Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Milanówek(Mazowieckie) ADAPTACJA STRYCHU/PRZEBUDOWA STRYCHU

Recommended Posts

Szukam wykonawcy(chyba nie muszę dodawać, że solidnego itd.) do tego co w temacie.

Zakres prac w ogólnym zarysie :

Przebudowa dachu/adaptacja strychu domku jednorodzinnego - zmiana konstrukcji dachu, pokrycie dachu - wybudowanie lukarn, montaż okien dachowych itd.) -wszystko co się wiąże z takim zadaniem..

Dodatkowo dobudowanie zewn.klatki schodowej oraz ocieplenie powstałego piętra budynku, oczywiscie montaż okien...

Do zrobienia od podstaw instalacje elektryczna, wodn.-kanalizacyjna, gazowa.

Wykończenie wnętrza "pod klucz"

Zależy mi na wykonawcy kompleksowym - który wykona to od początku do końca. Termin rozpoczęcia prac - MAJ 2008.

Propozycje poprosze mailowo ew. tutaj.

Krótko i na temat:

Szukam firmy - ofery na adaptację strychu na mieszkanie - przebudowa dachu itd.

Interesuje mnie KOMPLEKSOWY,poważny wykonawca - wykonujący całość prac.

Szczegóły z grubsza:

Budynek o wymiarach 10x12m,jednopiętrowy, dach dwuspadowy - do przebudowy strych, a to niespodzianka....

Zakres prac:

-przebudowa dachu - wybudowanie 2 duzych lukarn po obu stronach dachu - być może z oknami dachowymi - /techn. o ile mnie pamieć nie myli - sciana kolankowa na wys. ok 80cm - kalenica na srodku, mnie wiecej 3,5 m wys.

-podciagnięcie instalacji wodn. - kanalizacyjnej, elekrtrycznej i gazowej z poziomu poniżej oraz przygotowanie instalacji do osobnego ogrzewania gazowego

-wybudowanie kominka

- Wybudowanie scianek działowych ,wykończenie wnętrz, montaż okien, podłóg, kibelków i innych gadżetów - do stanu POD KLUCZ.

-wykonanie zewn. klatki schodowej - lokal będzie osobny.

-ocieplenie dachu (wełna min. + płyty gipsowe) oraz części powstałego mieszkania na zewnątrz budynku.

-być może montaż klimatyzacji

Interesują mnie oferty z przewidywanym kosztem m^2 za całość prac(chętnie z podziałem - sama robocizna i robocizna z materiałami -stan na dzień dzisiejszy)

Termin rozpoczęcia - kwiecień - najpóżniej maj.

Obecnie na etapie wszystkich pozwoleń i innych utrudnień prawnych.

Mogę rozważyc stworzenie projektu arch. przez firmę realizującą.