vadiol 05.02.2008 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2008 Ze mną to jest tak - że podobają mi się te okolice które poznałam Czy to czasem nie z "Rejsu" ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joan 05.02.2008 21:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2008 Zeljko - to ciężko byś ze mną miała - bo ja pięć kaw to tylko do południa wypijam a potem jeszcze na deser poobiedni, po pracy...i na rozluźnienie przed snem nie zaszkodzi... A dla turystów z Kampinosu to grochowa i świeżonka z lasu ... Mąż byl łaskaw podjac pierwsze postanowieniai: pojedziemy do tej Podkowy zobaczyć okolice i tę działkę o "nieregularnym kształcie" - bo go intryguje - jak wszystko co nieregularne -( ja na przykład - bo mam chyba nieregularnie pod sufitem że się daję w to wszystko wplątac... ) wpadł jeszcze na pomysł że nasz dom wynajmiemy bo nie chce go sprzedawać (bo jest tu szczęsliwy - ooo ) - a na nową inwestycje wezmiemy kredyt - ooo a ja słucham dalej - ciekawe co nowy dzień przyniesie...czas kawę wypic i iśc spać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joan 05.02.2008 21:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2008 Ze mną to jest tak - że podobają mi się te okolice które poznałam Czy to czasem nie z "Rejsu" ? pytanie jest tendencyjne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 05.02.2008 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2008 Każda sroczka swój ogonek chwali. A ja nie polecam na pewno Bródna. To nie miejsce dla dzieci. Dla mnie najpiękniej na Żoliborzu i Bielanach. A Warszawy nie ma sie co bac- teraz to już taka trochę większa wioska :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 05.02.2008 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2008 [ Jeśli chodzi o Pragę to nie wiem czy myslimy o tej samej plombie na Jagiellońskiej (taka z blaszanym obłym/walcowatym dachem?) -: Tak - ja tam znam tylko 1 mieszkanie bo mialam malenki wklad w jego urzadzanie wszystkich nie ogladalam. mimo wszystko (jako kabacka "sroczka" :)) nadal obstawiam Kabaty plusy: - sa raczej niskie - (z malymi wyjatkami), wiekszosc osiedli strzezona (ja akurat nie do konca popieram pomysl ale z pewnoscia daje duze poczucie bezpieczenstwa) - zwykle ładnie zagospodarowany teren wokol - (np. b. ładny "rynek" kabacki) [ zobacz np. ul Villardczykow - spodoba ci sie ) - dobry dojazd (jak nie samochod to metro- genialna sprawa ) jeszcze nie jest strasznie zasmrodzone (naprawde duza roznica pomiedzy powietrzem w centrum a kabatami) - spore zaplecze - szkoly gimnazja sklepy sciezki rowerowe , place zabaw itp. blisko Powsin i Las Kabacki - ludzie w podobnym wieku i w podobnym "ukladzie rodzinnym" jak chyba Ty - mamy wlasne prywatne forum i od czasu do czasu spotykamy sie na kawie, winie i plotach :) minusy : - czasami zdarza sie miec buraka za sasiada (ale to juz kwestia przypadku lub/i szczescia) -biedny Powsin i Las Kabacki w wekendy przezywa najazd hunow - czyli okolicznych mieszkancow -podobno w okol. ul Wilczego dolu - czyli ulic tuz przy zapleczu metra (i koncowej stacji tech) slychac w nocy halasy dobiegajace z metra (wywazanie wagonow itp.) -z kolei ci przy Tesco - skarżą sie na halasy z rana z Tesco (rozladunek) i czasami smieci :/ zobacz ulice: po prawej stronie ul. KEN (komisji eduk. narod.) - Rybałtów, Ekologiczna, Polnej Rózy, Villardczyków, Boglarczyków, Wilczy Dol (dalej od metra), Kabacki Dukt po lewej stronie KEN: - Zaruby, Dembego, Relaksowa, Jezewskiego, Wańkowicza, Kiepury Zerknij tez w Natolin (to przed Kabatami - ul rozgraniczajaca Kabaty od Natolina jest ul. Przy Bazantarni ): - Żabińskiego, Małuzyńskiego, Małej Łąki, Na Uboczu , Kazury - w wiekszosci starsze osiedla (czasem wielka plyta k. lat 80-tych, czasem nowsze ) ale odremontowane niskie (2-= 4 p) i dosyc zielono i ładnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 05.02.2008 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2008 Aaaaaaaaaaa i Tarchomina nie polecam - porażka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 05.02.2008 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2008 Joan o szkolach to nie powiem bo moje dziecko nie chodzilo. Ale od 15 latach mieszkalam na Bemowie no i nie mogłaś jeszcze chwilkę posiedzieć ? To prawie przez ulice :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 05.02.2008 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2008 No siedze, siedze. A ulice to nam tu walna taka ze hej. p.s. a jak Ty tak blisko, to czemu Cie jeszcze u mnie nie bylo? joan madrego masz faceta.., mi to wszystko ma sens. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lump praski 06.02.2008 00:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2008 No, Zielonooka ja sie wcale nie chwale ale jestesmy sasiadkami - stacja metra Ursynow- Natolin sie klania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 06.02.2008 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2008 No, Zielonooka ja sie wcale nie chwale ale jestesmy sasiadkami - stacja metra Ursynow- Natolin sie klania. Ojj bylysmy - ja obecnie mieszkam przy Krakowskim ale troszke za Natolinem i Kabatami tesknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RadziejS 06.02.2008 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2008 A ja polecam Raszyn i te okolice. Ewentualnie Pruszków, Komorów. Ale powiem o Raszynie, bo sam mieszkam i buduję. Jest szkoła podstawowa i gimnazjum (bardzo ładne - stosunkowo niedawno wybudowane). Do liceów droga też ok, spokojnie można jeździć komunikacją (odległość do Śródmieścia to ok 1h od wyjścia z domu do dojścia do celu). Raszyn wg mnie jest idealny. Nie jest to już śmierdzące, zatłoczone miasto, ale nie jest też wieś - w sensie, że jest wszędzie blisko. Z jednej strony W-wa, z drugiej centrum handlowe w Jankach. Raszyn jest raczej spokojnym miasteczkiem (formalnie to chyba wieś). Można poszukać mieszkania, ale raczej ciężko z tym będzie bo są tylko 3 nowe bloki - reszta domki jednorodzinne. Chociaż gdzieniegdzie budują się osiedla domków jednorodzinnych. Jeśli chodzi o dojazd do BC to jest bajeczny. Ja pracuje w bardzo bliskiej okolicy i jade 30 min (ale 10-12 min zajmuje mi wyjazd z Raszyna - dalej super - trzeba tylko wiedzieć którędy jechać ). Powrót też super. Ceny działek w Raszynie to niestety raczej spore kwoty. Jakie - nie wiem, ale za 200k to się działki nie kupi. W zeszłym roku domki sprzedawano po ok 600-700k w stanie deweloperskim. Mieszkania, które się właśnie budują ok 7300 PLN. Wg mnie Raszyn jest super. A Pruszków i Komorów mają komunikację WKD, co jest dużym plusem. Dojazd do BC też stosunkowo dobry. Na pewno jest jednak tak, że człowiek się przyzwyczaja i swoje chwali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Misiulka 06.02.2008 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2008 Jak nie chcesz kupwac mieszkajac wciaz tam gdzie mieszkasz , wynajmij mieszkanie. My tak zrobilismy. Wybor padl na Piaseczno , mieszkanie malutkie , 65 m2 okolo 1800 z oplatami , wiec nie ma to zbyt wielkiego sensu , dosc drogo. Tu szkol do wyboru do koloru Mi tak wlasnie forumowicze pomogli Witam wszystkich, Ja też się niedawno przeprowadziłam do Piaseczna. Jedyny minus to brak porządnego parku, ale poza tym jestem bardzo zadowolona - i z tańszego niż w Warszawie mieszkania i z zaopatrzenia. Codzienne dojazdy do centrum owszem lekko koszmarne, ale tylko o 20 minut dłuższe niż do innych dzielnic Warszawy. Mam też ogromną prośbę i pytanie, czy ktoś mógłby polecić jakieś dobre szkoły w Piasecznie ? Naszym rejonem jest szkoła nr 1, ale nic konkretnego o niej nie udało mi się dowiedzieć. Szkoła amerykańska odpada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lump praski 06.02.2008 14:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2008 Mieszkanie w centrum miasta ma swoje zalety ....ale inhalacja spalinami zle mi robi na trawienie. No chyba, ze gdzies blizej BUWu - tam troche jakby ciut lepiej - jakis przewiew jest. A zagladalas moze teraz do tego rottka z zebiskami co go dziewczyny odratowywaly - jaki zrobil sie cute ! ! Przystojny jest zabojczo i do tego nieziemsko czuly. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 06.02.2008 15:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2008 Mieszkanie w centrum miasta ma swoje zalety ....ale inhalacja spalinami zle mi robi na trawienie. No chyba, ze gdzies blizej BUWu - tam troche jakby ciut lepiej - jakis przewiew jest. A zagladalas moze teraz do tego rottka z zebiskami co go dziewczyny odratowywaly - jaki zrobil sie cute ! ! Przystojny jest zabojczo i do tego nieziemsko czuly. a zagladam mysle ze gdybym miala (juz) swoj dom to moze nawet zast. sie nad zabraniem go? ale niestety - na razie to troche jeszcze odległe plany b. fajnie ze okazalo sie ze jest lagodny w stos do dzieci ((i chyba suczek) bo to zwieksza jego szanse (ps. na krakowskim nie jest zle - jezdza tylko autobusy i taxowki) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lump praski 06.02.2008 15:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2008 Okazal sie byc pieszczochem pierwsza klasa - sa dzis nowe zdjecia. Tez bym go wziela, ale jestem na etapie wyboru projektu. Musze mu podeslac pare groszy - na szczescie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joan 07.02.2008 10:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2008 Juz na oczy nie widze...tyle w internecie siedziałam i szukałam... Jest tyle dróg i możliwości... na szczęście wiosna idzie - więc milej będzie po okolicach jeżdzić i zglądać... A czy może wiecie gdzie położone jest to osiedle w Piasecznie (czy w dzikim polu?) (swoją drogą - niezłe kolumienki - co? ciekawe czy to samowola czy taki stajl na osiedlu ) http://www.domiporta.pl/details,30799,103674855.asp#pageBody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Misiulka 07.02.2008 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2008 Mam wrażenie, że to jest na Chyliczkach - w polowie drogi między Konstancinem i Piasecznem, boczna droga odchodząca od Chyliczkowskiej. Samochód konieczny! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LuiLin 07.02.2008 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2008 a ja nie lubie ani Kabat, ani ursynowa. za dużo tam dla mnie blokowisk, za duzo ludzi... fakt - metro bezcenne a i mieszkania bezcenne raczej a buduje sie wciąż na potęgę ... i kolejne bloki wstawia między te już istaniejące ... no i za kazdym razem jak jechalismy tam samochodem to obowiązkowo sie gubiliśmy mieszkan ma Nowodworach i nie podzielam do końca narzekania zielonookiej, że katastrofa, a osiedla pozamykane. a gdzie sa pootwierane? oprócz starych dzielnic? fakt - minusem sa dojazdy. ja jeżdże codziennie do centrum ok 45 minut. ale lubie nowodwory ... dzieci dużo. udogodnienia dla dzieciaków, duzo miejsc gdzie można posiedzieć, pospacerować, trasy rowerowe, zielono .... lubię tu wracać po pracy, odpoczywać, spędzać popoludnia i wieczory nad wislą (jak ciepło), jak zima - na sankach szkoly są, najnowocześniejsze gimnazjum w warszawie. szkoly są duże. przedszkola prywatne raczej - polecam Smerfa przy Śwderskiej - super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 08.02.2008 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2008 A czy może wiecie gdzie położone jest to osiedle w Piasecznie (czy w dzikim polu?) (swoją drogą - niezłe kolumienki - co? ciekawe czy to samowola czy taki stajl na osiedlu ) http://www.domiporta.pl/details,30799,103674855.asp#pageBody To jest za Leroyem , obrzydliwe miejsce, naprawde . Moja opinia oczywiscie sie nie pokierujesz i dobrze ,bo ja nie lubie miasta i wielu ludzi wokol . Jednak w kierunku meszkania widze podazasz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Misiulka 08.02.2008 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2008 A czy ktoś może zna dobre, godne polecenia szkoły w Piasecznie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts