Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Co myślicie o takiej jadalni? Ma ktoś?

anna-maria3

Recommended Posts

No właśnie...

http://img134.imageshack.us/img134/5016/img3190as0ah5.jpg

http://img134.imageshack.us/img134/5986/img3180xk8td5.jpg

Nie chodzi mi o wygląd, raczej o funkcjonalność...

Czy takie krzesła nie będą "skrzeczały" przy każdym ruchu?

No i, czy przy stole długości 180cm, nie da się postawić 8 krzeseł? Te na zdjęciach są spore, ale może ktoś podobny zestaw użytkuje i sadza przy dłuzszym boku 3 osoby?

Dziękuję za Wasze wypowiedzi :)

Rzeczywiscie z tymi rajstopami to nie pomyślałam...

Jednak w dalszym ciągu zestaw baaaaaaaaardzo mi się podoba

i będę go miała na oku ;)

A gdyby na wątek natknął się ktoś, kto podobne krzesła ma u siebie,albo nawet użytkownik własnie takiego zestawu, to proszę o informację na temat jakości :D

A mi się te krzesła baaaardzo podobają! Co do darcia rajstop, to faktycznie stereotyp. Jeśli są dobrze wykonane i z dobrego materiału (np. liścia bananowca), to na pewno nie drą rajstop. Jeśli będą skrzypieć, to tylko podczas wiercenia się na nich :wink:

AnnoMario, mam podobny układ krzeseł i stołu u siebie. Osiem krzeseł jest tak na styk, sześciu osobom na pewno będzie wygodniej.

Mam bardzo podobny stół, ma dł.196 i mieści się przy nim 8 krzeseł ( 3 z dłuższej strony) ale wchodza prawie na styk. Krzesła bardzo mi się podobają, są inne niż mają wszyscy, a w tej chwili rattan jest tak dobrej jakości ,że nie trzeszczy. Zresztą robią z niego bardzo ładne łóżka do sypialni i gdyby trzeszczal... :lol:

• 4 weeks później...
Bardzo elegancki zestaw. Osobiście użytkuję od kilku lat krzesła Ikei z plecionymi z trawy morskiej siedziskami i mogę powiedzieć, że są bardzo wygodne, nie zaciągają rajstop. Przy "wierceniu się" na krześle minimalnie słychać "szelest" plecionki, ale nie odpbieram tego dźwięku jako nieprzyjemnego. Wolę to, niż skrzypnienie plastiku :wink: