Tomek_J 08.02.2008 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2008 Anteny od TV. Generalnie nie jesteśmy typami "telewidzów", a i czasu na ślęczenie przed ekranem nie mamy. Talerz satelitki wisiał na murze, kabel był przeciągnięty przez ścianę i tak sobie w powietrzu wisiał, wisiał... tuż przy telewizorze, który "aż" raz na miesiąc był odpalany, by obejrzeć jakieś DVD. Po 3 latach takiego wiszenia stwierdzieęm, że czas wreszcie wpiąć ten kabel do tunera. Okazało się jednak, że tuner nie przeżył przeprowadzki, czego przez te 3 lata byłem nieświadomy. Ponieważ idea TV satelitarnej wzięła w łeb, postanowiłem zamontować zwykłą, starą i nieco podrdzewiałą antenę, którą tuż przed przeprowadzką z mieszkania wyłamałem wraz z kawałkiem drewnianego "masztu" balkonowego. Teraz ta antenka tak sobie od pół roku stoi zatknięta za kaloryfer i czeka, aż ją podłączę. To se jeszcze pewnie poczeka z 2 i pół roku... P.S. Największa prowizorka to piramidy egipskie. Kupa kamieni bez zaprawy, a stoi już kilka tysięcy lat ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość elutek 08.02.2008 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2008 żarówka na drutach w kibelku od 23 lat . Jeszcze nie wyprodukowali takiego kinkietu , który by mi odpowiadał . Super trmat "zabiłabym" faceta za cos takiego dlaczego? i dlaczego faceta? ja "zabiłabym" tych odpowiedzialnych za nowe wzory kinkietów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 08.02.2008 18:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2008 żarówka na drutach w kibelku od 23 lat . Jeszcze nie wyprodukowali takiego kinkietu , który by mi odpowiadał . Super trmat "zabiłabym" faceta za cos takiego dlaczego? i dlaczego faceta? ja "zabiłabym" tych odpowiedzialnych za nowe wzory kinkietów... święta racja, święta racja... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jkrzyz 08.02.2008 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2008 żarówka na drutach w kibelku od 23 lat . Jeszcze nie wyprodukowali takiego kinkietu , który by mi odpowiadał . Super trmat "zabiłabym" faceta za cos takiego dlaczego? i dlaczego faceta? Trochę mi głupio tłumaczyć rzeczy oczywiste. Facet po prostu jest zwykle pod ręką,. Zastanawianie się nad źródłem frustracji jest taki męczące i można przegapić ten najlepszy moment, kiedy ukierunkowanie maksimum energii na obiekt daje maksimum satysfakcji. Na dodatek "zabijanie faceta" ma się już wielokrotnie przetrenowane (satysfakcja gwarantowana) i zawsze można przy okazji "zabić" go za coś, za co już kilka razy "zginął" w przeszłości, co daje jakże miły efekt "3 w 1" albo nawet więcej. Mam nadzieję że pomogłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
geguś 08.02.2008 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2008 Na dodatek "zabijanie faceta" ma się już wielokrotnie przetrenowane (satysfakcja gwarantowana) i zawsze można przy okazji "zabić" go za coś, za co już kilka razy "zginął" w przeszłości, co daje jakże miły efekt "3 w 1" albo nawet więcej. U mnie jak to u elektryka, oczywiście prąd , budowlany. Jakieś 250m przewodu, kabla, linki. A to kawałek po ziemi, kawałek na żerdkach kołysząc się od wiatru, i a jakże w ziemi. Ale o dziwo wszystkie ekipy mówiły że to jedyna budowa na której ich prąd nie pierdzielnął . I dobrze, bo pewnie trupy by się posypały . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 08.02.2008 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2008 żarówka na drutach w kibelku od 23 lat . Jeszcze nie wyprodukowali takiego kinkietu , który by mi odpowiadał . Super trmat "zabiłabym" faceta za cos takiego dlaczego? i dlaczego faceta? ja "zabiłabym" tych odpowiedzialnych za nowe wzory kinkietów... 1. dlatego ze szlag jasny by mnie trafil gdzybym przez 23 lata miala dyndajaca na drucie zarowke - juz lepszy jakikolwiek kinkiet 2. bo raz - z opisu wychodzi ze to z winy jego nie ma kinkietu (nic sie nie podoba) dwa - ja mam sie z pradem babrac?! a w zyciu !!! 3. jak juz ktos wyjasnil - faceta ma sie min . od tego zeby sie mialo czasem kogo "zabic " Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
geguś 08.02.2008 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2008 2. bo raz - z opisu wychodzi ze to z winy jego nie ma kinkietu (nic sie nie podoba) dwa - ja mam sie z pradem babrac?! a w zyciu !!! I zapewne z jego winy jego kobieta nie ma co na siebie włożyć, mając pełną szafę. Ech. A kogo będziecie zabijać, jak już nas wszystkich pozabijacie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zezo 08.02.2008 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2008 zielonooka napisała ja mam sie z pradem babrac?! a w zyciu !!! a ja mam żonkę po kierunku elektrycznym, biedna musi nawet korki wymieniać. ja mówię że to jej działka dobrze że w domeczku mamy "s" to się bidulka nie będzie męczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 08.02.2008 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2008 największa prowizorka?ja i moja Lepsza Połówkachociaż dom nie mój i to DZIAŁA.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 08.02.2008 20:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2008 największa prowizorka? ja i moja Lepsza Połówka chociaż dom nie mój i to DZIAŁA.... jak to prowizorka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anka76 08.02.2008 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2008 antena satelitarna przymocowana do fragmentu szyny kolejowej (a ta na balkonie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 08.02.2008 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2008 2. bo raz - z opisu wychodzi ze to z winy jego nie ma kinkietu (nic sie nie podoba) dwa - ja mam sie z pradem babrac?! a w zyciu !!! I zapewne z jego winy jego kobieta nie ma co na siebie włożyć, mając pełną szafę. Ech. A kogo będziecie zabijać, jak już nas wszystkich pozabijacie . wykopiemy i zabijemy znowu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jkrzyz 08.02.2008 22:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2008 Kedyś widziałem drzwi zamykane na... damskie majtki. Prowizorka funkcjonowała latami, tylko majtki podlegały wymianie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 08.02.2008 22:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2008 Kedyś widziałem drzwi zamykane na... damskie majtki. Prowizorka funkcjonowała latami, tylko majtki podlegały wymianie o my god.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dropsiak 09.02.2008 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2008 żarówka na drutach w kibelku od 23 lat . Jeszcze nie wyprodukowali takiego kinkietu , który by mi odpowiadał . Super trmat U mnie przez rok żarówka na drucie w salonie. Teraz mam odpowiednia lampę ale nie mam pasującego do niej kinkietu, więc z jednej ściany zwisa malowniczy kabelek. To prawda z tymi kinkietami Podobnie w kuchni - poluję na dwie lampy pasujące do kuchni. Więc na razie wisi jedna prowizoryczna - już 1,5 roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aik 09.02.2008 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2008 Mieszkamy od pol roku i jak dotad niedoczekalam sie listw przypodlogowych, listwy oczywiscie sa tylko czekaja na zamontowanie, w pomieszczeniu technicznym polozona czasciowo glazura, reszta czeka chyba na lepsze czasy.Niewykonczona czsza kominka i sciany w przedsionku, ale niestety to juz ze wzgledow finansowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 09.02.2008 17:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2008 A ja mam prowizorkę - cudo!!!!!!! w magnetowidzie ze starości zerwał się paseczek gumowy. Ponieważ model magnetowidu jest mało popularny, pasków o tej długości nie mogę dostać. Więc jak chcialem kiedyś odtworzyć kasetę, to kupiłem paczkę prezerwatyw i odciąwszy grubszy "pierścień" ze wszystkich 3 sztuk stworzyłem tymi opaskami pasek zastępczy. Sprzęt chodzi do dzisiaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ullerowa 09.02.2008 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2008 A ja mam prowizorkę - cudo!!!!!!! w magnetowidzie ze starości zerwał się paseczek gumowy. Ponieważ model magnetowidu jest mało popularny, pasków o tej długości nie mogę dostać. Więc jak chcialem kiedyś odtworzyć kasetę, to kupiłem paczkę prezerwatyw i odciąwszy grubszy "pierścień" ze wszystkich 3 sztuk stworzyłem tymi opaskami pasek zastępczy. Sprzęt chodzi do dzisiaj. To nie prowizorka to pomysł racjonizatorski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anisia3 09.02.2008 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2008 Prowizorke z żarówkami na drucie to chyba kazdy pzreżył. W starym mieskzaniu mialam w przedpokoju dwie przez 6,5 roku. Kupilam kinkiety i kilka miesięcy później sprzedaliśmy mieszkanie. Za to w nowym domu największa prowizorka byla od razu robiona z taka myślą, że musi przetrwac kilka lat to nasza garderoba: z resztek desek podłogowych, łat i starego karnisza. Ile przetrwa? Pewnie mnie przeżyje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d5620s 10.02.2008 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2008 u nas prowizorka polega na tym, ze nie dorobilismy się rolet w oknach( potrzebnych w zasadzie tylko latem). W najwieksze upaly zaciagalam zasłone jak za starych czasów w których o zaluzjach sie filozofom nie sniło i po krzyku.... stale obiecywalismy sobie ze zamontujemy za miesiac...itd az mineło 5 latek:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts