Tomaszos 25.08.2003 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2003 Przeciekają mi rynny plastikowe Gamrat na złączce łączącej rynny.Złączka wydaje mi się została zamontowana prawidłowo. W złączce znajdują się uszczelki. Dla informacji dodam iż jedna z rynien bardziej "pracuje" to znaczy bardziej widoczne są zmiany kurczenia i rozszeżania po jednej stronie złączki i tam właśnie przecieka. Czy wystarczy zdjąć złączke i dodatkowo przed uszczelką posmarować silikonem. Czy taka operacja pozwoli na swobodną kompensacje długości rynny. Dodam że dzieje się tak na wszystkich złączkach które posiadam - przecieka z jednej strony tej złączki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stanley 26.08.2003 06:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2003 miałem to samo na silikon jakoś nie wpadłem, posmarowałem uszczelki grubą warstwą smaru -pomogło na 1 sezon wymieniłem ryyny na marleja - jak na razie nie mam uwag poza tym - co w moim przypadku zadecydowało również o wymianie są wyższe od gamratu, dzięki czemu przy duzych ulewach jak na razie nie przelewa mi się przez nie woda, co wcześniej się zdarzało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
greg 26.08.2003 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2003 Mam Gamrata drugi rok i nie mam takich problemów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 27.08.2003 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2003 ponawiam prośbę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 28.08.2003 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2003 Bardzo proszę o radę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts