fido 04.02.2008 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2008 czy jest wśród was ktoś kto ma pustkę nad salonemczyli antresole na poddaszu (taki balkon) z której widać parter?inaczej miejsce na poddaszu z którego widać parter czy macie problemy z ogrzaniem pokoju na parterze które ma 5 m wysokości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fido 04.02.2008 17:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2008 ja mam mieć i obawiam się o ciepło na parterzemam mieć podłofgowe wszędzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fido 04.02.2008 19:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2008 może żle ująłem temat czy wam ciepło gdy sufit w pokoju ma 5 m wysokości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaloosa 04.02.2008 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2008 u mnie pustka nad 14 m wykuszem o wysokosci ok 7 m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fido 04.02.2008 20:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2008 i czy jest tam chłodniej? w stosunku do innych pomieszczseń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr_ok 04.02.2008 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2008 u mnie nad salonem pustka na ok 7 metrow bedzie bo dopiero fundamenty stoją w salonie bedzie podlogowka, bedzie cieplo; goraco w to wierze pozdr Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fido 04.02.2008 20:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2008 no tak ale czy jest ktoś kto już ma... pewnie to jest tak że jak ktoś wybuduje to zapomina o forumowiczach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niki 05.02.2008 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2008 Mam antresolę, plus w całym salonie jest podłogówka, mija pierwszy sezon kiedy mieszkamy.Wszystko jest jak należy, w salonie utrzymuje się stała temperatura 21 st.Dodam, że w salonie są okna 2,7 x 2,4 a także 2 okna 2,4 x 1,8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubanki 05.02.2008 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2008 Witaj, ja mam pustkę z antresolą. Jest ona dość specyficzna, bo wejścia na nią jeszcze nie ma (cały dom jest poza tym parterowym), ale docelowo będzie lina (sic!) albo drabinka linowa. To ma być samotnia żony i jest to jej autorski pomysł Cała wysokość to chyba z 4.5 metra, antresola jest na wysokości chyba z 3m, więc można na niej w zasadzie tylko siedzieć (ale ma stosunkowo niewielką powierzchnię). Mam ogrzewanie podłogowe i w salonie jest ciepło. Na antresolce chyba też, ale rzadko tam bywam (bo jest jeszcze niegotowa). Jak się napali w kominku, to na antresolce jest nie do wytrzymania niestety (zbyt gorąco). Pozdrawiam, Bubu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fido 05.02.2008 08:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2008 niki napisz prosze czy projekt podłogówki uwzględniał większe obwody podłogówki? uff bardzo się cieszę że to nie powinien być problem ja jak napalę w kominku to wetnylator rekuperatora wyciągnie ciepłą czapkę powietrza i odzyska ciepło i nawieje na pomieszczenie czekam na kolejnych z antresolą i ze słowami otuchy że nic nie będzie isę dziło mam w planie dać dodatkowo kanał który bedzie wyciąłgał spowrotem powietrz na parter + wetnylator - tak dla bezpieczeństwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niki 05.02.2008 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2008 No pan od ogrzewania sobie projekt niby robił.Aha na antresoli jest wysokość jak w innych pokojach.W salonie jest kominek z płaszczem wodnym. Dzięki temu, że woda odbiera ciepło od kominka, wydaje mi się, że nie występuje to co opisały inne osoby, że na atresoli nie da się wytrzymać. Na antresoli da się wytrzymać i jast całkiem przyjemnie.Projekt domu Brygida z pracowni Archipelag. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fido 05.02.2008 10:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2008 ja rozmawiałem z herzemmonoć przy podłogówce nie będzie problemugradnient (wzrost temperatury na każdy m wysokości) to 0,3 - do 0,5 stopniaa więc przy 6 m wysokości to 2-3 stopni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1kinia1 05.06.2008 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2008 my mamy ale jeszcze nie miszkamy, więc za dużo ci nie napiszę na temat użytkowania... miejmy nadzieję że pomysł nie okaże się za dużym pochłaniaczem ciepełka zimową porą. pogadamy za rok... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gregori 08.07.2008 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2008 Witam, Mieszkam od kilku miesięcy w domu z antresolą. Moje doświadczenia są takie, że problemem nie jest cieplo (choć na antresoli jest cieplej), tylko hałas. W sypialniach na piętrze słychac po prostu WSZYSTKO co się dzieje na dole. Potęguje to jeszcze fakt, że ścianki działowe na piętrze mam z betonu komórkowego (fatalny izolator akustyczny) no i drzwi z niższej półki (a raczej najniższej). Moja rada - izolujcie ściany na piętrze i inwestujcie w porządne drzwi! Acha - pustkę mam nad cześcią salonu oraz jadalnią - patrz zdjęcia. http://www.medicare.pl/UNIA/d6.jpghttp://www.medicare.pl/UNIA/d9.jpghttp://www.medicare.pl/UNIA/d10.jpghttp://www.medicare.pl/UNIA/d12.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fido 08.07.2008 17:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2008 a jakie ogrzewanie masz? podłogowena parterzeczy zagęścili ci podłógókę? ja chce daż podwójne OSB + 20cm wełny między płyty mam mieć wentylacje mechaniczną więc dobrze że zrobiłem niezależny nawiew i wywiew do sypialni będę się starał zrobić szczelne drzwi do sypialni czy taka ściana wystarczy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gregori 09.07.2008 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2008 1. W pomieszczeniach wysokich mam tradycyjne ogrzerwanie grzejnikowe (plus koza). 2. Ściana, którą opisujesz jest imponująca. Nie słyszałem o 20 cm izolacji w ścianach działowych. W zewnętrznych chyba tez ...3. Co do drzwi to powinny być moim zdaniem pełne (bez szkieł) i wykonane w innej technologii niż "plaster miodu". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Havena 09.07.2008 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2008 Acha - pustkę mam nad cześcią salonu oraz jadalnią - patrz zdjęcia. Hej! Bardzo mi sie podoba Twoj dom! A zwlaszcza przestrzen. Tez planujemy pustke nad salonem, ale nie tak pokaznych rozmiarow jak Twoja Napisz mi, prosze, czy: 1. nie masz problemow z zapachami z kuchni (zdaje mi sie, ze jest otwarta?) 2. masz telewizor? Jesli tak, to czy dzwiek nie przeszkadza przebywajacym na gorze (moze nie masz dzieci, to po klopocie ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gregori 09.07.2008 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2008 1. Tak, kuchnia jest otwarta, co do zapachów to ... nie gotuję za dużo i nie zauważyłem tego problemu (aczkolwiek nie wykluczam że istnieje)2. Mam tv ale mieszkam sam, wiec jak ide spać to wyłączam:). Tak na poważnie rozchodenie się dziwięku to poważny problem - patrz posty wyzej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1kinia1 16.07.2008 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2008 ja mam pytanie co do schodów - gdzie można kupić takie cudo i za ile? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gregori 16.07.2008 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2008 schody wykonała firma schodex: http://www.schodex.com. Cena z barierkami na antresoli to około 12,5 tys. (2007) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts