kerimxx 25.08.2003 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2003 Jestem właścicielem 700 m kw działki leśnej. Chciałbym na niej popstawić drewniany domek o powierzchmi 24 m. kw./ bez instalacji energetycznych , wodociągowych itp/ posadowiony na palach albo bloczkach betonowych . Czy muszę mieć na to jakieś pozwolenie lub gdzieś to zglaszać ?Jeżeli tak to gdzie i jakie przepisy to reguliują ? Las ma niespełna 30 lat i muszę w nim wyciąc 15 cherlawych sos en co z pozwoleniem na wycinkę ? Proszę o pilną odpowiedż. Kerim [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 26.08.2003 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2003 Pomóżcie sam mam taki sam problem a nigdzie nie mogę uzyskać odpowiedzi ! Gajowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
am00 26.08.2003 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2003 Obawiam się, że według nowych przepisów pozostaje Ci tylko "wóz Drzymały" czyli przyczepa campingowa, tj. coś co nie jest trwale związane z gruntem. Bez pozwolenia możesz na każde 1000m2 postawić dwa budynki po 10m2. Paradoksalnie działkowicze mogą do 35m2. Ale gdybym te dwa budyneczki postawił obok siebie i do tego w narożniku kwadratu o powierzchni 1000m2 i w przyległych 3 naroznikach kolejne po 2 budyneczki to otrzymałbym łączną powierzchnię zabudowy 80m2. Tylko jak udowodnić, że nie złamałem prawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość kerim 27.08.2003 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2003 Dzięki za info Andrzej wysłąłem ci na pryv moją informację .Pozdrawiam Kerim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts