EZS 04.02.2008 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2008 Był na takim etapie, że mógł już wydać niewiele i mieszkać a mógł wydać bardzo dużo i ciągle narzekać, że jeszcze nie gotowe... Teraz oczywiście wszystko zdrożało, pisząc o tamtej budowie raczej miałam na myśli założenia techniczne taniego domku. Mając w pamięci, że od niego murarz wziął ok 6 tyś taniej, niż ode mnie pół roku później (ta sama ekipa). Powtórzyć więc się tego raczej nie da Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yoyo 04.02.2008 18:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2008 jeszczee nie obczytalem waszych propozycji ale dzisiaj to zrobie ale dajecie mi nadzieje a czy ktos morze poprzec konkretami ze mozna postawic dom za 150000zl.zaznaczam ze nie czytalem tego wyzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yoyo 04.02.2008 19:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2008 a wiecie co to jak popatrzalem to mi sie podoba projekt MALY D06. tylko jak to wyjdzie w kosztach.moze ktos budowal taki ostatno lub najlepiej gdzie taki stoi kolo czesochowy moze byc 200km od cze-wy. moze ktos umie to polliczyc.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaloosa 04.02.2008 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2008 wiedze, ze za kazda cene chcesz sie przekonac ,ze mozna bardzo tanio (czyli te 150 pod klucz) wybudowac dom i zapewne da sie. Ale takich ludzi jest niewielu i pewnie wiekszosc z nich wlozylo w budowe duzo pracy wlasnej, pomocy rodziny, znajomego murarza idp.Ci ktorym sie udalo moga byc inspiracja, ale to TY musisz przeanalizowac swoje sily.Najlepiej znajdz jakis prosty domek z ok 60m2 i popytaj w okolicy ile by wzieli za robocizne, podlicz koszty materialow i na pisz sobie co mozesz zrobic we wlasnym zakresie. Do sumy jaka ci wyjdzie dodaj troche na niespodzewane wydatki (lepiej policz wiecej niz zebys pozniej musial sie nie milo rozczarowac) PSOsobiscie znam tylkojednych znajomych, ktorzy wydali mniej niz zamierzali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yoyo 04.02.2008 20:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2008 no jak zauwazylas to chce to zrobic tanio bo nie mam wiecej kasy a i tak to juz bedzie w kredycie a nie chce brac wiekszego kredytu bo jeszcze chce troche urzyc zycia jakies wczasy ,imprezki itd.a nie tylko kredyt do konca zycia.........male,ciasne ale wlasne i hej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaloosa 04.02.2008 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2008 rozumiem cie ale jedyne co moge Ci poradzic to:Lepiej mniejszy dom ale wlasnyNie sugeruj sie sumami jakie podaja inni (czasami zastanawiam sie skad niektorzy biora takich tanich murarzy,albo maja takie tanie materialy? innym razem zastanawiam sie dlaczego niektorzy biora za przylacz wody(punkt) 200, czy 100zl, skoro mi facet zrobil za 50- dlatego pytaj w Twojej okolicy) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beaty 04.02.2008 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2008 http://forum.muratordom.pl/d06,t254.htma to czytałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysztofik 04.02.2008 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2008 Zbuduj domek do 100m2 za 270 000PLN. Taniej się nie da ......... jak sam zbudujesz ten dom to oki , ale jak pracujesz i to w takiej pracy że absorbuje Ci te 9-12 godzin dziennie to pozostają ekipy budowlane ......... Dlaczego więc podajesz kwote i powiadasz że taniej sie nie da? Może będzie sam budował z jakimś majstrem i pomocnikami? Jeżeli się chce, to sie da. Nie dam sie przekonać do tego, że taniej niż większość budujących sie nie da. Buduje drugi dom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mallyna 05.02.2008 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2008 Popieram przedmówcę My obniżamy koszty Budować będzie wujek i ojciec-za mieszkanie i jedzenie, a my i tak musimy wynajmować stancję, więc się zmieszczą. na jedzeniu też trochę przyoszczędzimy, bo nasi rodzice mieszkają na wsi i zawsze to taniej a tak serio, to wujek i ojciec nie chcą kasy za robotę. akurat mój przyszły mąż może sobie pozwolić (a raczej ma możliwość wziąć) na urlop bezpłatny w pracy=w pracy nie zarobiłby na pomocnika na budowę więc opłaca się ten urlop brać. Również szukamy tańszych materiałów. Już np połowę bloczków fundamentowych odkupiliśmy od inwestorów, którym zostało na budowie. dodatkowo jak ktoś jest złotą rączką, to sam może wykonać dużo rzeczy. No oczywiście znajomości=większe rabaty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yoyo 05.02.2008 19:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2008 rozmawialem z jedna z czestochowskich firm budowlanych i powiedzieli mi ze zbuduja za 2200zl pod klucz.czy to jest mozliwe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HenoK 05.02.2008 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2008 rozmawialem z jedna z czestochowskich firm budowlanych i powiedzieli mi ze zbuduja za 2200zl pod klucz.czy to jest mozliwe Rozumiem, że rozmawiałeś o budzie dla psa - wtedy jest to jak najbardziej możliwe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yoyo 05.02.2008 19:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2008 mily panie mnie stac na domek 70m bez luksow a jezeli ty masz troche wiecej kasy niz inni to zachowaj ja dla siebie i sie ciesz nia puki masz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HenoK 05.02.2008 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2008 Przeczytaj najpierw ze zrozumieniem, o co poprzednio pytałeś.Czy uważasz, że za 2200zł można wybudować pod klucz coś więcej niż budę dla psa? Zamiast się unosić wystarczyło napisać, że chodziło Ci o cenę 1m2.Tym niemniej, jeśli Cię uraziłem to przepraszam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zezo 05.02.2008 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2008 dobre, dobre Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beaty 05.02.2008 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2008 Yoyo- D06 ma 77,6 mkw- wiem, bo mam a co jest w tym kluczu za 2200 za mkw?- bo dla mnie jest to niemożliwe...sama się przejechałam na czymś takim... nasz dom budowany na przełomie 2005/2006 roku kosztował pod klucz ok. 180000 pzd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
an-bud 06.02.2008 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2008 parę lat temu miałem zamiar budować domek około 70 m2 projekt w szufladzie podchodząc do tematu z głową, to bez problemów w 150 tyś można się zmieścić mam zamiar otworzyć firmę i budować takie domki, nawet taniej może wyda się to mało prawdopodobne, ale mieszkam za 60 tyś. i w tym jest koszt działki (5454 m2) woda, prąd i remont 100m2 . W kwietniu, albo w maju, w muratorze będzie fotoreportaż o naszej ruince Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yoyo 06.02.2008 16:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2008 sorki henok.ale myslalem ze jestes taki upirdliwy ale widze ze poprostu na pirwszy ogien nie zrozumiales o co mi chodzilo tak ze wpozo.pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yoyo 06.02.2008 17:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2008 beaty.facet mowi ze jest wszystko tylko ze w nie najlwyzszym standardzie np panele za 25 zl.kafle za 30 zl.a A gdzie wy mieszkacie z jakij miejscowosci jak mozesz podac.dzieki pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beaty 06.02.2008 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2008 podałamsprawdźpzd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yoyo 08.02.2008 19:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2008 podsumowujac temat to mysle ze za 180000 tys.mozna postawic dom pod klucz tylko maly musi byc. a tak na marginesie to zlapalem nowy kontakt z firma budowlana i pokarze mu D06 i ma mi powiedziec ile by za to wzial.w najblizszym czasie napisze ile mi powiedzial Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts