Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Re.........ile kasy to kosztuje..............

Recommended Posts

moze napisze bardziej konkretnie.chce wydac tak jakies 160000 na taki domek pod klucz dodam ze moj wujek ma firme dekarska i pokryje mi dach po kosztach pracowniczych plu material na pokrycie z dobrymi rabatami. jak myslisz czy da rade i czy mozesz poprzec to jakimis faktami.pozdrawiam

dom 100m/2= 270tys-40tys działka=230tys, jezeli beda robic ci fachowcy,jezeli troche wlozysz siły i rodzina pomoze to 200-210 tys

mój dom ceny z 2006/2007, koszt 220 tys

http://www.extradom.pl/projekt-domu-WIN-ID-1650.html?typ=&powierzchnia=&garaz=&strona=5

tu masz wszystko yoyo

• Odpowiedzi 81
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

tylko parter ma 68m a nie caly dom, zalezalo mi na tym, zeby mozna bylo funkcjonowac na parterze i nie korzystac z poddasza.

Piszac posta chcialam tylko pokazac, ze mozna zmiscic sypialnie, kuchnie itd na malym metrarzu i tez moze byc wygodnie.

Wiem, ze za pieniadze ktore masz 100m nie wybudujesz ale 60 m byc moze, napewno bedzie to kosztowac duzo wyrzeczen ale wydaje mi sie,ze jest mozliwe.

A co do kosztow, to musisz popytac sie u siebie, bo nawet w jedym miescie postawienie domu w stanie surowym otwartym(sama robocizna) moze roznic sie o 30 tys

Domek prosty jak stodoła

http://www.male-domy.com.pl/projekty_domow/45/45.html

powiększyłem troszkę i mam po podłogach coś około 90 m2, użytkowej lekko powyżej 70m2

Stan surowy 40 tys zł ale w 2005, wykończeniówka w zeszłym roku,

razem wydałem troszkę powyżej 110 tysięcy

potrzeba mi jeszcze około 20 tysięcy,

pozostało do wykonania:

- tarasy - będzie kostka lub klikier

- barierki na tarasach + okiennice

- tynk cienkowarstwowy na ściany zewnętrzne

- wykończenie łazienki na piętrze

W zeszłym roku podobny domek stawiał sąsiad, jeśli dobrze pamiętam na stan surowy ale bez okien i drzwi wydał nieco ponad 60 tys, a więc mamy różnicę z moim stanem surowym 20 000 zł tak więc jak zliczymy wszystko to wychodzi że powinieneś się zmieścić w zakładanej kwocie.

Oczywiście powinieneś zwrócić uwagę na słowa Bezdomnej

Niestety nikt Ci nie odpowie na to pytanie. Za dużo zmiennych.

W moim przypadku wszystkie prace wykonywały miejscowe brygady, minimalna praca własna, uzbrojenie działki nie wliczone w w/w wyliczenia.

Powodzonka życzę

yoyo napisał

napisz cos o tym sasiedzie co on postwi

nie wiem jaki projekt :oops: a będzie wykańczał w tym roku :wink:

w jakim miescie mieszkasz lub kolo jakiego miasta

No właśnie,

tak się składa że mieszkam w śląskiej aglomeracji, :( :(

ale jak piszę "duszą jestem ze wsi" i na wsi postawiłem domeczek :D

siema

jestem nowy tutaj wic prosze potraktowac mnie lagodnie.no wiec do roboty chce postawic malutki domek nie interesuje mnie jego wyglad a w zasadzie to poprostu che jak najtaniej go zbudowac.dodam ze mam dzialke i mieszkam w czesiochowie.czy ktos moze mi polecic jakis tani w realizacji projekt lub moze ktos taki buduje.i ile musze miec kasy na cos takiego. :D

Możesz spróbować w technologi opisanej w wątku : dom parterowy w cztery miesiące pod klucz za 150 tys.zł.

wpisz w wyszukiwarkę albo znajdź inaczej dziennik budowy MateuszCS2.

On co prawda zaczął jeszcze przed galopadą cen, ale przyjął prawidłowe założenia taniego domku. Przede wszystkim kształt prostokąta (obórka), parter bez stropu nawet drewnianego (regipsy i wełna na tym :roll: ). Poczytaj, byłam pod wrażeniem, a zapewniam że to wszystko prawda.

http://forum.muratordom.pl/nasza-oborka,t87211.htm

wpisz w wyszukiwarkę albo znajdź inaczej dziennik budowy MateuszCS2.

On co prawda zaczął jeszcze przed galopadą cen, ale przyjął prawidłowe założenia taniego domku. Przede wszystkim kształt prostokąta (obórka), parter bez stropu nawet drewnianego (regipsy i wełna na tym :roll: ). Poczytaj, byłam pod wrażeniem, a zapewniam że to wszystko prawda.

http://forum.muratordom.pl/nasza-oborka,t87211.htm

Jakoś MateuszCS2 nie napisał ile w końcu wydał, a napisał że wykończeniówka go wykańcza :D , nie da sie zrobić za 1000 zł/m2 domu, nie mówie tu o szopach,kurnikach wiatach bo takie rzeczy to może tak, moja cena to min 1900 ZŁ