Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

włączniki/wyłączniki światła - wysokość nad podłogą

bzx

Recommended Posts

witam

jak macie położone włączniki światła?

mnie się nawet podoba jak są niżej, tak na 85cm.. nie trzeba ręki podnosić ;)

jakieś wady takiego rozwiązania? (oprócz tego że to się maluchom podoba i ponoć włączają i wyłączają jak szalone ;)

pozdr

Jak byłoby Tobie wygodniej, to czemu nie niżej? Maluchom można "nie kazać" (stanowczo), a w końcu kiedyś maluchami być przestaną.

najpierw te maluchy trzeba mieć ;)

ale chyba zostane przy standardzie - musialbym przesuwać dodatkowo 2 gniazdka, co prawda to nie duzo kosztuje ale kasa płynie i płynie...

jeszcze to przemyslę

pozdro

witam

ja użytkuję gniazdka na wysokości 68cm od ziemi od 7 lat i nie wyobrażam sobie inaczej. W domu już też tak zaplanowane. Nie będę pisac o ergonomii itp, ale wygoda duża. Można gasić kolanem jak zajęte ręce (np jak trzyma się noworodka :D ). Co do dzieci to również wygoda, od małego same mogą się obsłużyć w łazience, pokoju (jak tylko pójdziemy do znajomych to słyszę MAMO ZAŚWIEĆ MI ŚWIATŁO!!!!). Dziecko wychowane w domu z włącznikami nisko raczej nie bawi się nimi, natomiast każda wizyta znajomych, którzy mają załączniki na normalnej wysokości kończy się na dyskotece, bo maluch ma frajdę, że soboie może sam włączyć - coś co u niego w domu jest dostępne tylko dla dorosłych.

U mnie około 90 cm. Rewelacja. Nam wygodnie, starsza córka nie musi skakać, żeby dosiągnąć jak idzie np. do łazi9enki. A jaka frajda patrzeć jak dwulatek sam sobie zapala i gasi światło, kiedy chce zejśc na dół np. po zapomnianą zabawkę. I nie drze się, żeby mu przynieść, bo tam ciemno.