Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

"zsyp" na bielizne

kaloosa

Recommended Posts

Pytanie było o zsyp do pralni w piwnicy - nie do kotłowni :wink:

Może i pralnia w kotłowni, tego nie wiemy - choć prawdopodobnie, skoro jest to piwnica - to pralnia i kotłownia oddzielnie.

A może nie ma pieca gazowego - też nie wiemy.

Fajnie, że zwróciłeś uwagę na pewne aspekty takiego zsypu - ale zrobiłeś to w taki sposób, jakby każdy kto go montuje był samobójcą.

Nie znam statystyk, ale jeśli chodzi o pożary to całkiem sporo ich wybucha właśnie w sypialni - np. od niedopałka, piecyka elektrycznego itd.

• 1 year później...

Jak jedwabne to się nie naelektryzują ;)

A serio to ja jeszcze nie mam, ale problem wydaje mi się rozdmuchany - musiałyby całą powierzchnią się mocno naelektryzezować ;) żeby pokonać siłę grawitacji, a nawet jeżeli, to wystarczy że się potem spuści bluzę i rajstopy zostaną przepchnięte :)

• 2 weeks później...

Witam! Zamieszczam zdjęcie naszego zsypu (prowadzi z poddasza do piwnicy), rura chyba 30 cm zakończona kolanem, PCV, testy przeprowadzone - rozmaite części garderoby lądują bez przeszkód na dole, iskry nie skaczą :wink: Szafka widoczna na zdjęciu jeszcze nie skończona: będzie wstawiona płyta z otworem w płaszczyźnie czołowej tak, że po otwarciu dzrzwiczek widoczny będzie tylko wlot zsypu, a poniżej otwieranych drzwiczek - fix z tej samej płyty fornirowanej. Pozdrawiam wszystkich.

http://www.wosk96.republika.pl/images/zsyp.jpg