ropik 04.02.2008 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2008 WITAM, macie jakies doswiadczenia z obłożeniem elewacji -całej nie tylko cokołu -obawiam sie ze płytki po jakims czasie zaczna odpadac prosze o pomoc:)pozdrawiam[/b] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 04.02.2008 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2008 a z czego ta obawa ma wynikac ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ropik 04.02.2008 15:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2008 pewnie z doswiadczenia z naszymi "fachowcami":) CZy ktos ma całą elewacje z płytek klinkierowych? jak sie sprawuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
odaro 05.02.2008 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2008 pewnie z doswiadczenia z naszymi "fachowcami":) CZy ktos ma całą elewacje z płytek klinkierowych? jak sie sprawuje? Dołaczam się do pytania może jakieś foto się znajdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darbil 05.02.2008 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2008 Mam podobną sytuację: zamierzam obłożyć płytkami klinkierowymi komin dymowy (od kominka) wykonany z pełnej cegły. Przy intensywnym paleniu ściany komina nagrzewają się do kilkudziesięciu stopni Celsjusza. Zastanawiam się nad wyborem płytek (cenowo wypadają korzystnie płytki CERRAD - ale co z jakością, są dość cienkie 6,5mm???) a także zaprawą czy użyć tej do klinkieru CEKOL K-7 czy raczej tej do płytek na ogrzewaną podłogę np. CERESIT CM 17? Czy ktoś miał taki problem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 05.02.2008 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2008 sam tac co prawda nie zrobilem, ale widze ze w mojej okolicy czasem murarze wykonuja otuline komina ze styropianu i na to idze wykonczenie (plytki, tynk). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wosto 05.02.2008 22:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2008 Szczerze mówiąc również ciekawi mnie opinia na ten temat. Swój cokół zamierzam wykończyć albo płytkami albo tynkiem kamyczkowym w kolorze brązowym lub bordowym. Ja także spotkałem się z opiniami o dużym prawdopodobieństwie odpadających płytek po kilku latach zmiennych warunków atmosferycznych, ale może rzeczywiście jest to jedynie skutek działalności naszych "fachowców"?Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lus 26.01.2009 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2009 A jaki klej polecacie do płytek klinkierowych Cerrad na komin. Wiem,że najlepiej chyba klej elastyczny,ale jaki konkretnie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aedifico 26.01.2009 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2009 http://www.alhar.pl/ofirmie2.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 26.01.2009 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2009 Tu była dyskusja o elewacjach i mnóstwo zdjęć elewacji domów Forumowiczów: http://forum.muratordom.pl/elewacje-zdjecia,t63326.htm?highlight=pokażcie%20elewacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts