kasia lesia 04.02.2008 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2008 Witam forumowiczów - poszukuje lodówki side by side do zbudowy. Tragedia w poszukiwaniach jak dotąd. Jedyną jaką znalazłam jest Whirpool, niezbyt polecany przez sprzedawców agd...Wszelkie podpowiedzi na wagę złota Dodam, że najchetniez z co najmniej A klasą jeśli chodzi o zużycie energi. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cpt_Q 04.02.2008 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2008 Witam forumowiczów - poszukuje lodówki side by side do zbudowy. Tragedia w poszukiwaniach jak dotąd.... dlaczego tragedia - pierwszy lepszy link... ale w Googlach uważnie wpisałem "side by side do zabudowy" i bęc wyskoczyło http://www.hoopla.pl/agd-zabudowa,PrioritySum,DESC,1,10,InnerCategory$Lodowki-Side-by-Side-zabudowa,sub.html http://www.domimedia.pl/index-cat-32-catarr-701_32.html miiardy linków... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia lesia 04.02.2008 16:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2008 dziękuję za linki do stron...w sumie to je też znalazłam , problem tylko w tym, że te lodowki są niby podane jako do zabudowy, ale mędzy szafkami - meblami kuchennymi . Nie ma możliwości zamontowania na drzwiach tych lodówek frontów, a o takie lodowki side by side mi chodzi.... przekopałam troche stron www i zalazlam jedynie taką z firmy miele, ale o niebotycznych rozmiarach 120 cm szerokości..... wiec szukam pomocy na forum..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 04.02.2008 16:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2008 Skoro i tak bedziesz zabudowywać to nie prościej kupić lodówkę i zamrażarke jednakowej wielkości lub nie i zabudowac obok siebie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia lesia 04.02.2008 16:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2008 hmmmm.... to pewnie jest jakies rozwiązanie jesli nie znajde tego czego szukam. problem tylko w tym że więcej miejsca w kuchni muszę wygospodarować na klasyczna i zamrazarke osobno...a z tym jest nie najlepiej tzn z ilościa miejsca. z kolei klasyczna lodowka jest już teraz ciut za mała.... 120 cm na dwie szafy ( jak w miele - lodowa i zamrazarka po 60 cm).. maksymalnie 90 było by optymalnie, tak jak maja te side by side.... jestem na etapie projektowania kuchni więc kombinuję ile można z miejscem.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 04.02.2008 16:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2008 Urok tych lodówek polega na tym, ze są wolnostojace i mają funkcje dostępne bez otwierania drzwi tj. kostkarkę, podajnik wody, barek, telewizor. Naprawdę nie rozumię potrzeby inwestowania w lodówkę tego typu do zabudowy. Nie dość że nie bedzie tych funkcji to jeszcze lodówki takie wcale nie mają wielkiej pojemnosci w środku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia lesia 04.02.2008 17:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2008 hmmm.... i co mam odpowiedzieć... nie potrzebuje kostkarki ani barku ani tv w lodówce....chce ją zabudować ... taką mam wizję.. więc ponawiam pytanie na forum czy zna ktoś jakieś firmy Agd które mają w swojej ofercie lodówkę side by side do zbudowy drzwi frontowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr_ok 04.02.2008 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2008 .... to jeszcze lodówki takie wcale nie mają wielkiej pojemnosci w środku. no rzeczywiscie side by side sa z reguly malo pojemne pozdr Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 04.02.2008 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2008 .... to jeszcze lodówki takie wcale nie mają wielkiej pojemnosci w środku. no rzeczywiscie side by side sa z reguly malo pojemne pozdr Piotr Chodziło chyba o lodówki do zabudowy - przy porównywalnym rozmiarze mają mniej miejsca w środku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 05.02.2008 06:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2008 .... to jeszcze lodówki takie wcale nie mają wielkiej pojemnosci w środku. no rzeczywiscie side by side sa z reguly malo pojemne pozdr Piotr Te do zabudowy raczej tak Moja co prawda nie do zabudowy, wolnostojaca ale bardzo mi się podoba. Nigdy nie brałam pod uwagę zabudowy lodówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia lesia 05.02.2008 09:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2008 czy lodówki do zabudowy są mniejsze (z założenia że do zabudowy) w środku? czy zależy to od modelu. jakoś nie zwróciłam na to uwagi... a tylko chcę drzwi zabudować frontowe...)) w sumie to podobają mi się też lodówki wolnostoące...ale u mnie zdominuje całą kuchnię ...odpada wolnostojąca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 05.02.2008 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2008 .... to jeszcze lodówki takie wcale nie mają wielkiej pojemnosci w środku. no rzeczywiscie side by side sa z reguly malo pojemne pozdr Piotr Te do zabudowy raczej tak Moja co prawda nie do zabudowy, wolnostojaca ale bardzo mi się podoba. Nigdy nie brałam pod uwagę zabudowy lodówki. Popacz pani, też tak bede mieć Lodówki side by side są ozdobą kuchni, nie zabudowywać pod żadnym pozorem!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubaimycha 05.02.2008 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2008 Urok tych lodówek polega na tym, ze są wolnostojace i mają funkcje dostępne bez otwierania drzwi tj. kostkarkę, podajnik wody, barek, telewizor. Naprawdę nie rozumię potrzeby inwestowania w lodówkę tego typu do zabudowy. Nie dość że nie bedzie tych funkcji to jeszcze lodówki takie wcale nie mają wielkiej pojemnosci w środku. ...zgadzam sie w całej rozciągłości... Jeśli już ktoś ma potrzebę zabudowania lodówki ( nie neguję, że komuś może się nie podobać wolnostojąca ) to chyba lepiej będzie w ogóle zrezygnować z side by side... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 30.03.2008 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2008 A ja się pozwolę nie zgodzić. Lodówka side-by-side jest bardzo wygodna. A ozdobą jest tylko wtedy jeśli ma się na nią sensowne miejsce. Jak się nie ma to lepiej ją zabudować. Dlaczego od razu z niej rezygnować? Pewnie niestety nie ma kostkarki. A szkoda bo to najfajniejsza sprawa w takich lodówkach Taka Miele - mniam. Ale pewnie też bez kostkarki no i cena... Nawet nie chce wiedzieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
akacja 31.03.2008 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2008 Tutaj jest taka do zabudowy... Podają głębokość bez drzwi, czyli chyba te drzwi można obudować płytą meblową. http://www.teleagd.pl/agd/produkt/P23272/sid/5f8098c1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 31.03.2008 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2008 To taka dziwna side-by-side bo zbudowana jak zwykłe lodówki. Zamrażalnik jest na dole a chłodziarka na górze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna-maria3 31.03.2008 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2008 Według mnie, jeśli ma być zabudowana lub wstawiona między meble, to będzie wyglądała lepiej... Takie tradycyjne side-by-side, dwudrzwiowe, same w sobie są ozdobą i wkładanie ich w zabudowę może popsuć efekt... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 31.03.2008 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2008 Według mnie, jeśli ma być zabudowana lub wstawiona między meble, to będzie wyglądała lepiej... Ale o co chodzi??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna-maria3 31.03.2008 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2008 Według mnie, jeśli ma być zabudowana lub wstawiona między meble, to będzie wyglądała lepiej... Ale o co chodzi??? :) Ech, taki skrót myslowy... Wcześniej mowa była o tym, że lodówka ma być do zabudowy, ale te podane w linkach na początku wątku są tylko do wstawienia między meblami - nie mozna nie założyć drzwiczek takich jak fronty szafek. No i teraz pojawiła się ta lodowka 4 drzwiowa, stąd mój post... Uważam, że jeśli ma byc wstawiona miedzy meble, to będzie wyglądała lepiej niż te dwu-drzwiowe, które same w sobie stanowią ozdobę... Ta czterodrzwiowa nie jest tak okazała i ładna... Poza tym, można ją w całosci zabudować... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Winkiel 01.04.2008 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2008 Nie wiem czy pytanie jest aktualne ale lodówkę Side by Side do zabudowy, nawet z kostkarką w środku robi firma Liebher. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts