Gość edith 25.08.2003 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2003 Potrzebuje pilnie Waszej rady. Mam dom parterowy z mieszkalnym poddaszem, jestesmy aktualnie na etapie instalacji hydraulicznej - wlasnie dzisiaj wchodzi do nas hydraulik - i w zwiazku z tym mam nastepujace pytanie. CZy oba rozdzielacze do parteru i pietra mozna (i czy ma to sens) zainstalowac w kotlowni na parterze. Takie rozwiazanie zaproponowal nam hydraulik ale nie do konca mamy do niego zaufanie... Bardzo licze na Wasza pomoc. Pozdrawiam,Edyta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Metal 25.08.2003 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2003 Błąd to to chyba nie jest, ale napewno trzeba będzie dużo więcej rurek, za które trzeba zapłacić i jakoś je także po parterze rozprowadzić. Sam rozprowadzałem rurki z rozdzielacza 10-cio portowego i ledwie mi szerkości wiatrołapu starczyło. Jeżeli drugi rozdzielacz będzie na piętrze to będzie jeden pion zasilający i jeden powrotny - po mojemu dużo prościej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bartt 25.08.2003 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2003 - Jeśli na górze masz np. 5 grzejników, to zamiast pionu z dwóch rur będziesz musiał ich w pionie kanalizacujnym puścić 10 - sprawdź czy masz tyle miejsca - 10 * 2,5m - 2*2,5m= 20m rury więcej = 100-150 zł? - zaleta - nie musisz skrzynki rozdzielacza umiejscawiać na widoku, a możesz schowac w kotłowni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hydraulik 25.08.2003 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2003 Sposób z 2 rozdzielaczami w kotłowni nie jest od strony technicznej ale lepiej było by dać po jednym na kondygnację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts