Paulka 03.02.2008 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2008 Czy ma ktos jakies doświadczenia z tą chorobą? Szukam inf w necie, ale nie znalazłam tego czego szukam: Napiszcie mi - może zaglądną tu jacys lekarze - 1. czy możliwe, żeby pojawiły sie wszystkie objawy udaru (zniekształcenie widzenia, zniekształcenie mowy, drętwienie kończyn, ból głowy) i po kiludziesięciu minutach to przeszło?2. Czy ta choroba dotyka młodych ludzi (przed 30-ką)? Z góry dziekuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 03.02.2008 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2008 Czy ma ktos jakies doświadczenia z tą chorobą? Szukam inf w necie, ale nie znalazłam tego czego szukam: Napiszcie mi - może zaglądną tu jacys lekarze - 1. czy możliwe, żeby pojawiły sie wszystkie objawy udaru (zniekształcenie widzenia, zniekształcenie mowy, drętwienie kończyn, ból głowy) i po kiludziesięciu minutach to przeszło? 2. Czy ta choroba dotyka młodych ludzi (przed 30-ką)? Z góry dziekuję 1. Tak , mozliwe (moga byc to mini udary ) ale konieczny kontakt z lekarzem! (ja nim nie jestem ) 2. Tak (choc z pewnoscia nie jest to czeste tak naparwde udar moze nawet przytrafic sie i dziecku - to juz bardzo rzadkie sytuacje ale lekarze nie takie rzeczy widzieli) zobacz tu: http://forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=45947 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paulka 03.02.2008 18:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2008 Dzieki P. Chciałabym sie jeszcze dowiedziec, czy jest jakis posób na sprawdzenie czy to "cos" to był udar czy nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 03.02.2008 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2008 W listopadzie moj dalszy krewny mial wlasnie takie objawy jak opisalas przez okolo pol godziny (tylko, ze in ma 60 lat), rodzina zawiozla go do szpitala i tam stwierdzili lekki udar i zostawili na obserwacji pomimo jego protestow, ze juz czuje sie dobrze. Nad ranem w drodze do wc dostal kolejny udar tym razem juz duzo silniejszy. Obecnie dochodzi do siebie po intensywnej rechabilitacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paulka 03.02.2008 19:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2008 No własnie często ludzie piszą że taki "mały udar" to wstęp do "prawdziwego" i to mnie przeraża :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Last Rico 03.02.2008 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2008 No własnie często ludzie piszą że taki "mały udar" to wstęp do "prawdziwego" i to mnie przeraża :/ Niestety, udary zwykle chodzą parami. Pierwszy przeważnie nie jest specjalnie groźny natomiast drugi bywa. Zanim zrobisz cokolwiek weź pół szklanki wody i rozpuść tam aspirynę lub polopirynę, acard lub coś co zawiera w sobie kwas salicyloacetylowy. Natychmiast ! Jutro do lekarza, ale wcześniej drugi raz aspiryna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 03.02.2008 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2008 Last Rico, jak zwykle, ma 100% racji. Paulko, jeśli możesz, to jak najszybciej skontaktuj się z lekarzem, ja bym nawet nie czekała do jutra, tylko dzwoniła na pogotowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paulka 03.02.2008 19:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2008 Byłam u lekarza (to "cos" przydażyło mi się w sobotę wieczorem), biorę aspiryne. Mam skierowanie do neurologa i na inne badania. Jutro je zrobię. A tymczasem... czytam i się denerwuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotruspan 03.02.2008 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2008 to nie muszą być objawy udaru ale wymaga to oceny neurologicznej w możliwie najkrótszym terminie niezależnie od wieku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 03.02.2008 23:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2008 Dokladnie, nie musi to byc udar, tym bardziej ze jesli jestes przed 30-tka to nie jestes w "grupiedocelowej"ale jesli to nawet nie udar na pewno objawy sa na tyle nieciekawe ze absolutnie tego nie lekcewaz Natomiast odpowiadajac na pytanie jak stwierdzic czy byl to udar (mini udar) czy tez cos innego - moim zdaniem tylko i wylacznie poprzez kontakt z lekarzem (i badanie lekarskie)Innych sposobow nie znam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paulka 04.02.2008 16:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2008 Skoro byliście uprzejmi mi odpowiedziec to ja wam powiem jak idzie. Dowiedziałam się dzis od pani dr, że albo mam migrene z aurą (nie wiedziałam że migrena miewa aurę ale widac ma. I ta aura - to objawy takie własnie jak opisałam wyżej) albo "coś gorszego" - Pani doktor obrazowo wyjaśniła jakie to guzy i tętniaki moge w łepetynie chowac Na razie mam zrobic tomografię. A potem wóz albo przewóz :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 04.02.2008 16:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2008 Ciesze sie , ze napisalas. Widzialam ze jestes tu, ale nie mialam odwagi pytac co u Ciebie nie majac pewnosci czy wciaz chcesz o tym rozmawiac. Teraz czekam na konkrety . Kiedy masz tomografie ? PS . Uprzedze obawy , mialam tomografie glowy 3 razy i wciaz zyje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paulka 04.02.2008 16:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2008 Dziekuję rrmi Faktycznie jakos na myśl o tej trumnie nie czuję sie specjalnie komfortowo W piątek musze iśc do przychodni po skierowanie na tomografię (dzis byłam prywatnie ) A potem to juz najlbliższy termin. mam nadzieję, że w przyszłym tygodniu. Chciałabym już wiedziec.... Dzizas.... będe sie cieszyc z migreny, do czego to doszło??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 04.02.2008 16:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2008 no to trzymam kciuki za migrene trzymaj sie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 04.02.2008 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2008 Oby to były tylko migreny. Tak poza tym - witaj w klubie migrenowców! Jest to niewątpliwie barwna przypadłość, dzięki której będziesz miała zapewnione niezapomniane wrażenia. Paulko - trzymam kciuki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paulka 04.02.2008 18:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2008 Oby to były tylko migreny. Tak poza tym - witaj w klubie migrenowców! Jest to niewątpliwie barwna przypadłość, dzięki której będziesz miała zapewnione niezapomniane wrażenia. A jaka zgrabna wymówka! Dziekuję wam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotruspan 04.02.2008 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2008 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 08.02.2008 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2008 Paulko, odezwij się. Co u Ciebie słychać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paulka 09.02.2008 12:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2008 W poniedziałek mam tomografię, a tymczasem dopadła mnie paskudna grypa Lezę od czwartku jak przejechana walcem I jakby tego było mało, to jeszcze wbiło mi sie cos do oka (juz wyciągnięte) Ktos sobie chyba zrobił laleczkę voodoo na moje podobieństwo Normalnie przez całe lata nie odwiedziłam tylu lekarzy co w tym tygodniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 09.02.2008 14:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2008 Wiesz co? To ja się pomodlę za Ciebie. Zobaczysz, że pomoże i pomału będzie lepiej. Trzymaj się dzielnie, wiesz, że bieda to nigdy sama nie chodzi. Skoro już masz za sobą jej przyjście, to teraz tylko odejść może. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts