FOCZKI3 05.02.2008 16:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2008 Witam, Mam działkę tylko nie ma drogi dojazdowej,poniżej siostra ma działkę i mam zamiar przeprowadzić drogę przez służebność-tylko nie wiem jak mam się za to zabrać,jakie dokumenty mi potrzebne i do kogo mam z tym iść?? żeby tego było mało to między drogą gminną naszymi działkami jest jest mostek i płynie tzw "potoczek"działki nasze znajdują sie na wsi.czy na przejazd przez ten mostek tez potrzebuje zezwolenia,a jeśli tak to gdzie go zdobędę?? Proszę napiszcie od czego mam zacząć pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krispodkarpacie 01.04.2008 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2008 z siostra do notariusza i spisujesz sluzebnosc tzn. siostra udziela ci slurzebnosci przejazdu reszta czyli wpisem w kw zajmuje sie notariusz koszt przynajmniej w moim przypadku dwie slurzebnosci 350 zl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mundi73 14.06.2008 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2008 hej,jeżeli siostra chce to tak jak powiedział poprzednik. notariusz i do ksiag wieczystych.ja tak dobrze nie miałem i roki sie sądziłem.wygrałem i teraz jeżdże sobie jak po swoim.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 14.06.2008 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2008 jeśli mostek jest że tak powiem publiczny to nie potrzebujesz niczyjego zezwoenia bo to tak jak z drogą publiczną każdy ma prawo korzystać kwestia tylko czy ten mostek jest odpowiednio wytrzymały żeby po nim można było przejeżdżać a zwłaszcza ciężkim sprzętem w przypadku budowy bo jak dostarczysz materiał na budowę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts