rozmawiac , zwlaszcza ze postepuje rozwoj technologii . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nunek 02.02.2008 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2008 Dla początkujących cenna może być też podpowiedz gdzie szukać Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 02.02.2008 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2008 pewnie, zamiast zadać sobie trochę trudu, lepiej od razu post i czekaća często wystarczają same googledo zadawania pytań w formie zakładania tematu trzeba trochę pomyśleć, poszukać, przeczytać, przeanalizować i zadać konkretne pytania, ale to już często za wiele dla leniwych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 02.02.2008 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2008 odsyłamy do szukania dlatego ze czasami warto wiedzieć o co pytaćkolejny problem to umiejętność zadawania pytania i tytułowania postów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eugeniusz_ 02.02.2008 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2008 hm, największy problem ze często w szukam wychodzą dziwne posty tematy a te najważniejsze są gdzieś daleeeeeeko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bladyy78 02.02.2008 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2008 Niestety opcja szukaj jest czasem beznadziejna. Żeby coś znaleźć trzeba czasem przeglądnąć kilkanaście stron jakiegoś postu i nie zawsze się znajdzie tam odpowiedz ta która szukamy. Dlatego nie zawsze ta opcja się sprawdza. Zresztą to jest forum które żyje i warto na nim pisać. Gdyby tylko każdy używał opcji szukaj to forum można by było już zamknąć, bo po co pisać jak 98% wszystkich pytań się powtarza. Jednak najbardziej wkurzające nie jest to ze ktoś pyta tylko to że osoba pytająca nie popatrzy że taki artykuł jest już napisany kilka postów niżej i tam trwa dyskusja na temat. I zamiast tam zadąć swoje pytanie otwiera nowy post zaśmiecając forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotograf 02.02.2008 22:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2008 Niestety opcja szukaj jest czasem beznadziejna. Żeby coś znaleźć trzeba czasem przeglądnąć kilkanaście stron jakiegoś postu i nie zawsze się znajdzie tam odpowiedz ta która szukamy. . bo trzeba umieć szukać - wystarczy zaznaczyć odpowiedniego ptaszka w opcjach... a szkoda, że ten ptaszek sie nie zapamiętuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 02.02.2008 23:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2008 Są dwie istotne kwestie:1. skrypt Forum jest dość stary, a wyszukiwarce po zmianach nie została przywrócona pełna funkcjonalnośćhttp://forum.muratordom.pl/problemy-z-forum,t102677.htm2. trzeba jednak umieć wykorzystać istniejące w wyszukiwarce możliwości http://forum.muratordom.pl/post2199177.htm#2199177 konkretne problemy proszę zgłaszać w tym wątkuhttp://forum.muratordom.pl/opcja-szukaj-bledy-wyszukiwarki,t121931.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bladyy78 03.02.2008 00:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2008 Niestety opcja szukaj jest czasem beznadziejna. Żeby coś znaleźć trzeba czasem przeglądnąć kilkanaście stron jakiegoś postu i nie zawsze się znajdzie tam odpowiedz ta która szukamy. . bo trzeba umieć szukać - wystarczy zaznaczyć odpowiedniego ptaszka w opcjach... a szkoda, że ten ptaszek sie nie zapamiętuje Szukać to ja akurat dobrze potrafię więc mnie tego uczyć nie musisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotograf 03.02.2008 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2008 Niestety opcja szukaj jest czasem beznadziejna. Żeby coś znaleźć trzeba czasem przeglądnąć kilkanaście stron jakiegoś postu i nie zawsze się znajdzie tam odpowiedz ta która szukamy. . bo trzeba umieć szukać - wystarczy zaznaczyć odpowiedniego ptaszka w opcjach... a szkoda, że ten ptaszek sie nie zapamiętuje Szukać to ja akurat dobrze potrafię więc mnie tego uczyć nie musisz. widocznie nie potrafisz skoro piszesz "Żeby coś znaleźć trzeba czasem przeglądnąć kilkanaście stron jakiegoś postu " a można zaznaczyć pokaż posty a nie wątki i wtedy otrzymujesz od razu post z wyszukiwaną frazą a nie cały wątek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
artureski 03.02.2008 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2008 Bądźmy trochę bardziej wyrozumiali dla rozpoczynających budowlana przygodę na forum. Czasem faktycznie ciężko jest znaleźć odpowiedź na nurtujące pytania, chociażby z powodu trudności nazwania problemu i wpisania właśicwej frazy. W końcu po to jest to forum żeby sobie pomagać i dzielić się wiedzą...Inną zupełnie już sprawą jest permanentna nieznajomość netykiety, faq, czy lenistwo w stylu "nie mam czasu szukać więc szybko odpowiedzcie"...Więc szybko mi odpowiedzcie co wtedy robić z takimi postami - ignorować czy nie - bo nie mam czasu szukać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bladyy78 03.02.2008 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2008 Niestety opcja szukaj jest czasem beznadziejna. Żeby coś znaleźć trzeba czasem przeglądnąć kilkanaście stron jakiegoś postu i nie zawsze się znajdzie tam odpowiedz ta która szukamy. . bo trzeba umieć szukać - wystarczy zaznaczyć odpowiedniego ptaszka w opcjach... a szkoda, że ten ptaszek sie nie zapamiętuje Szukać to ja akurat dobrze potrafię więc mnie tego uczyć nie musisz. widocznie nie potrafisz skoro piszesz "Żeby coś znaleźć trzeba czasem przeglądnąć kilkanaście stron jakiegoś postu " a można zaznaczyć pokaż posty a nie wątki i wtedy otrzymujesz od razu post z wyszukiwaną frazą a nie cały wątek Fotograf właśnie przez to co napisałeś sadze że nie korzystasz z tej opcji ( są funkcje: opcje i tematy gdzie ty masz tam funkcje wątki?), a uczysz innych. Wpisując dany wyraz i zaznaczając szukaj w postach wyświetli Ci się kilkaset albo kilka tysięcy postów. Dobrze napisałeś „otrzymujemy posty z wyszukaną frazą” tylko ten post jest po pierwsze wyrwany z kontekstu i jak z niego cos wywnioskujesz to jesteś dobry i takich postów z tym wyrazem będzie kilkaset lub więcej. A jak chcemy uściślić zapytanie i wpiszemy 2 wyrazy to często nie znajdziemy nic albo znajdziemy kilka postów w których i tak nie będzie tego akurat czego szukamy. Wiec ta opcja szukania nie jest precyzyjna! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotograf 03.02.2008 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2008 Niestety opcja szukaj jest czasem beznadziejna. Żeby coś znaleźć trzeba czasem przeglądnąć kilkanaście stron jakiegoś postu i nie zawsze się znajdzie tam odpowiedz ta która szukamy. . bo trzeba umieć szukać - wystarczy zaznaczyć odpowiedniego ptaszka w opcjach... a szkoda, że ten ptaszek sie nie zapamiętuje Szukać to ja akurat dobrze potrafię więc mnie tego uczyć nie musisz. widocznie nie potrafisz skoro piszesz "Żeby coś znaleźć trzeba czasem przeglądnąć kilkanaście stron jakiegoś postu " a można zaznaczyć pokaż posty a nie wątki i wtedy otrzymujesz od razu post z wyszukiwaną frazą a nie cały wątek Fotograf właśnie przez to co napisałeś sadze że nie korzystasz z tej opcji ( są funkcje: opcje i tematy gdzie ty masz tam funkcje wątki?), a uczysz innych. Wpisując dany wyraz i zaznaczając szukaj w postach wyświetli Ci się kilkaset albo kilka tysięcy postów. Dobrze napisałeś „otrzymujemy posty z wyszukaną frazą” tylko ten post jest po pierwsze wyrwany z kontekstu i jak z niego cos wywnioskujesz to jesteś dobry i takich postów z tym wyrazem będzie kilkaset lub więcej. A jak chcemy uściślić zapytanie i wpiszemy 2 wyrazy to często nie znajdziemy nic albo znajdziemy kilka postów w których i tak nie będzie tego akurat czego szukamy. Wiec ta opcja szukania nie jest precyzyjna! nigdy nie miałem z szukaniem problemów - dodam też, że warto zaznaczyć aby pokazywało sie 1000 znaków z posta wtedy nie potrzeba do niego wchodzić - kluczowe też jest odpowiednie dobranie szukanej frazy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bladyy78 03.02.2008 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2008 To chyba jesteś jedynym, albo jednym z niewielu który w ciągu kilku minut w archiwum znajdzie to czego szukał. Mi niestety to zajmuje dużo więcej czasu ( może dlatego ze szukam takich rzeczy o których mało się mówi) . I mimo tego ze znajdę szybko tematy lub posty w którym jest mowa o danej sprawie to i tak nie ma w nich przeważnie tego czego szukam. Niejednokrotnie czytałem z przerwami przez kilka dni tematy które maja po kilka tysięcy postów i kilkadziesiąt stron, żeby się dowiedzieć czegoś konkretnego i niestety w takich tematach 90% postów to jest jakiś bełkot z którego nic nie wynika, a tylko garstka informacji jest konkretna. I niestety na te informacje poprzez opcje szukaj nie trafisz. I nie pozostaje nic innego jak czytanie wszystkiego na dany temat od deski do deski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotograf 03.02.2008 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2008 To chyba jesteś jedynym, albo jednym z niewielu który w ciągu kilku minut w archiwum znajdzie to czego szukał. bo może szukam prostych spraw a nie jak zbudować reaktor jądrowy w domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 03.02.2008 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2008 to jest nas dwóch Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Leszek67 05.02.2008 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2008 jest do bani, przed chwilą wpisałem "dowcipy" wątek o tym tytule był dopiero dwudziesty, wg mnie powinien być pierwszy. Leszek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotograf 05.02.2008 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2008 jest do bani, przed chwilą wpisałem "dowcipy" wątek o tym tytule był dopiero dwudziesty, wg mnie powinien być pierwszy. Leszek u mnie jako 11ty - ale wiedziałem, w jakim dziale szukać i zacieśniłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Leszek67 05.02.2008 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2008 jest do bani, przed chwilą wpisałem "dowcipy" wątek o tym tytule był dopiero dwudziesty, wg mnie powinien być pierwszy. Leszek u mnie jako 11ty - ale wiedziałem, w jakim dziale szukać i zacieśniłem OK jesteś STAŁYM BYWALCEM, szukacz z reguły jest ( tak mi się wydaje ) dla początkujących, ja już też "łykam" jak szukać ale ile siwych włosów mi przybyło jak zaczynałem to wiem tylko ja. Wg mnie jak szukam "dowcip" to hasło z tym tytułem powinno być pierwsze i tego będę się trzymał. Leszek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts