Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

LODÓWKA SIDE BY SIDE DO ZABUDOWY!

kasia lesia

Recommended Posts

Witam forumowiczów - poszukuje lodówki side by side do zbudowy. Tragedia w poszukiwaniach jak dotąd. Jedyną jaką znalazłam jest Whirpool, niezbyt polecany przez sprzedawców agd...Wszelkie podpowiedzi na wagę złota :lol:

Dodam, że najchetniez z co najmniej A klasą jeśli chodzi o zużycie energi. Pozdrawiam

Witam forumowiczów - poszukuje lodówki side by side do zbudowy. Tragedia w poszukiwaniach jak dotąd....

dlaczego tragedia - pierwszy lepszy link...

ale w Googlach uważnie wpisałem "side by side do zabudowy" i bęc wyskoczyło :)

http://www.hoopla.pl/agd-zabudowa,PrioritySum,DESC,1,10,InnerCategory$Lodowki-Side-by-Side-zabudowa,sub.html

http://www.domimedia.pl/index-cat-32-catarr-701_32.html

miiardy linków...

dziękuję za linki do stron...w sumie to je też znalazłam :wink: , problem tylko w tym, że te lodowki są niby podane jako do zabudowy, ale mędzy szafkami - meblami kuchennymi . Nie ma możliwości zamontowania na drzwiach tych lodówek frontów, a o takie lodowki side by side mi chodzi....

przekopałam troche stron www i zalazlam jedynie taką z firmy miele, ale o niebotycznych rozmiarach 120 cm szerokości.....

wiec szukam pomocy na forum.....

hmmmm.... :lol: to pewnie jest jakies rozwiązanie jesli nie znajde tego czego szukam. problem tylko w tym że więcej miejsca w kuchni muszę wygospodarować na klasyczna i zamrazarke osobno...a z tym jest nie najlepiej tzn z ilościa miejsca. z kolei klasyczna lodowka jest już teraz ciut za mała....

120 cm na dwie szafy ( jak w miele - lodowa i zamrazarka po 60 cm)..:) maksymalnie 90 było by optymalnie, tak jak maja te side by side....

jestem na etapie projektowania kuchni więc kombinuję ile można z miejscem..:)

Urok tych lodówek polega na tym, ze są wolnostojace i mają funkcje dostępne bez otwierania drzwi tj. kostkarkę, podajnik wody, barek, telewizor. Naprawdę nie rozumię potrzeby inwestowania w lodówkę tego typu do zabudowy. Nie dość że nie bedzie tych funkcji to jeszcze lodówki takie wcale nie mają wielkiej pojemnosci w środku.

hmmm.... i co mam odpowiedzieć...

nie potrzebuje kostkarki ani barku ani tv w lodówce....chce ją zabudować ...

taką mam wizję..:)

więc ponawiam pytanie na forum czy zna ktoś jakieś firmy Agd które mają w swojej ofercie lodówkę side by side do zbudowy drzwi frontowych

.... to jeszcze lodówki takie wcale nie mają wielkiej pojemnosci w środku.

no rzeczywiscie side by side sa z reguly malo pojemne ;)

pozdr

Piotr

Chodziło chyba o lodówki do zabudowy - przy porównywalnym rozmiarze mają mniej miejsca w środku :wink:

pozdr

Piotr

Te do zabudowy raczej tak :wink: :lol: Moja co prawda nie do zabudowy, wolnostojaca ale bardzo mi się podoba. Nigdy nie brałam pod uwagę zabudowy lodówki.

czy lodówki do zabudowy są mniejsze (z założenia że do zabudowy) w środku? czy zależy to od modelu. jakoś nie zwróciłam na to uwagi...

a tylko chcę drzwi zabudować frontowe...:)))

w sumie to podobają mi się też lodówki wolnostoące...ale u mnie zdominuje całą kuchnię ...odpada wolnostojąca

pozdr

Piotr

Te do zabudowy raczej tak :wink: :lol: Moja co prawda nie do zabudowy, wolnostojaca ale bardzo mi się podoba. Nigdy nie brałam pod uwagę zabudowy lodówki.

Popacz pani, też tak bede mieć 8) :lol:

Lodówki side by side są ozdobą kuchni, nie zabudowywać pod żadnym pozorem!!! :evil: :wink:

Urok tych lodówek polega na tym, ze są wolnostojace i mają funkcje dostępne bez otwierania drzwi tj. kostkarkę, podajnik wody, barek, telewizor. Naprawdę nie rozumię potrzeby inwestowania w lodówkę tego typu do zabudowy. Nie dość że nie bedzie tych funkcji to jeszcze lodówki takie wcale nie mają wielkiej pojemnosci w środku.

...zgadzam sie w całej rozciągłości... :D Jeśli już ktoś ma potrzebę zabudowania lodówki ( nie neguję, że komuś może się nie podobać wolnostojąca ) to chyba lepiej będzie w ogóle zrezygnować z side by side...

• 1 month później...

A ja się pozwolę nie zgodzić.

Lodówka side-by-side jest bardzo wygodna. A ozdobą jest tylko wtedy jeśli ma się na nią sensowne miejsce. Jak się nie ma to lepiej ją zabudować. Dlaczego od razu z niej rezygnować? :o

Pewnie niestety nie ma kostkarki. A szkoda bo to najfajniejsza sprawa w takich lodówkach

Taka Miele - mniam. Ale pewnie też bez kostkarki no i cena... Nawet nie chce wiedzieć. :lol:

Według mnie, jeśli ma być zabudowana lub wstawiona między meble, to będzie wyglądała lepiej...

Ale o co chodzi??? :o

:):):) Ech, taki skrót myslowy...

Wcześniej mowa była o tym, że lodówka ma być do zabudowy, ale te podane w linkach na początku wątku są tylko do wstawienia między meblami - nie mozna nie założyć drzwiczek takich jak fronty szafek. No i teraz pojawiła się ta lodowka 4 drzwiowa, stąd mój post... Uważam, że jeśli ma byc wstawiona miedzy meble, to będzie wyglądała lepiej niż te dwu-drzwiowe, które same w sobie stanowią ozdobę... Ta czterodrzwiowa nie jest tak okazała i ładna... Poza tym, można ją w całosci zabudować...