Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Projekt W-49.12a z dobreprojekty.pl jelenia góra

Recommended Posts

Witam

Właśnie co nabyłem projekt http://www.dobreprojekty.pl/projekt_w4912a.html i szukam osób które zastanawiają sie nad tym wariantem, albo już wybudowały tem domek w clu podzielena sie ewentualymi uwagami.

Jest wzmianka na tym forum nt. bliżniaczego w49.12, ale ten projekt jest nieco inny.

Pozdrawiam wszystkich niezdecydowanych, oraz szczęśliwych już budujących

(:

Andrzej

• 2 years później...

Witam ja także mam projekt w49.12a i uważam że można by zacząć o nim nowy wątek pomimo uwagi reng. W wątku http://forum.muratordom.pl/buduje-dom-pracownia-jelenia-gora-projekt-w-49-12,t88736.htm jest mało o w49.12a.

Jestem na etapie pozwoleń i chętnie obejrzałbym w49.12a. Czy jet już ktoś kto ma taki domek?

• 3 months później...

Witam po długiej przerwie!

Na początek wielkie podziękowania dla Gochy2611 i Dzejsona za umożliwienie obejrzenia domów.

Ja obecnie jestem na etapie załatwiania kredytu. Pozwolenie już jest ekipa też. Czy myślicie, że za wybudowanie domu z przykryciem 49tys do utargowania jeszcze to dużo? Zaznaczam, że nie interesuje mnie nic tzn. łopatki betoniarki rusztowania posiłki pomocnicy itd. Chcemy zmienić troche ukłąd funkcjonalny domu tzn zamienić kuchnie z pokojem na parterze i przesunąć ściany wewnętrzne nośne o 40 cm celem zwiększenia "powierzchni gospodarczej". chcę też zainstalować WM z GWC i może jak sie da solary. Ale to jeszcze będzie zależało od zasobności portwela w odpowiednim czasie. :) Zastanawiam sie jeszcze nad podniesieniem ściany kolanowej i jestem raz za a raz przeciw, pomimo, że będąc przeciwnikiem jej podnoszenia po wizytach u Gochy2611 i Dzejsona zmieniłem zdanie. Jesli bym jej nie zwiększał konieczna byłaby ściana kurtynowa.

To na razie tyle. Niebawem pewno więcej napiszę

Pozdrawiam i zachęcam wszystkich którzy budują W 49.12a do pisania w tym temacie.