Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Książeczka mieszkaniowa

arzesz

Recommended Posts

Jesli chodzi o stara ksiazeczke mieszkaniowa to daje sie ja do wyliczenia premii gwarancyjnej.

Wyplata wyliczonej i naleznej nam premii moze zostac zrealizowana po przedstawieniu dokumentu od kierownika budowy, ze zrealizowalismy 20% inwestycji - wtedy wyplacaja kase :lol:

Wlasnie oczekuje na moje 20%!!!! :p

Oprócz tego co napisał poprzednik, bank przed wypłatą poprosi jeszcze o pozwolenie na budowę i nie jestem do końca pewna czy wystarczy 20% zaangażowania własnego. Jakiś czas temu było tak, że budynek musiał nadawać się do zamieszkania i należało przedłożyć w banku zaświadczenie- zgodę na zasiedlenie (ale może przepisy się zmienieły). Pozdrawiam

• 5 years później...

Wiecie co, kierownik budowy ma nam wypisac zaświadczenie tyle że...

W instrukcji PKO jest napisane że ma być wskazane 20-proc. zaawansowanie robót wg wartośc kosztorysowej a my nie mamy kosztorysu. I co teraz? Kierownik ma tak sobie napisac z księżyca że jest takie zaawansowanie robót a jak ktoś zapyta o kosztorys? :)

Nam akurat miesiąc temu wypłacili już pieniążki z książeczki wraz z premią gwarancyjną,czekalismy tylko 20 dni,to cud :lol: .Oświadczenie napisałam sama na komputerze,kierownik się podpisał i przybił pieczątkę bo też nie wiedział jak to sformułować :lol: .Kosztorys akurat taki prowizoryczny mieliśmy dołączaony wraz z projektem to przepisałam to na komputerze żeby w razie czego mi nie wrócił wniosek że im coś brakuje :evil: ,nawet nie wiem czy był ptrzebny.Kosztorys był taki ogólny:fundamenty-kwota,parter-kwota....

Zaraz odszukam te pismo to podeśle na priv jak chcesz :wink: