RoleX 04.02.2008 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2008 A no właśnie mam dylemat i stoje przed poważnym zadaniem a mianowicie wyborem pieca gazowego a tym samay sposobu ogrzewania mojego mieszkania ( dwa poziomy metraż po podłodze ok 89 m2).Mam dwie opcje:pierwsza droższa piec Vaillant aquaPLUS VUI 282-7 Kocioł 2-funkcyjny ( z wymuszoną cyrkulacją obiegu wody)druga tańsza piec Vaillant VUW PRO 242-3 O co mi chodzi....który z tych pieców stosować jakie są jego wady i zalety. Mieszkanie jest dwupoziomowe ma 4 źródła ciepłej wody - dwie łazienki wanna, prysznic 2 x zlew oraz kuchnia. Będzie obsługiwał ok 10 kalafiorów. Może coś doradzicie różnice w całej instalacji razem z robocizną, rozdzielniami itp. to w pierwszym wariancie ok 22.000 a w drugim 18.500.... Poradzicie coś ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 04.02.2008 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2008 Vaillant aquaPLUS VUI 282-7 - tego kotla (nie pieca;-)) na pewno nie potrzebujesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RoleX 04.02.2008 12:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2008 Vaillant aquaPLUS VUI 282-7 - tego kotla (nie pieca;-)) na pewno nie potrzebujesz Mógł byś to krótko uzasadnić ?? Dlaczego ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 04.02.2008 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2008 przede wszystkim za mocny, przeplacisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RoleX 04.02.2008 12:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2008 przede wszystkim za mocny, przeplacisz. Tylko tyle?? A komfort użytkownika ?? Mógł byś rozwinąc coś wiecej....naprawdę potrzebuje żetelnych infoacji z kilku źródeł.. I co myślisz o tym drugi (tańszym) piecu ...?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 06.02.2008 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2008 jesli uruchomisz pobor wody w trzech czy czterech miejscach to odczuwalny jest spadek cisnienia wody i jej temperatury, wrzatku nie oczekuj. ale taka sytuacja zdarza sie baaaardzo rzadko. my mieszkamy w trojke (2+1)i jest OK.wiele osob na forum, rowniez instalatorzy, przekonuja ze lepszym rozwiazaniem dla zapewnienia wysokiego komfortu cwu jest kociol 1f+zasobnik. mnie to nie przekonuje, zwlaszcza jesli zasobnik niewielki. poza tym taka instalacja wymaga miejsca, ktorego ja nie mialem. dlatego mam 282-7.jesli chodzi o ogrzewanie, to ten model spokojnie napedzi ci ciepla do mieszkania, oto mozesz byc spokojny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ADAMOS48 07.02.2008 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2008 Zawsze byłem zdumiony jak dobra reklama robi z ludzi owieczki .Oszczędzają na wszystkim żeby kupić sobie coś błyszczącego nie wiedząc że to szare jest 2 krotnie tańsze i tak samo lepsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 07.02.2008 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2008 no wiesz, niektorzy maja gest i kupe siana, lubia zaszalec, pokazac sie, nawet pochwalic. jak cos chca, to sobie po prostu kupuja i tyle, nie ciulaja na zakupy. oczywiscie wiedza, ze mozna taniej i prosciej, ale stac ich na dobre marki i nie zamierzaja z nich rezygnowac tylko dlatego, ze ktos tam robi cos podobnego tylko w innej cenie. piją najlepsze piwo, mają dobre auta, smigaja na nartach w Alpach i nie ubieraja sie na wyprzedazach.ale sa tez i tacy, co zawsze maja drzazge w d...e, dobrze wiedza ze wszyscy dookola chca z nich zedrzec, nawet okrasc, oni nie lapia sie na tanie reklamowe chwyty. sa madrzejsi. tylko co z tego mają .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ADAMOS48 07.02.2008 22:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2008 Miałem na myśli takich co oszczędzają na rurkach na zaworach na grzejnikach ,a kupują sobie monstrum ,które w reklamie za darmo grzeje . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 08.02.2008 16:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2008 eeee przeciez my tu sobie tylko o kotlach rozmawiamy, nie tniemy gdzies kosztow zeby kupic dobre, choc nietanie urzadzenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts