Monis 05.02.2008 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2008 Cześć!elektryk, za zrobienie prądu tymczasowego zaśpiewał sobie 2600 zł. W cenę wchodzi słup betonowy ( bo powiedział,że tylko taki można postawić jeśli słup główny jest po drugiej stronie ulicy), skrzynka i licznik.Wydaje mi się to wygórowana cena.Co o tym sądzicie?Może macie kogoś godnego polecenia za mniejszą kwotę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Depi 05.02.2008 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2008 Heh - mi zaśpiewali 7500. Wchodziło w grę rzucenie kabla przez drogę na słupach 8m, kilka słupów mniejszych no i ponad 100 kabla. W końcu stanęło na "pozyczeniu" od sasiadów. Wyszło coś ok 1500 - bo też musiałem ciągnąć sto kilkadziesiąt metrów (materiały 1100 z używaną erbetką i robocizna elektryka). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monis 05.02.2008 20:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2008 Hmm. to nieźle. Tylko, że ja do głównego słupa mam ze 30 m.. :/ Niestety od sąsiadki nie mam szans na pożyczenie prądu. Jest- że tak powiem "trochę zamknięta" w sobie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Depi 05.02.2008 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2008 Wiesz- nowa skrzynka z licznikiem potrafi parę stów kosztować. Ogólnie chyba drogo, ale może wypytaj się, ile za co (tzn. robocizna a materiały)? Mogę zapytać mojego, jak mi podasz szczegóły, ale uprzedzam, ze zazwyczaj jest dość zajęty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 05.02.2008 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2008 2800 za robotę, materiały, załatwienie w ciągu jednego dnia ( to tez kosztuje) :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monis 05.02.2008 21:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2008 W ciągu jednego dnia dociągnęli Ci prąd??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alaskaop.pl 05.02.2008 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2008 Myślę że to dość normalna cena w przypadku tego typu usługi.Ja zapłaciłem 1500 zł ze modernizację ze starego na nową linkę też tylko przez ulicę ale bez słupa - przyłącze do ściany domuPrzyzwyczajaj się ja tez na początku byłem w lekkim szoku słysząc ceny usług budowlanych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 05.02.2008 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2008 W ciągu jednego dnia dociągnęli Ci prąd??? Monis, potwierdzę Ci jutro rano A ponieważ dostali tylko część pieniędzy - zakładam, że przyjdą po resztę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monis 05.02.2008 21:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2008 Wiesz- nowa skrzynka z licznikiem potrafi parę stów kosztować. Ogólnie chyba drogo, ale może wypytaj się, ile za co (tzn. robocizna a materiały)? Mogę zapytać mojego, jak mi podasz szczegóły, ale uprzedzam, ze zazwyczaj jest dość zajęty. a jakie szczegóły potrzebujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Depi 05.02.2008 22:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2008 No dokładnie jak to ma wyglądać, ile metrów, jaki kabel, czy 1 faza, czy trzy... Dobre byłyby tez ew. warunki przyłączenia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monis 06.02.2008 18:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2008 Jeśli wychodzi o wygląd- to bez różnicy- byleby działało Warunki przyłącza tymczasowego: -napowietrzne przewodem 4x16mm2 -szafka pomiarowa na słupie przyłączowym -4 fazowy bezpośredni energii czynnej 1 strefowy -słup o wysokości 10 m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 06.02.2008 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2008 panowie przyjechali prąd podłaczyć (dzisiaj - 24 h) ale moja mądra ekipa nie zdjęła licznika przed zburzeniem ruderki. WIęc licznika nie ma. A jak nie ma to jest kłopot, bo ten co był to trzeba go zrecyklingować , nie ? Może jutro już będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glowac 06.02.2008 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2008 Cześć! elektryk, za zrobienie prądu tymczasowego zaśpiewał sobie 2600 zł. W cenę wchodzi słup betonowy ( bo powiedział,że tylko taki można postawić jeśli słup główny jest po drugiej stronie ulicy), skrzynka i licznik. Wydaje mi się to wygórowana cena. Co o tym sądzicie? Może macie kogoś godnego polecenia za mniejszą kwotę? to nie dużo jak na Warszawę Ci, który znam wezmą od Ciebie co najmniej drugie tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam2007 06.02.2008 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2008 Ja załatwiłem to tak,że wkopali mi już skrzynkę docelową na granicy z sąsiadem i od niej będe ciągnął prąd budowlany. Znaczy wszystko będzie już prawie nagotowo tylko taryfa inna...budowlana.Koszty : koło 1000pln za podciągnięcie do baraku + załatwienie sparwa elektrowni+przełączniki, wyłączniki. Skrzynka to w ramach umowy którą podpisuje kazdy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawlaczynski 07.02.2008 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2008 Czołem,Może jest ktoś zainteresowany - mam 'prowizorkę budowlaną' - słup + skrzynka. Zainteresowanych odsyłam na priv. PozdrawiamP.R. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość M@riusz_Radom 07.02.2008 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2008 Witam Właśnie układają mi kabel ( umowę na przyłącz podpisałem 2 tygodnie temu ) - za położenie 47m kabla + kabel 5x10 + zrobienie skrzynki w budynku gospodarczym + jedno gniazdo na 220V i jedno gniazdo na siłę - cena 2000 PLN za całość, z materiałem. W cenie również załatwianie formalności w energetyce, ja muszę tylko podpisać umowę i zapłacić kasę po uruchomieniu prądu. PozdrawiamMariusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piast 24.02.2008 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2008 Ja załatwiłem to tak,że wkopali mi już skrzynkę docelową na granicy z sąsiadem i od niej będe ciągnął prąd budowlany. Znaczy wszystko będzie już prawie nagotowo tylko taryfa inna...budowlana.Koszty : koło 1000pln za podciągnięcie do baraku + załatwienie sparwa elektrowni+przełączniki, wyłączniki. Skrzynka to w ramach umowy którą podpisuje kazdy. Ja też jestem zainteresowany takim rozwiązaniem. Mam słup 0,9m od granicy działki. Chciałem ściągnąć kabel ze słupa w jakiejś rurce i podłączyć ziemią ze skrzynką w granicy działki w miejscu docelowej skrzynki (czyli ok 10m kabla z góry słupa do skrzynki). Możesz mi podesłać namiary na wykonawców. Ponadto jeśli możesz podeślij mi również namiar na wykonawcę projektu przyłącza. Wielkie dzięki i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam2007 29.02.2008 16:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2008 Ja załatwiłem to tak,że wkopali mi już skrzynkę docelową na granicy z sąsiadem i od niej będe ciągnął prąd budowlany. Znaczy wszystko będzie już prawie nagotowo tylko taryfa inna...budowlana.Koszty : koło 1000pln za podciągnięcie do baraku + załatwienie sparwa elektrowni+przełączniki, wyłączniki. Skrzynka to w ramach umowy którą podpisuje kazdy. No więc już podobno mam prąd, na działce będę w niedziele w celu rozliczenia się i odebrania instalacji. Elektyk zaśpiewał 1400 z możliwością negocjacji. Miało wyjśc koło 1000 ale jak mu dam te 1300 to chyba też nie dużo to będzie. Chłop się nalatał troche i wszystko pięknie zrobił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek191 07.03.2008 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2008 Ja pierwotnie miałem ciągnac prąd od sąsiada. Kupiłem niedrogo małą skrzynkę z licznikiem. Podpisałem umowe z firmą energetyczną na przyłącze stałe. Przyszło co do czego i mi sie sąsiad rozmyślił i zmienił zdanie.Teraz muszę zrobi przyłącze tymczasowe. Czy muszę to zgłosi w energetyce ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek191 07.03.2008 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2008 Ja załatwiłem to tak,że wkopali mi już skrzynkę docelową na granicy z sąsiadem i od niej będe ciągnął prąd budowlany. Znaczy wszystko będzie już prawie nagotowo tylko taryfa inna...budowlana.Koszty : koło 1000pln za podciągnięcie do baraku + załatwienie sparwa elektrowni+przełączniki, wyłączniki. Skrzynka to w ramach umowy którą podpisuje kazdy. No więc już podobno mam prąd, na działce będę w niedziele w celu rozliczenia się i odebrania instalacji. Elektyk zaśpiewał 1400 z możliwością negocjacji. Miało wyjśc koło 1000 ale jak mu dam te 1300 to chyba też nie dużo to będzie. Chłop się nalatał troche i wszystko pięknie zrobił. Poproszę namiar na tego elektryka, bo mam wrażenie że jest tani. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts