Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Strop teriva czy ktoś robił

Recommended Posts

Nie przesadzasz? Ile desek jest potrzebnych na rygle w terivie? Dodatkowo jakies zastrzały i głowice.

Chodzi o deskowanie pod wylewany a nie pod terive !

Napewno Teriwe masz ułożną ? Skąd beton na deskach ?

tego komentować nie będę

Stemple oczywiście można odsprzedać jak się znajdzie chętny ;)

Przypomnę tylko żeby komuś nie przyszło na myśl zrobić sobie z tego opał do kominka :D

• 1 year później...

hej mam pytanie jesli chodzi o kupno terivy to jak najlepiej wybrac bo z tego co widze to jest tego kilka rodzai.

jeszcze jedno potrzebne sa belki pustaki nadproza i cos jeszcze?

i teraz prosba do kogutos jesli bys pamietal to napisz ile czego i jakie to kupowales a i jeszcze na jaka czesc domu i jakbys podal jeszcze gdzie tez bym byla wdzieczna :) PS.ciagle czekamy na zdjecia :)

U mnie kladziony był strop TERIWA od Leiera http://www.leier.pl/tarnow/katalog/3410_ceram.php

Ekipa murarzy chwaliła że mocne elementy (choć same pustaki dość kruche-trzeba ostrożnie układać)

Prześlij projekt stropu do leiera (lub do jakieś hurtowni sprzedającej Leiera)to ci zrobią wycenę. Kierownik budowy Ci powie ile betonu na to pódzie, a murarze wycenią robociznę.

hej mam pytanie jesli chodzi o kupno terivy to jak najlepiej wybrac bo z tego co widze to jest tego kilka rodzai.

jeszcze jedno potrzebne sa belki pustaki nadproza i cos jeszcze?

i teraz prosba do kogutos jesli bys pamietal to napisz ile czego i jakie to kupowales a i jeszcze na jaka czesc domu i jakbys podal jeszcze gdzie tez bym byla wdzieczna :) PS.ciagle czekamy na zdjecia :)

My zamawialiśmy tu: http://www.stropex.pl

Od nas było trochę daleko, ale ceny mają naprawdę konkurencyjne nawet z dowozem.

Wysłaliśmy projekt i tam zrobiono nam wycenę.

Co do reszty to tak jak przedmówca radzę pogadać z KierBudem :)

Dzień dobry

Czy ktoś robił ten strop jak to sie ma dokosztów tradycyjnego stropu

proszę o odpowiedz

Pozdrawiam

Patrząc na okoliczne budowy to mam wrażenie że to teriva jest tradycyjnym stropem. Monolityczny strop jest cieńszy. Jak zależy Ci na miejscu na poddaszu bez zmiany bryły domu to raczej monolit. Wbrew pozorom 15 cm to całkiem dużo :wink: Cenowo - chyba wyjdzie na to samo - więcej roboty, więcej desek ale kupujesz tylko drut i beton. Trzeba zerknąc w projekt i policzyć.

dzieki za odpowiedzi. pisalam do stropex z prosba o wycene tylko w projekcie jest jeden problem w jednym miejscu nie ma o co oprzec tego stropu i oczywiscie musze porozmawiac z murarzem ale chcialabym uslyszec opinie kilku osob. jesli to robiliscie to pewnie sie znacie wiec tak projekt domu to dom w lawendzie archonu a jesli chodzi o problem z oparciem to jest to w miejscu luku pomieszczenie 3 i 4 przy schodach. czekam ja jakies pomysly :)

• 3 months później...
My też mamy ten projekt i muszę przyznać, że nie mamy z nim problemu... nasz murarz skierował nas po strop do firmy KONBET, tam wszystko nam rozrysowano, zaproponowano również szalunki do stropu - polecam. (http://www.konbet.com.pl)

dzieki, tez tak mi sie wydawalo ze nie powinno byc problemu, ale Ci ze stropex czy jak kolwiek to sie nazywa widzieli problem tak czy inaczej dzieki za odpowiedz,ale my juz strop mamy zalany. napisz gdzie sie kolejna lawenda buduje :)pozdrawiam