Bellucci 06.02.2008 16:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2008 Mam takie pytanko do osób posiadających te piękne psy, czy wasze goldeny też linieją calutki rok? Mój Frodo właśnie skończył rok i mogę z całą odpowiedzialnością, po obserwacji, stwierdzić ,że linieje cały rok i to w sumie tak samo intensywnie. Czy Wasze psiaki też tak gubią sierść? Jak sobie z tym radzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotograf 06.02.2008 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2008 Mam takie pytanko do osób posiadających te piękne psy, czy wasze goldeny też linieją calutki rok? Mój Frodo właśnie skończył rok i mogę z całą odpowiedzialnością, po obserwacji, stwierdzić ,że linieje cały rok i to w sumie tak samo intensywnie. Czy Wasze psiaki też tak gubią sierść? Jak sobie z tym radzicie? a czym karmisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bellucci 06.02.2008 17:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2008 Od początku jest na royalu wpierw dostawał babydog, a teraz je royal junior do 15 miesiąca. Wyczytałam gdzieś, że psy tak linieją kiedy jest im za ciepło, być może to jest przyczyna. Sierść ma piękną, miękką i lśniącą, tylko codziennie rano mam koty fruwające po mieszkaniu... A Ty też masz goldena? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotograf 06.02.2008 17:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2008 Od początku jest na royalu wpierw dostawał babydog, a teraz je royal junior do 15 miesiąca. Wyczytałam gdzieś, że psy tak linieją kiedy jest im za ciepło, być może to jest przyczyna. Sierść ma piękną, miękką i lśniącą, tylko codziennie rano mam koty fruwające po mieszkaniu... A Ty też masz goldena? nie mam Goldena ale mi tez pies ciągle liniał - badania nic nie wykazały i padło na karme - po zmianie sie poprawiło - a karma to był właśnie Royal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bellucci 06.02.2008 17:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2008 Nie żartuj???? To co ja mam mu dać jeść? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotograf 06.02.2008 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2008 Nie żartuj???? To co ja mam mu dać jeść? potestuj... albo kup Royala z innej partii i źródła bo podobno Royale są podrabiane ja teraz karmie Orijenem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bellucci 06.02.2008 17:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2008 Ja royala kupuje u weterynarza, nigdy z allegro czy internetu. Może zmienię mu na royal golden retriever, ale ona jest od 15 miesiąca, to muszę poczekać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mokka 06.02.2008 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2008 Moja kuzynka ma goldena i linieje cały rok. Byli u różnych wetów i usłyszeli, że ten typ tak ma. Jest zdrowy jak byk i nic mu nie jest . Podają mu omegan na sierść i tyle. Karma może niesłużyć to fakt, ale raczej sierść jest matowa, bez połysku, śmierdząca, występują zmiany skórne, nieprzyjemny zapach z pyska , problemy z wypróżnianiem. Jeśli Twój psiak nie ma takich problemów to może taka jego uroda . Zadzwoń do hodowców i zapytaj, powinni wiedzieć jak w jego linii psy traciły okrywę włosową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 07.02.2008 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2008 Mam takie pytanko do osób posiadających te piękne psy, czy wasze goldeny też linieją calutki rok? Mój Frodo właśnie skończył rok i mogę z całą odpowiedzialnością, po obserwacji, stwierdzić ,że linieje cały rok i to w sumie tak samo intensywnie. Czy Wasze psiaki też tak gubią sierść? Jak sobie z tym radzicie? Moja gol denka PEPSI jest na eukanubie od około dwóch lat .Raz w tygodniu dostaje łyżkę oliwy z oliwek.Sierść ma piękna i bardzo małą jej traci bez wzgledu na porę roku.Kłopoty z opróżnianiem też minęły , bo miała różne przypadłości po wynalazkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 07.02.2008 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2008 Moja kuzynka ma goldena i linieje cały rok. Byli u różnych wetów i usłyszeli, że ten typ tak ma.......... Nieprawda.Golden to rzeczywiście piecuch ale przy odpowiednim żywieniu linienie można powstrzymać w dużym procencie.Powie to tylko ten kto ma w domu goldena.Mi się na razie udaje i nie wierzę w takie opinie lekarskie bo są bardzo ogólnikowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bellucci 07.02.2008 10:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2008 Dowiedziałam sie właśnie, że trzeba mu podawać omegan systematycznie, albo oliwę z oliwek i sierść powinna przestać wypadać. Na razie nie będę zmieniała mu karmy tylko wypróbuję ten omegan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 08.02.2008 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2008 Dowiedziałam sie właśnie, że trzeba mu podawać omegan systematycznie, albo oliwę z oliwek i sierść powinna przestać wypadać. Na razie nie będę zmieniała mu karmy tylko wypróbuję ten omegan. http://www.goldenretriever.pl/zdrowi.htm#W%B3os Tu też na pewno byłaś ale polecam stronkę bo (na razie) 50% sprawdziłem i najważniejsze ,że działa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Manqa13xD 19.03.2008 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2008 Mam takie pytanko do osób posiadających te piękne psy, czy wasze goldeny też linieją calutki rok? Mój Frodo właśnie skończył rok i mogę z całą odpowiedzialnością, po obserwacji, stwierdzić ,że linieje cały rok i to w sumie tak samo intensywnie. Czy Wasze psiaki też tak gubią sierść? Jak sobie z tym radzicie? Moja gol denka PEPSI jest na eukanubie od około dwóch lat .Raz w tygodniu dostaje łyżkę oliwy z oliwek.Sierść ma piękna i bardzo małą jej traci bez wzgledu na porę roku.Kłopoty z opróżnianiem też minęły , bo miała różne przypadłości po wynalazkach. hmmm a myslisz ze szczeniaczek nie bedzie wymiotował?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyga350 23.03.2008 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2008 Nie żartuj???? To co ja mam mu dać jeść? A może eukanuba pomoże chociaż mój szkodnik też liniał jak był nią karmiony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyga350 23.03.2008 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2008 Dowiedziałam sie właśnie, że trzeba mu podawać omegan systematycznie, albo oliwę z oliwek i sierść powinna przestać wypadać. Na razie nie będę zmieniała mu karmy tylko wypróbuję ten omegan. A co to jest ten omegan i gdzie go kupić???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bellucci 23.03.2008 20:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2008 Omegan to jest taki tran dla psów i kupisz go w każdym sklepie zoologicznym lub u weta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majkii 04.05.2008 23:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2008 Moj linieje przez caly rok ale z tym ze jest tego niewile. Natomiast na jesien i wiosne to trzeba okurzac min 1 x dziennie - ale kto by sie przejmowal warto! pies jest wart kazdego poswiecenia.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fastboik 16.10.2008 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2008 Nie wiem czy Ci się ten link przyda ale masz tu dość sporo informacji to co jest linienie http://www.handsomemen.pl/wlosy,lysienie,linienie.html Mój border np. po royalu trochę mnie tracił włosów, ale i tak najlepsze jest dość częste i intensywne szczotkowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
habra 19.11.2008 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2008 Mój 7-letni labrador linieje równiez przez cały rok, szczególnie upierdliwie wiosną ijesienią. Karmiony Eukanubą. Niestety duże linienie to cecha charakterystyczna goldenów i labradorów. Na szczęście mają tyle zalet że można im to wybaczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 26.11.2008 02:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2008 Mój 5 letni goldenek linieje równo przez cały rok. Mam od roku większy problem. Jak go zaprzyjaźnić ze stara kotka? Ona ma 14 lat.Chyba jestem bliski sukcesu. wole jednak nie zapeszać. Próby trwają od roku, a dziś.... Może... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts