Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Jak w tytule. Czy ktoś mieszkał w domu bez drzwi wewnętrznych..? Czy da sie mieszkać, czy wstawiać jakieś tymczasowe, harmonijkowe, etc...? jakie są negatywne strony..? A może są też jakieś pozytywy..?

Miałem juz sie przeprowadzać, czekałem tylko na montaż drzwi z firmy Ekodar z Gdańska. Wspaniałomyślnie zaproponowali mi 10% rabatu, bo jak powiedzieli okazało się, że drzwi które zamówiłem maja na stanie magazynowym. Jak je przywieźli to się załamałem, te stany magazynowe to barachło, które powinno być zutylizowane. Skrzydła i ościeżnice poniszczone, poobijane, podrapane zapewne w transporcie i magazynowaniu. Jeszcze bezczelnie argumentowali że przecież dostałem 10% rabatu...

No i zostałem bez drzwi, a nie za bardzo mogę zwlekać z przeprowadzką...

https://forum.murator.pl/topic/95513-czy-kto%C5%9B-mieszka%C5%82-w-domu-bez-drzwi-wewn-jakie-do%C5%9Bwiadc/

Jak w tytule. Czy ktoś mieszkał w domu bez drzwi wewnętrznych..? Czy da sie mieszkać, czy wstawiać jakieś tymczasowe, harmonijkowe, etc...? jakie są negatywne strony..?

do kibelka/łazienki/ wstaw sobie tymczasowego

bo moze Cie ktos podejrzec ...

Pytanie z kim mieszkasz? Jeżeli z teściową to drzwi się przydadzą. Jeżeli sami, to można tą chwilę przeżyć przez drzwi. Nam na pewno nie starczy na drzwi wewnętrzne przed przeprowadzką, tak więc przez kilka miesięcy będzie bez nich. Potem sukcesywnie będą się pojawiać. Pierwsze do łazienki, potem sypialnia i reszta pokoi.

Jak mieszkasz z dorastającymi dziećmi (12-25 lat) to spory kłopot.

Korzystanie z sanitariatów no i mocno hałasujące (komp, muza, koleżeństwo) dzieci mogą dać w kość.

Ale nowy dom wszystko zrekompensuje - dasz radę.

Aaaaa, no i echo się będzie ciut niosło.

Mieszkania w domu bez drzwi do łazienki nie potrafię sobie wyobrazić. W mieszkaniu moich rodziców są drzwi tylko do łazienek i sypialni a w sypialni rodzice zrobili sobie drzwi też nie od razu. Dało się przeżyć...
Jak w tytule. Czy ktoś mieszkał w domu bez drzwi wewnętrznych..? Czy da sie mieszkać, czy wstawiać jakieś tymczasowe, harmonijkowe, etc...? jakie są negatywne strony..? A może są też jakieś pozytywy..?

Miałem juz sie przeprowadzać, czekałem tylko na montaż drzwi z firmy Ekodar z Gdańska. Wspaniałomyślnie zaproponowali mi 10% rabatu, bo jak powiedzieli okazało się, że drzwi które zamówiłem maja na stanie magazynowym. Jak je przywieźli to się załamałem, te stany magazynowe to barachło, które powinno być zutylizowane. Skrzydła i ościeżnice poniszczone, poobijane, podrapane zapewne w transporcie i magazynowaniu. Jeszcze bezczelnie argumentowali że przecież dostałem 10% rabatu...

No i zostałem bez drzwi, a nie za bardzo mogę zwlekać z przeprowadzką...

ja przeprowadzałem sie w czerwcu a drzwi wstawiłem w sierpniu

mamy małe dzieci więc nie było źle

jedynie problemy były gdy zjawiali sie goście ;)

teraz i tak używamy jedynie drzwi do łazienek i wiatrołapu no i w dzień gdy dzieci sie bawią to sie zamykają w pokojach a na noc wszedzie drzwi są otwarte

znajomi po naszych doświadczeniach wstawili drzwi tylko do łazienki a z resztą czekają

mieszkam od początku grudnia. drzwi jeszcze nie mam i jakoś mnie to nie martwi. No nie, w jednym pokoju odczuwam brak - w moim gabinecie, muszę się uczyć a czasem mi za głośno. Ale reszta... Nawet łazienka mi nie przeszkadza, cóż, wisi zasłonka a czasem trzeba oznajmić "siusia się" :D I tyle niedogodności

w zasadzie to chyba sam sobie podpowiedziałeś już na samym początku pytania...

"No i zostałem bez drzwi, a nie za bardzo mogę zwlekać z przeprowadzką..."

Nie zwlekaj, przeprowadzaj się. Ja po przeprowadzce nie miałem wielu rzeczy :) a brak drzwi był najmniejszym problemem...

U mnie drzwi to służą jako meble, właściwie wszystkie otwarte non stop oprócz łazienki i sypialni( i wejściowe). Nie wiem po co mi ta reszta drzwi :wink: może sprzedam :wink: :wink: :wink:

Nie zamykam drzwi ponieważ musi być ruch powietrza, no i temperatura w pomieszczeniach jest jednakowa