Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Najskuteczniejsze prowizorki w waszym domu

retrofood

Recommended Posts

Anteny od TV.

Generalnie nie jesteśmy typami "telewidzów", a i czasu na ślęczenie przed ekranem nie mamy. Talerz satelitki wisiał na murze, kabel był przeciągnięty przez ścianę i tak sobie w powietrzu wisiał, wisiał... tuż przy telewizorze, który "aż" raz na miesiąc był odpalany, by obejrzeć jakieś DVD. Po 3 latach takiego wiszenia stwierdzieęm, że czas wreszcie wpiąć ten kabel do tunera. Okazało się jednak, że tuner nie przeżył przeprowadzki, czego przez te 3 lata byłem nieświadomy. Ponieważ idea TV satelitarnej wzięła w łeb, postanowiłem zamontować zwykłą, starą i nieco podrdzewiałą antenę, którą tuż przed przeprowadzką z mieszkania wyłamałem wraz z kawałkiem drewnianego "masztu" balkonowego. Teraz ta antenka tak sobie od pół roku stoi zatknięta za kaloryfer i czeka, aż ją podłączę. To se jeszcze pewnie poczeka z 2 i pół roku...

P.S. Największa prowizorka to piramidy egipskie. Kupa kamieni bez zaprawy, a stoi już kilka tysięcy lat !

• Odpowiedzi 52
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Gość elutek
żarówka na drutach w kibelku od 23 lat . Jeszcze nie wyprodukowali takiego kinkietu , który by mi odpowiadał .

Super trmat

:o :lol:

"zabiłabym" faceta za cos takiego :wink:

dlaczego? i dlaczego faceta? :roll:

ja "zabiłabym" tych odpowiedzialnych za nowe wzory kinkietów... :lol: :wink:

żarówka na drutach w kibelku od 23 lat . Jeszcze nie wyprodukowali takiego kinkietu , który by mi odpowiadał .

Super trmat

święta racja, święta racja...

Super trmat

Trochę mi głupio tłumaczyć rzeczy oczywiste.

Facet po prostu jest zwykle pod ręką,. Zastanawianie się nad źródłem frustracji jest taki męczące i można przegapić ten najlepszy moment, kiedy ukierunkowanie maksimum energii na obiekt daje maksimum satysfakcji.

Na dodatek "zabijanie faceta" ma się już wielokrotnie przetrenowane (satysfakcja gwarantowana) i zawsze można przy okazji "zabić" go za coś, za co już kilka razy "zginął" w przeszłości, co daje jakże miły efekt "3 w 1" albo nawet więcej.

Mam nadzieję że pomogłem :wink:

Na dodatek "zabijanie faceta" ma się już wielokrotnie przetrenowane (satysfakcja gwarantowana) i zawsze można przy okazji "zabić" go za coś, za co już kilka razy "zginął" w przeszłości, co daje jakże miły efekt "3 w 1" albo nawet więcej.

:o

:lol:

U mnie jak to u elektryka, oczywiście prąd ;), budowlany. Jakieś 250m przewodu, kabla, linki. A to kawałek po ziemi, kawałek na żerdkach kołysząc się od wiatru, i a jakże w ziemi. Ale o dziwo :o wszystkie ekipy mówiły że to jedyna budowa na której ich prąd nie pierdzielnął :lol: . I dobrze, bo pewnie trupy by się posypały ;).

Super trmat

1. dlatego ze szlag jasny by mnie trafil gdzybym przez 23 lata miala dyndajaca na drucie zarowke - juz lepszy jakikolwiek kinkiet :)

2. bo raz - z opisu wychodzi ze to z winy jego nie ma kinkietu (nic sie nie podoba) dwa - ja mam sie z pradem babrac?! a w zyciu !!! :)

3. jak juz ktos wyjasnil - faceta ma sie min . od tego zeby sie mialo czasem kogo "zabic " :)

2. bo raz - z opisu wychodzi ze to z winy jego nie ma kinkietu (nic sie nie podoba) dwa - ja mam sie z pradem babrac?! a w zyciu !!! :)

I zapewne ;) z jego winy :o jego kobieta nie ma :lol: co na siebie włożyć, mając pełną szafę.

Ech. ;)

A kogo będziecie zabijać, jak już nas wszystkich pozabijacie :o :lol: .

I zapewne ;) z jego winy :o jego kobieta nie ma :lol: co na siebie włożyć, mając pełną szafę.

Ech. ;)

A kogo będziecie zabijać, jak już nas wszystkich pozabijacie :o :lol: .

wykopiemy i zabijemy znowu :lol: :lol:

Super trmat

U mnie przez rok żarówka na drucie w salonie. Teraz mam odpowiednia lampę ale nie mam pasującego do niej kinkietu, więc z jednej ściany zwisa malowniczy kabelek. To prawda z tymi kinkietami :)

Podobnie w kuchni - poluję na dwie lampy pasujące do kuchni. Więc na razie wisi jedna prowizoryczna - już 1,5 roku. :(

Mieszkamy od pol roku i jak dotad niedoczekalam sie listw przypodlogowych, listwy oczywiscie sa tylko czekaja na zamontowanie, w pomieszczeniu technicznym polozona czasciowo glazura, reszta czeka chyba na lepsze czasy.

Niewykonczona czsza kominka i sciany w przedsionku, ale niestety to juz ze wzgledow finansowych.

A ja mam prowizorkę - cudo!!!!!!!

w magnetowidzie ze starości zerwał się paseczek gumowy. Ponieważ model magnetowidu jest mało popularny, pasków o tej długości nie mogę dostać. Więc jak chcialem kiedyś odtworzyć kasetę, to kupiłem paczkę prezerwatyw i odciąwszy grubszy "pierścień" ze wszystkich 3 sztuk stworzyłem tymi opaskami pasek zastępczy.

Sprzęt chodzi do dzisiaj. :D

A ja mam prowizorkę - cudo!!!!!!!

w magnetowidzie ze starości zerwał się paseczek gumowy. Ponieważ model magnetowidu jest mało popularny, pasków o tej długości nie mogę dostać. Więc jak chcialem kiedyś odtworzyć kasetę, to kupiłem paczkę prezerwatyw i odciąwszy grubszy "pierścień" ze wszystkich 3 sztuk stworzyłem tymi opaskami pasek zastępczy.

Sprzęt chodzi do dzisiaj. :D

To nie prowizorka to pomysł racjonizatorski. :lol: :lol: :lol:

Prowizorke z żarówkami na drucie to chyba kazdy pzreżył. W starym mieskzaniu mialam w przedpokoju dwie przez 6,5 roku. Kupilam kinkiety i kilka miesięcy później sprzedaliśmy mieszkanie. :lol:

Za to w nowym domu największa prowizorka byla od razu robiona z taka myślą, że musi przetrwac kilka lat :roll: to nasza garderoba: z resztek desek podłogowych, łat i starego karnisza. Ile przetrwa? Pewnie mnie przeżyje. 8)

u nas prowizorka polega na tym, ze nie dorobilismy się rolet w oknach( potrzebnych w zasadzie tylko latem). W najwieksze upaly zaciagalam zasłone jak za starych czasów w których o zaluzjach sie filozofom nie sniło i po krzyku.... stale obiecywalismy sobie ze zamontujemy za miesiac...itd az mineło 5 latek:)