MARTiiii 05.02.2008 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2008 Nie uzytkowalem tych odkurzaczy i mam taki dylemat. Ze względu na brak mijsca w łazience na dole chcemy umiescic pralke w kotowni. Niestety tam tez jest ciasno.Czy odkurzacz centralny mozna umiescic nad pralka??? Chodzi mi o to ile potrzeba miejsca od jego dołu (czy gory) by opróżnić go z syfu który zebrał. Przewidujecie jakies problemy jesli ten odkurzacz umiescimy nad pralka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cypek 05.02.2008 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2008 Wybierz konkretna jednostkę OC, wysokość pralki masz i sprawdź, czy Ci wysokości pomieszczenia wystarczy. Musisz mieć 20 cm odstępu aby swobodnie manewrować. Minusy - niewygodnie sięgać do OC przez dużą pralkę, możliwość usyfienia prania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MARTiiii 05.02.2008 13:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2008 Usyfienie prania....możesz rozwinąć. TO chyba tlyko możłiwe jak pranie leży na pralce, a ja odkręcam pojemnik z brudami w OC. Czy ten pojemnik od dołu się odkręca? W jednostkach Beam chyba od dołu z tego co widzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cypek 05.02.2008 15:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2008 Jak pranie będzie czekać w koszu do pralki lub misce do suszenia i źle opróżnisz pojemnik załatwisz pranie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Leszek T. 05.02.2008 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2008 Pojemnik od OC akurat Beam -taki mam- zdejmuje się bardzo łatwo, jest to wiaderko i nic się nie rozsypuje, więc spoko można wieszać go nad pralką, z tym, że musi zostać miejsce na podejście wlotu i wylotu. Ja akurat mam OC w garażu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 05.02.2008 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2008 fakt, ze w OC BEAM dosyc latwo zdjac pojemnik, tyle ze akurat o ile z niego sie raczej nic nie wysypie, to jesli chodzi o filtr sypie sie z niego co nie co, a i warto go lekko otrzepac czasem. wiec - jesli nie ma wyjscia - to mozna BEAMa umiescic nad czymkolwiek, byle by nie bylo w poblizu czegos czego nie powinno sie zabrudzic (rzeczy do prania chyba mozna:-)) .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wowka 05.02.2008 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2008 Z tego, co pamiętam to w instrukcji montażu (schemat) była zaznaczona wysokość montażu jednostki centralnej 1,5 m od podłogi. By opróżnić pojemnik wystarcza ok 30 cm wolnej przestrzeni. Opróżnia się pojemnik poprzez jego odkręcenie od korpusu o skręt jakichś 20 stopni. Żaden problem.Przy odkręcaniu jednak trochę się sypie. Niekiedy trzeba potem odkurzyć przy samej jednostce. Czy w tej ścianie możesz przebić otwór na zewnątrz w celu emisji powietrza z odkurzacza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MARTiiii 06.02.2008 12:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2008 Tak moge, odkurzacz bedzie stal na parterze w samym rogu scian zew. Mam zamiar poprowadzic wyrzut do samej podlogi i dopiero na zew, a na zew. kolanko 90st skierowane prostu w ziemie (schowane w styropianie 15cm). Tylko czy nie za dlugi taki kanal wyrzutowy bedzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 06.02.2008 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2008 za dlugi to on nie bedzie byle by nie byl zbyt nisko, bo ci myszki wlezą do niego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MARTiiii 06.02.2008 22:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2008 Czyli cala dlugosc wyrzutu z 1,5m moze wiecej do podlogi, raczej bym powiedzial ze nie wiem czy nie za dlugi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts