el-ka 05.02.2008 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2008 Co człowiek to inne zdanie. Że koniecznie na zewnątrz, że stalowe. Z tego co sprawdzałam, to nie dotyczą tu przepisy p.poż dotyczące przegród (domek jednorodzinny, kocioł poniżej 30 kw), ale nie znalazłam jakie to mają być, jeśli nie ppoż i jak się mają otwierać - czy panuje tu pełna dowolność, czy są jakieś ograniczenia i ew. problemy przy odbiorze.Mam pomieszczenie CO z oknem, piec kondensacyjny. Jedne drzwi łączą to pomieszczenie z garażem, drugie z wiatrołapem. Nie bardzo mi pasują otwierane na zewnątrz, wolałbym do środka tego pomieszczenia - zwłaszcza te do garażu, no i te do wiatrolapu powiny być takie jak w reszcie domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szulu 05.02.2008 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2008 Ja u siebie dałem otwierane na zewnątrz ale najzwyklejsze, takie jak mam z wiatrołapu do garażu. W domku jednorodzinnym możesz sobie nawet kotarę zawiesić i będzie ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MARTiiii 05.02.2008 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2008 A my co innego planujemy ale nie wiem czy tak mozna. Kotlownia jest przy wiatrolapie ktory jest dosc maly. Bedziemy mieli kondesat w kotlowni. Chcemy polaczyc wiatrolap z kotlownia - zadnych drzwi miedzy nimi. Ale tez nie wiem czy tak mozna i to odbiora... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szulu 05.02.2008 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2008 A my co innego planujemy ale nie wiem czy tak mozna. Kotlownia jest przy wiatrolapie ktory jest dosc maly. Bedziemy mieli kondesat w kotlowni. Chcemy polaczyc wiatrolap z kotlownia - zadnych drzwi miedzy nimi. Ale tez nie wiem czy tak mozna i to odbiora... Przecież kondensat możesz powiesić sobie zarówno w pokoju jak i kuchni czy łazience. Nie musi być nawet dopływu powietrza do spalania z zewnątrz więc tym bardziej możesz połączyć kotłownię z wiatrołapem czy nawet salonem U mnie kominiarz przy odbiorze (mam piec gazowy atmosferyczny) sprawdzał tylko czy są nawiewy i prawidłowy ciąg i żadne drzwi go nie interesowały (zresztą pomiędzy garażem a pomieszczeniem gospodarczym nie było wtedy nawet ościeżnicy) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Leszek T. 05.02.2008 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2008 Potwierdzam, nikogo nie interesują drzwi do kotłowni przy odbiorze.Zwłaszcza przy piecu z zamkniętą komorą spalania! Więc panuje tu dowolność! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysztofik 05.02.2008 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2008 http://forum.muratordom.pl/post2248288.htm?highlight=#2248288 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
el-ka 05.02.2008 22:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2008 Dzięki serdeczne za wsparcie - mąż chciał być najwyraźniej bardziej papieski od papieża! Inżynierskie wykształcenie jednak czasem przeszkadza... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts