jag_24 19.02.2009 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2009 hmmm wiosną jedynie wielkie kocury, które niszczą mi cebulki kwiatowe ..ale niedługo pojawi się piesio, który zaprowadzi na ogródku porządek.. "oby" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaki 06.03.2009 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2009 U mnie już biedronki spacerują. Czy na nie już czas? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dolabella 08.03.2009 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2009 Porządkując dziś ogród po zimie, też zauważyłam bardzo dużo aktywnych biedronek:)U nas, z niewymienionych jeszcze powyżej zwierząt, pojawia się czasami dzięcioł zielony. Ostatnio umilają nam też czas głośnym gęganiem, sunące po niebie klucze dzikich gęsi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darex 08.03.2009 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2009 Pod dom to mi podchodzą krety. Jeszcze parę dni i w salonie wywalą kopiec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frykow 09.03.2009 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2009 A u mnie jakaś sarna (sądząc po śladach na śniegu) obgryzła gałązki z drzew owocowych. No cóż, przynajmniej nie muszę już niczego przycinać, a sarenka z głodu nie umarła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MRS.CONSTR. 11.03.2009 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2009 U mojej cioci w miejscowosci w lubuskim pokazala sie horda(chyba tak to sie nazywa)Wilkow i zaatakowaly hodowle Danieli u pobliskiego hodowcy.Byly to podobno Wilki wypuszczone i oznakowane z Niemiec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
areq 11.03.2009 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2009 Standard: Lisy,sarenki:)koty,psy,myszy,jaszczurki,jeże itp itd..wypasiony kot sąsiada "pogadać" z naszym królkiem co powoduje jego "dzikiie szaleństwo" i ogólną bujankę po klatce..ze strachu ofkoz:)A wczesną wiosną przylatują stadami takie małe zółto zielone ptaszki..co to za zwierz to nie wiem??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 11.03.2009 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2009 A wczesną wiosną przylatują stadami takie małe zółto zielone ptaszki..co to za zwierz to nie wiem???[/color] Dzwońce, albo trznadle. Sobie wygooglaj... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
areq 11.03.2009 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2009 Dzwońce, albo trznadle. Sobie wygooglaj... Stawiałem na pliszkę Ale do Dzwońca bardziej podobne,Trznadle za żółte..jak przylecą następnym razem to się podpytam herszta stada to będe wiedział na 100% :):). Dzięki za info,przyszponce rodzince,że się to niby znam na ornitologii:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 11.03.2009 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2009 Dzwońce, albo trznadle. Sobie wygooglaj... Stawiałem na pliszkę O pliszce nie pomyślałam. Bardzo charakterystyczne szczupłe z dłuuuugimi ogonkami Dzwońce i trznadle mają mocniejszą budowę i są większe (większe nawet od wróbli i sikorek). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rusek007 11.03.2009 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2009 Może to Czyżyk?: http://www.fotoplatforma.pl/foto_galeria/3820_Kopia-Kopia-996.jpgTo jest Dzwoniec http://www.fotoplatforma.pl/foto_galeria/3855_Kopia-Kopia-962.jpgTo jest Trznadel: http://www.fotoplatforma.pl/foto_galeria/4767_Kopia-6896Trznadel.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
areq 11.03.2009 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2009 Na dzień dzisiejszy wygrywa opcja Dzwoniec lub Czyżyk... Czyżyk nawet bardziej.... Dzięki Wam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rzyraf 12.03.2009 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2009 Na okolicznych polach biegają sarenki, dziki i zające, przez nasza działkę przebiegają wiewiórki a na sloninie mielismy przez calą zimę rożne sikorki - poza bogatka rzadziej spotykane czubatki, sosnówki i ubogie. Mamy też własnego dzięcioła, który codzinnie robi oblot naszych sosen a ostatnio na kości po psach wpada prawie codzeinnie myszołów. Do tego co noc slychac pohukiwanie sów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogumil 12.03.2009 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2009 U nas w pobliżu biegają sarenki, bażanty, kuropatwy, lisy, a ostatnio pokazała się nawet rodzinka dzików z małymi dziczkami W zeszłym roku pokazał się nawet taki zwierz http://img7.imageshack.us/img7/9504/dsc08221ffy.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marfa 12.03.2009 22:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2009 Dziś mój mąż wracając do domu spotkał dwa łosie, które zagrodziły mu drogę.. i nie mógł przejść biedaczek Niestety zdjęć brak a sama bym chętnie zobaczyła... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetina 13.03.2009 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2009 na stałe to chyba psiak \dochodzi kot, myszki polne sarenki, zajączki przelotem przez pola zwierzyńca typu gadowatego nie wspominam a i krowy ni9edaleko na kolejnym polu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cebullka 18.03.2009 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2009 a to moi goście , którym udał się zrobić zdjęcie http://images47.fotosik.pl/86/83c0d1ac7226177b.jpg http://images39.fotosik.pl/82/44881d3d077e5a24.jpg http://images41.fotosik.pl/82/c31b15365177d30f.jpg i jeszcze łobuz, który pozostawia po sobie takie znaki http://images39.fotosik.pl/82/89329b114f3d85d2m.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robercikzs 18.03.2009 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2009 moze troszke prowokacyjnie, ale co mi tam.Pod moj domek podchodza ludzie, tak ludzie ze swoimi pieskami i niestety nie sprzataja tego co piesek narobi. Zwierzatka nie sa tu nic winne, ale niestety niektorzy ludzie nie potrafia sie zachowac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kostka79 18.03.2009 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2009 U nas stadko łań, jeleń, lisy, bażanty, ptaków mnóstwo w tym jastrzębie, a to z tego względu, że mamy tu masakrę z królikami. Tak! Kica tu tego tyle, że szok. Mamy z tym olbrzymi problem. Porobiły się stadka, każda "rodzina" zamieszkuje w ogrodach naszym i sąsiadów. Skaranie boskie z nimi. Kup wszędzie mnóstwo, choinki poobżerane, nory po kilka metrów w dół, a u sąsiada pod domem sobie zrobiły. Strach dzieci na podwórku zostawić bo nie wiem czy wściekłe, no i lisy polują na nie Chcemy z mężem zacząć wreszcie urządzać nasz ogród, ale na mór beton pozjadają wszystkie rośliny. POMOCY!! Ma ktoś pomysł jak się tego pozbyć? Powytrówałabym je, ale przyjdą następne. Chyba tylko pies może je odstraszyć ech Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały Mariusz 18.03.2009 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2009 Piesek chyba odstraszy króliki na dobre U mnie tez od czasu do czasu je widuje , sarny czesto no i mnóstwo ptaków , ostatnio dziecioł i czyzyk obok siebie cos zajadali . dziecioł oczywiscie stukał w kawałek drewna .pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts