dolores 25.08.2003 06:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2003 Czy ktoś się orientuje w jaki sposób rozsadzić winobliszcz? Jestem początkującym ogrodnikiem i w ogóle nie wiem jak się do tego zabrać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arek99 25.08.2003 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2003 czy to to samo co winogron? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa 26.08.2003 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2003 Bluszcze dosyć łatwo się ukorzeniają. Spróbuj odciąć kawałek, umoczyć w ukorzeniaczu i wsadzić w ziemię. Powinien wypuścić korzonki.Winogron to winogron a winobluszcz to zupełnie co innego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dolores 27.08.2003 05:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2003 ewa, dziękuję za info. Podobno winobluszcz na jesieni ma czerwone liście, mam sznsę na więcej pięknego widoku . dolores Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa 27.08.2003 05:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2003 To zależy jaki kupiłaś. Jest odmiana która jesienią robi sie purpurowa i wygląda prześlicznie ale jest i taka co nie zmienia koloru liści. Na plakietce z info o roślinie powinno być zdjęcie - jeśli są dwa kolory to będzie purpurowy. Szkoda tylko, że zrzucają te liście ale za to dosyć późno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dolores 27.08.2003 06:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2003 To mnie zmartwiłaś. Nie przypominam sobie czerwonych liści na rysunku ale wydaje mi się, że informowali nas w szkółce, że się przebarwiają. Wobec tego czekam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 29.08.2003 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2003 Nie powinnaś czekać długo - jesień obawiam się przyjdzie dosyć szybko.Ale jakby co to zielone też są ładne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trout 29.08.2003 14:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2003 Winobluszcz polecam zdecydowanie - rośnie szybko, pnie się wysoko, no i właśnie te liście... Ukorzenia się też łatwo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość jakie mam hasło? 10.09.2003 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2003 ukorzenia sie latwo. najprościej pod koniec stycznia naciąć około 30-sto centymetrowych patyczków, wsadzić do wiaderka z wilgotnym piaskiem, ukorzeniacz poprawi skuteczność, ale ja polecam selekcje naturalną, znaczy zrobić 200 sadzonek bez ukorzeniacza i wybrać 20 najmocniej ukorzenionych, wiaderko umiescic w ciemnym pomieszczeniu z dodatnią temperaturą 4-8stopni i wiosną do gruntu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts