arzesz 25.08.2003 14:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2003 WitamCzy ktoś z szanownych Forumowiczów wie jak i kiedy "uruchomić" książeczkę mieszkaniową przy budowie domu?Od czego zacząć? Gdzie się zgłosić? itd? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arzesz 26.08.2003 08:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2003 Czy nikt nie korzystał z takiej książeczki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Małgośka 26.08.2003 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2003 Czy chodzi o "starą" książeczkę mieszkaniową z premią gwarancyjną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PietrekG 26.08.2003 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2003 Jesli chodzi o stara ksiazeczke mieszkaniowa to daje sie ja do wyliczenia premii gwarancyjnej. Wyplata wyliczonej i naleznej nam premii moze zostac zrealizowana po przedstawieniu dokumentu od kierownika budowy, ze zrealizowalismy 20% inwestycji - wtedy wyplacaja kase Wlasnie oczekuje na moje 20%!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Małgośka 27.08.2003 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2003 Oprócz tego co napisał poprzednik, bank przed wypłatą poprosi jeszcze o pozwolenie na budowę i nie jestem do końca pewna czy wystarczy 20% zaangażowania własnego. Jakiś czas temu było tak, że budynek musiał nadawać się do zamieszkania i należało przedłożyć w banku zaświadczenie- zgodę na zasiedlenie (ale może przepisy się zmienieły). Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arzesz 28.08.2003 09:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2003 dziękuję za odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chcemydom 30.07.2009 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2009 Wiecie co, kierownik budowy ma nam wypisac zaświadczenie tyle że... W instrukcji PKO jest napisane że ma być wskazane 20-proc. zaawansowanie robót wg wartośc kosztorysowej a my nie mamy kosztorysu. I co teraz? Kierownik ma tak sobie napisac z księżyca że jest takie zaawansowanie robót a jak ktoś zapyta o kosztorys? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barto307cc 30.07.2009 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2009 Nam akurat miesiąc temu wypłacili już pieniążki z książeczki wraz z premią gwarancyjną,czekalismy tylko 20 dni,to cud .Oświadczenie napisałam sama na komputerze,kierownik się podpisał i przybił pieczątkę bo też nie wiedział jak to sformułować .Kosztorys akurat taki prowizoryczny mieliśmy dołączaony wraz z projektem to przepisałam to na komputerze żeby w razie czego mi nie wrócił wniosek że im coś brakuje ,nawet nie wiem czy był ptrzebny.Kosztorys był taki ogólny:fundamenty-kwota,parter-kwota.... Zaraz odszukam te pismo to podeśle na priv jak chcesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts