pkba 03.02.2008 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2008 Prosze o info ile mniej wiecej moze kosztowac montaz takiego systemu: -5 czujek PIR-czujka dualna-10 kontaktronow-kontrakton garazowy-czujka zbicia szyby-radiolinia-sygnalizator-centrala Integra32 (manipulator LCD) +modul Ilu zylowy przewod zastosowac?Lepiej zamontowac PIR i czujke stluczenia osobno, czy w jednej obudowie?Czy sabotaz musi miec swoja linie? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grubaluszek 06.02.2008 01:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2008 Witam. Przewód można zastosować 6,8,10,12 żyłowy o przekroju 0,5 mm2. Jedno urządzenie potrzebuje 4 żył, ale gdy zastosujemy np. przewód 10 żyłowy to na jednym przewodzie można zrobić 3 urządzenia, wtedy zasilanie jest wspólne 2 żyły w zapasie. Taka opcja się bardziej opłaca bo można zaoszczędzić na przewodzie. Odnośnie pira i stłuczenia to ja bym je zrobił osobno, ponieważ nie zawsze położenie czujnika jest dobrą lokalizacją dla stłuczenia. Sabotaż jak najbardziej powinien być zrobiony osobno, powody np, : - łączenie go w szereg z jakąś inną linie powoduje, brak możliwości jego dokładnego rozpoznania - gdy chcemy go zablokować,a jest on wpięty w szereg to blokujemy też inną linię Powinno się robić osobny sabotaż skrzynki czyli centrali i sygnalizatora co nam zajmuje 2 linie. Jeżeli chodzi o cenę montażu sytemu z okablowaniem to trzeba się przygotwać na 1000- 2000zł. Jeżeli mogę jakoś pomóc to proszę pisać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 06.02.2008 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2008 ja mozntowalem sam kolega popodlaczal i zaprogramowal przewod mam zwykly telefoniczny 4-zylowy standardowo do 1 czujki daja 6 zyl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts