inside-styl 03.02.2008 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2008 Witam wszystkich.mam pytanie odnośnie przydomowej oczyszcalni ścieków a dokładniej takiej ze złożem biologicznym, czy ktoś posiada taką instalację dla 4 osób i jak to się zachowuję w codziennym użytkowaniu chodzi mi o efektywność działania, zapach i kosztach poniesionych przy zakupie i montażu, dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inside-styl 03.02.2008 10:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2008 biologiczna oszyszczalnia ścieków http://www.ecomotyl.pl/oferta/oczyszczalnie co sądzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inside-styl 03.02.2008 12:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2008 czyżby nikt się nieinteresował się oczyszczalniami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inside-styl 03.02.2008 13:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2008 bardzo mnie interesują jakies odpowiedzi, ponieważ na wiosnę napewno będę musiał coś wybrać, a wiosna już za miesiąć!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mynia_pynia 03.02.2008 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2008 Mam podpisaną umowę z wykonawcą, bardzo polecanym w mojej okolicy, moi znajomi maja zamówione oczyszczalnie u niego. Poczytałam po forum jak się spisują oczyszczalnie, niektórzy sami sobie je zrobili, bo to bardzo proste - ja czytając po Internecie zasady działania (po jednym dniu) i montażu byłabym w stanie sama sobie ją zrobić - ale komu się chce A poza tym wole mieć gwarancje na to cudo i nie bawić się w papierologie przy załatwianiu pozwolenia na budowę, już nie wspomnę że trzeba znaleźć kogoś kto podbije projekt albo samemu kupić od jakiejś firmy . Moja oczyszczalnia będzie z NEVEXPOL'u o wydajności 500 l/d (pojemność 2m3) z drenażem rozsączającym. Z facetem umówiłam się na działce, kazał przywieść mapę do celów projektowych, badania geotechniczne gruntu 9bo miałam robione), pozwolenie na budowę domu, akt notarialny, wypis i wyrys z MPZP. Pan pooglądał gdzie, co jest, gdzie jest wyjście kanalizacyjne z domu, gdzie są studnie u sąsiadów, jaka jest odległość domu od granic, gdzie się zmieści zbiornik, gdzie można puścić drenaż. Powiedział cenę, powiedział termin realizacji, podpisaliśmy umowę (płatne po wykonaniu). Jeszcze wytłumaczył jak będzie działać - i tyle. Ta oczyszczalnia jest na 4-5 osób. Cena 8300zł za wszystko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beaty 03.02.2008 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2008 Mynia-Pynia- duużo za nią zapłacisz...mam taką samą, działa 1,5 roku- kosztowała ze wszystkim 4,7 tyś. złoczyszczalnia+projekt+kliniec+robocizna+dodatkowe elementy pzd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inside-styl 04.02.2008 20:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2008 Mynia-Pynia- duużo za nią zapłacisz... mam taką samą, działa 1,5 roku- kosztowała ze wszystkim 4,7 tyś. zł oczyszczalnia+projekt+kliniec+robocizna+dodatkowe elementy Mynia-Pynia jak sie domyslam twoja jest drenażowa, mnie interesuję biologiczna wczoraj wyczytałem o szwedzkiej ekodern, czy ma ktoś taką? pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prawus 05.02.2008 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2008 to zobacz jeszcze aquamatic- 10tyś zł ale chyba warto - sam taką mam zamiar kupić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mynia_pynia 05.02.2008 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2008 Wszyscy tak płacimy, różnica jest około 1 tyś zł.U mnie nie ma miejsca na drenaż blisko oczyszczalni więc będą ryć 20 m, żeby położyć ten drenaż rozsączający trochę dalej.Kolejna sprawa, to było 1,5 toku temu - ceny ze wszystkim były inne, a najwięcej podrożała robocizna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AXENTY 05.02.2008 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2008 Ten temat już był poruszany: http://forum.muratordom.pl/przydomowa-oczyszczalnia-sciekow,t121720.htm?highlight=przydomowa%20oczyszczalnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts