Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Drzwi Stobrawa

ryba7070

Recommended Posts

Wątek o tych drzwiach już kiedyś był. Sama też miałam je zamówić - wkurzyła mnie obsługa w sklepie a do tego ktoś z forumowiczów zamówił i były niedomalowane czy coś takiego.

Królewskie były moim faworytem. Niestety cenę baaardzo podnieśli i czeka się 20 tygodni i więcej.

Takie same jak Texas - robi firma Art-Tom - widziałam , są piękne i znacznie tańsze - te z długą metaloplastyką.... u nich pod symbolem Dz2.

Pozdrawiam i życzę trafnych wyborów.

cześć,

czy chodzi Wam o firme stobrawa z siedzibą w okolicach świerczowa/namysłowa w woj. opolskim?

kupiłem u nich drzwi stalowe, w których sprzedaży pośredniczą. przyjechały szybko. z nimi wszystko ok. jednak drewnianych po wizji lokalnej to bym nie zamówił. rzecz gustu. za 2000 PLN można mieć drzwi "pod wymiar" z meranti, z osprzętem (2 zamki gerda, klamka i szyld) w patyniowanym mosiadzu i z montażem. takiekupiłem jako wejściowe.

z tego co wiem w stobrawie to materiał to sosna. warto zajrzeć do miejscowych stolarzy. polecam szczególnie tych, którzy specjalizuja się w produkcji drzwi

pozdr.

aresior

• 3 years później...
Mamy takowe, model Texas chyba s3 (bez kutego elementu) z bocznym naświetlem, już trzeci rok. Jak do tej pory działają bez zarzutu (odpukać) i prezentują się naprawdę dobrze. Z tego co pamiętam to Stobrawa pośredniczy w sprzedaży tych drzwi a producentem jest art tom - ktoś już przywoływał tę nazwę post wyżej. Ich rodzimym wyrobem są drzwi królewskie - i te na żywo dużo tracą. Kiedy kupowałam drzwi to nawet mnie ten fakt ucieszył, bo cena tych królewskich była iście królewska.