jmiekinski 25.08.2003 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2003 Witam. Chce wymienić enernit na blachodachówkęRozmawiałem przez telefon pewną brygadą i powiedzieli mi 13 zł/m2 od położenia blachy + 6zł/1mb przebicie łat pod wymiar (35cm) blachodachówki. Teraz nie za bardzo rozumiem te 6zł/1mb przebicia łąt. Jak to policzyłem to wychodzą duze pieniądze. Wyszło mi 638 metrów długości łąt na dachu x 6 zł = 3828 zł plus położenie blachy (13zł/m2), 150m2 x 13zł=1950 zł całkowity koszt robocizny = 1950 zł + 3828= 5778 zł Czy ktoś może mi wytłumaczyć jak mam rozumieć 6zł za przebicie 1mb łąt. Przeciez długość wszystkich łąt jest bardzo duża i wznacznym stopniu podnosi mi koszt robocizny. A może inaczej mam wyliczyć całkowity koszt robocizny ??? A może te kwota jest normalna i tyle po prostu się płaci... Pozdrawiam Jaco Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ArtMedia 26.08.2003 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2003 Witam. Nie wytłumaczę, ale koszt będzie wyższy... jeszcze obróbki i rynny a to może nawet przekroczyć koszt pozostałych! Najważniejsze abyś przed praca umówił się na całkowity koszt wykonania, zamiast kosztu od metra... bo sie możesz póxniej zdziwić tak jak ja Mi wyszło max. coś około 6000 a dekarzom 12000! Sebastian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jmiekinski 26.08.2003 10:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2003 właśnie udało mi się ustalić jak to jest z tym kosztem robocizny. Brygada bierze 13 zł/m2 położenie blachy z obróbką, + 6 zł / 1 m2 przebicia łat, + 100 zł od montarzu okna dachowego. Niestety mają robotę do końca roku. Wcale sie nie dziwie skoro są tani. Szukam jakieś ekipy z okolic Żywca!!! Pozdrawiam Jaco Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawel.Kotoniak 21.09.2003 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2003 Biorę 18 zł za wymianę całego pokrycia tzn zerwanie starego pokrycia zerwanie łat przybicie nowych łat montaż pokrycia i obróbek blacharskichmam bardzo duże doświadczenie potwierdzone referencjami.0604192084posiadam własny sprzęt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts