magerka 07.02.2008 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2008 Dzień dobry Czy ktoś robił ten strop jak to sie ma dokosztów tradycyjnego stropuproszę o odpowiedzPozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BOHO 07.02.2008 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2008 Dzień dobry Czy ktoś robił ten strop... no nie wiem..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MalawiMix 08.02.2008 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2008 Ja robiłem w sierpniu 2006 r. Koszt za belki stropowe i pustaki wyniósł mnie ok. 5.500 zł, beton z gruszki z tego co pamiętam 4.000 zł. Ułożenie całego stropu zajęło 2 dni niezbyt dynamicznie pracującej ekipie. Powierzchnia stropu ok. 110 m2pozdrawiammarcin m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasja 08.02.2008 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2008 niedawno (grudzień) kupiłam strop ze Stropexu na mój dom 112mkw 6000zł. strop b. dobry, polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pblochu 08.02.2008 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2008 Mnie sam materiał tj belki + garki wychodzą wg oferty ok 74 zł/m2 a gdzie reszta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
seblo 08.02.2008 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2008 Robiłem terivę u siebie 2 lata temu.Osobiście uważam, że strop monolityczny wyjdzie drożej i to nie tylko z powodu większej ilości stali oraz betonu, ale również - o czym się rzadko wspomina - z powodu dużo większej ilości desek na szalunki, stempli (drewno ostatnio podrożało znacznie) no i w związku z tym również robocizny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 08.02.2008 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2008 Dzień dobry Czy ktoś robił ten strop jak to sie ma dokosztów tradycyjnego stropu proszę o odpowiedz Pozdrawiam magerka, teriva jest bodajze najpopularniejszym w Polsce systemem stropu gestozebrowego, ma go wiele osob. jestes nowa na forum, wiec pozwole sobie dac ci jedna rade budowania domu nie nazwal bym nauką scisłą, stad tez na wiele pytan nie da sie dac jednoznacznej, wymiernej odpowiedzi. podobnie jest z twoim pytaniem o koszty. w pewnych waunkach teriva jest tansza, w pewnych nie. zalezy od konstrukcji domu, ale tez innych czynnikow jak np dostep do taniego drewna szalunkowego i stempli cen betonu w okolicy itp. warto wiec indywidualnie przeliczyc koszt, dostawca terviry zrobi to za free lub niewielka oplata, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magerka 08.02.2008 17:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2008 Dziękuję za rady robię rozeznanie ponieważ wyceniam strop w trzech firmachW projekcie miałam Akermana ale mi odradzili że bardzo drogi a do tego dużo stali i betonuBuduje dom o powierzchni 219 mwymiary 11 na 17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 08.02.2008 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2008 spojrz do projektu, jesli i tak masz duzo wylewanych elementow stropu jak np. podciagi, okolice klatki schodowej, podcienie, tarasy to byc moze warto zrobic monolit, bo stali i drewna i tak pojdzie sporo. pamietaj jednak, ze roznice w stropach nie dotycza jedynie ceny, ale tez funkcjonalnosci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Witos 09.02.2008 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2008 Dziękuję za rady robię rozeznanie ponieważ wyceniam strop w trzech firmach W projekcie miałam Akermana ale mi odradzili że bardzo drogi a do tego dużo stali i betonu Buduje dom o powierzchni 219 m wymiary 11 na 17 A jaką masz największą rozpiętość i czy zamierzasz robić ogrzewanie podłogowe na tym stropie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zaba_gonia 09.02.2008 15:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2008 a ja chciałam zabić tą muszkę łażąca po moim monitorze Czesc Witos! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Coobah 09.02.2008 15:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2008 Dzień dobry Czy ktoś robił ten strop nie, chyba jeszcze nikt polecam "szukajkę" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Witos 09.02.2008 15:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2008 a ja chciałam zabić tą muszkę łażąca po moim monitorze Czesc Witos! Cześć Żabko, Tobie tylko muchy w głowie a to pajączek jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kogutos 09.02.2008 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2008 Ja robiłem jakieś 3 dni temu mi zalewali Powiem to co ktoś napisał wyżej, dużo osób pisze o stali i betonie ile trzeba wlać na strop monolityczny ale mało kto pisze o masie desek potrzebnych do tego :/ nie mówiąc o stemplach. Niektóry mądry powie że deski można wykorzystać na dach oczywiście, pod warunkiem że pracownicy nie potną je w drzazgi i bedą się dawały wykorzystać na dach. Ale kto będzie je czyścił po betonie i impregnował??? Nie mówiąc o tym jak dach będzie się kryło blacho-dachówką bez deskowania! co wtedy z nimi??? Mi wyszło o niecałe 5tyś taniej teriva jak monolityczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Geno 09.02.2008 22:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2008 Ja robiłem jakieś 3 dni temu mi zalewali Powiem to co ktoś napisał wyżej, dużo osób pisze o stali i betonie ile trzeba wlać na strop monolityczny ale mało kto pisze o masie desek potrzebnych do tego :/ nie mówiąc o stemplach. Niektóry mądry powie że deski można wykorzystać na dach oczywiście, pod warunkiem że pracownicy nie potną je w drzazgi i bedą się dawały wykorzystać na dach. Ale kto będzie je czyścił po betonie i impregnował??? Nie mówiąc o tym jak dach będzie się kryło blacho-dachówką bez deskowania! co wtedy z nimi??? Mi wyszło o niecałe 5tyś taniej teriva jak monolityczny. Nie przesadzasz? Ile desek jest potrzebnych na rygle w terivie? Dodatkowo jakies zastrzały i głowice. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 09.02.2008 22:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2008 Ale kto będzie je czyścił po betonie i impregnował??? Napewno Teriwe masz ułożną ? Skąd beton na deskach ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mclear 09.02.2008 23:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2008 Po koniec lata wylewałem strop terriva na 2 razy bo był skomplikowany, dużo podciągów, antresola i schody dwubieżne. Ekipie przy tych pracach zeszło ponad 3 tyg. i było niezwykle kosztowne. Gdybym teraz miał wykonac te robotę jeszcze raz to na poważnie rozwazyłbym strop prefabrykowany, mysle że wyszłoby jeśli nie taniej to napewno w okolicach stropu terriva a dużo szybcoej i mnej nerwów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plessek 09.02.2008 23:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2008 A jak się ma grubość Terivy do monolita 1-1/2, a za tym idzie wysokość pomieszczeń o 1/2 grubości stropu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plessek 09.02.2008 23:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2008 A deski i stemple zawsze można odsprzedać !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 10.02.2008 05:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2008 .. W projekcie miałam Akermana ale mi odradzili że bardzo drogi a do tego dużo stali i betonu ... sprawdziłas czy ci "odradzacze" mówili prawde ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts