Arkady147 06.02.2008 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2008 Witam, czy drzwi zewnętrzne (PCV) firmy Adeco warte są zinteresowania czy szukać czegoś innego? Pytam bo dziś zamawialem okna z Oknoplastu i takowe drzwi mi zaproponowano. Wymiar drzwi 100 x 220 w cenie 3900 zl z montażem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 06.02.2008 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2008 jaki wzór? na jakim korpusie? jaka nakładka - wypełniająca czy maskujaca? PVC czy cieple alu? Jakie zawiasy? jaka zasuwnica? Jakie wkładki zamków ? Jaka szybka (jeśli jest) To wszystko rzutuje na cenę - dla mnie ciut ciut za niska ADECO produkuje TYLKO wyplenienia a nie końcowe drzwi - stad tez moje pytania, ale sam produkt ADECO najwyższych lotów i wielokrotnie wygląda o wiele ładniej niż takie same drzwi wykonane z drewna a pozbawiony wad tego materialu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arkady147 06.02.2008 19:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2008 dużo tych pytań. To co wyczytam z oferty to napiszę. - PCV - drzwi typowe adeco otw. do wewn. - kolor złoty dąb - wypełnienie Adeco Texel TF311 Złoty dąb - dodatkowa wkładka z kluczem O resztę musze dopytać w takim razie w sobotę bo umówilem się na pomiary. Dzięki za podpowiedzi bo nie wiem na co zwracać uwagę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 06.02.2008 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2008 adeco w tej cenie ? sie mi nie wydaje .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotograf 06.02.2008 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2008 adeco w tej cenie ? sie mi nie wydaje .... chyba, że to cena w euro - a oni tak czasami podają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 06.02.2008 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2008 tez wydaje mi sie podejrzane najtańszy sam panel dwa lata temu to byl koszt 2500 netto plus korpus, plus okucia, plus zawiasy (Dr. Hana) i z 2500 zrobiło sie ponad 5000 netto ale coz - Oknoplast zaskakuje nas cenami coraz bardziej - oby tylko nie okazało sie ze to nie Adeco tylko coś co dealer sam sobie sprzedaje same wkładki do zamka klasy "C" tu już ponad 100 sztuka zasuwnica hakowa w zakupie w cenie dla producenta to juz ponad 300 zeta (a gdzie narzut?) zawiasy DrHana to kolejne minimum 300 zeta korpus z PVC to minimum 2000 zeta a gdzie koszt panela prosto z Niemiec? a koszt montażu? tanio oj oj oj cosik za tanio no chyba ze fotograf prawdę mówi gdyż kalkulator Adeco operuje w Euro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arlix 07.02.2008 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2008 tez wydaje mi sie podejrzane najtańszy sam panel dwa lata temu to byl koszt 2500 netto plus korpus, plus okucia, plus zawiasy (Dr. Hana) i z 2500 zrobiło sie ponad 5000 netto ale coz - Oknoplast zaskakuje nas cenami coraz bardziej - oby tylko nie okazało sie ze to nie Adeco tylko coś co dealer sam sobie sprzedaje same wkładki do zamka klasy "C" tu już ponad 100 sztuka zasuwnica hakowa w zakupie w cenie dla producenta to juz ponad 300 zeta (a gdzie narzut?) zawiasy DrHana to kolejne minimum 300 zeta korpus z PVC to minimum 2000 zeta a gdzie koszt panela prosto z Niemiec? a koszt montażu? tanio oj oj oj cosik za tanio no chyba ze fotograf prawdę mówi gdyż kalkulator Adeco operuje w Euro Nie zgodze sie do konca.... zasuwnica GU z narzutem producenta to jakies 250-300 z blachami, zawiasy Hahna z narzutem to jakies 250 zeta, korpus(bez okuc, z narzutem) to maksymalnie (za wypas) 1500 zeta. Cena wydaje sie w miare realna, ale bylbym ostrozny i dobrze wypytal sie o szczegoly, nie ma czegos takiego jak "drzwi typowe". Pod pojeciem "typowe" moze sie kryc wszystko... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 07.02.2008 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2008 pewne rozbieżności będą - ale jak sam widzisz - naprawdę niewielki Na stronie Adeco był kiedyś kalkulator do obliczania ceny wypełnień - może ciągle tam jest - zweryfikuje on cenę bardzo szybko dla mnie jest to kwota podejrzanie niska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 07.02.2008 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2008 moje kosztowały chyba 7300 parę lat temu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arkady147 07.02.2008 17:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2008 Hmmm, cena rzeczywiście na ofercie jest wyższa bo wynosi 5274 zl netto. Ale dostałem rabat w wys 35% i policzone mam jako usługa z 7% Vat-em i stąd wzięła się cena 3900 zl brutto. O szczegóły wyposażenia dopytam się w sobotę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 07.02.2008 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2008 słuchaj - zostaw ten rabat bo on w Oknoplascie jest on cały rok i g... to a nie rabat tylko marketingdowiedz sie dokładnie co za te kasę będziesz miał - dla swego dobra każdy szczegół rzutuje na cenę - pamiętaj o tym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts