magdziorka24 03.02.2008 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2008 Prosze o pomoc jak ocieplić poddasze krok po kroku, gdyż nie wiem.Moze jakies porady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom-Kon 03.02.2008 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2008 http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?p=2303824#2303824 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
garbus2 03.02.2008 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2008 a do tego np na you tube jest kilka filmow na ten temat. Gotowej instrukcji tu ci nikt nie napisze bo nie po to jest forum - najpierw warto sie troche potrudzic i poczytac podstaw a potem zadawac konkretne pytania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom-Kon 03.02.2008 16:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2008 garbus2 jak Ci idzie! Pochwal się! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
garbus2 03.02.2008 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2008 garbus2 jak Ci idzie! Pochwal się! na chwile musiałem zostawic poddasze byw zająć się dołem ale za miesiąc powracam do walki. Poki co folia trzyma się niezle na tasmie dwustronnej. Mam juz pierwszych kilka płyt i dwa pomieszczenia z 5 gotowe Ah zeby tak czasu było wiecej... Dzis było wolne i troche odstresowania na polowaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 03.02.2008 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2008 A my też już mamy położoną folię... od wtorku się za płyty zabierają chopaki... powiedzcie mi czym najlepiej i najwygodniej frezować ucięte boki płyt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom-Kon 03.02.2008 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2008 A my też już mamy położoną folię... od wtorku się za płyty zabierają chopaki... powiedzcie mi czym najlepiej i najwygodniej frezować ucięte boki płyt ...nożykiem z wysuwanym ostrzem... albo trapezowy albo łamany ale dobrej jakości... z metalowym korpusem. Są co prawda specjalistyczne strugi do tego ale drogie i nie wszędzie można je kupić... Krawędzie cięte dobrze jest wyrównać tarnikiem do płyt... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 03.02.2008 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2008 no właśnie widziałam gdzieś w necie, że ścinali te boki pod kątem jakimś przyrządem...pewnie to był strug pojadę jutro do hurtowni to zapyytam czy mają takie cudo i po ile ...jak będzie bardzo drogie to kupię nożyki i papier ścierny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom-Kon 03.02.2008 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2008 no właśnie widziałam gdzieś w necie, że ścinali te boki pod kątem jakimś przyrządem...pewnie to był strug pojadę jutro do hurtowni to zapyytam czy mają takie cudo i po ile ...jak będzie bardzo drogie to kupię nożyki i papier ścierny Nie papier ścierny tylko tarnik... na szybko znalazłem jest na środku strony... http://www.muratordom.pl/budowa-i-remont/sprzet-i-narzedzia/do-plyt-gipsowo-kartonowych,6348_4880.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 03.02.2008 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2008 dobra, niech będzie tarnik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pavlo09 04.02.2008 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2008 A ja mam jeszce pytankoCzy do profili przysciennych przykrece sie profil główny bo widziałem na zdjeciu u kogos z forum ze własnie ma tak zrobione ale nie wiem czy przykrecał na blachowkrety czy na nity. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AXENTY 04.02.2008 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2008 Czy do profili przysciennych przykrece sie profil główny Z tego co mi wiadomo, do profilu przyściennego nie przymocowuje się zadnych innych profili, ani płyty. Chodzi o to, żeby sufit był "pływający", ma wtedy mniejsze skłonności do odkształceń przy ścianie. Płyta powinna byc zakończona około 0,5cm od ściany, a pozostałą przestrzeń wypełnia się specjalną masą akrylową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pavlo09 04.02.2008 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2008 Axenty dziekiNa suficie to nie bede przykrecał profil główny do UD ale na skosach moze by było wskazane ponieważ nie w kazdym pomieszczeniu wychodzi tak aby krokiew wypadała przy scianie działowej i odległosc od sciany działowej do pierwszej krokwigdzie jest zamocowany wieszak -grzybek do profilu głównego wynosi czasami 80cm i w tedy moze jest to moze za duza odległosc pozostawiona bez zamocowania na koncu profila głownego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts