magdaS28 07.02.2008 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2008 Hej; Zgodnie z podpowiedzia dla mlodych forumowiczow poszperalam troche po juz istniejacych tematach ale chyba jednak musze zalozyc nowy. Budujemy domek - jestesm na etapie szalowania lawy. Wiezba zamowiona, dachowka wybrana i pozostaly rynny. Chcialam wybrac pod kolor dachowki ale podobno "tak sie nie dobiera koloru rynien". Wiec jak? Do elewacji? Najpopularniejsze sa brazowe do kazdego dachu? No i drugie pytanie: rynny metalowe czy plastikowe? Prosze o opinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 07.02.2008 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2008 słabo szukalas .... Chcialam wybrac pod kolor dachowki ale podobno "tak sie nie dobiera koloru rynien". Wiec jak? Do elewacji? Najpopularniejsze sa brazowe do kazdego dachu? rynny do dachowki ? i tak i nie .... wg mnie dachowka, podbitka, okna i rynny powinny stanowic dobraną kompozycje, taki wiec same rynny powinny wspolgrac z czyms wiecej, niz tylko z dachowką. No i drugie pytanie: rynny metalowe czy plastikowe? temat stary jak ropa naftowa. poszukaj postow / tematow. choc i tak nie znajdziesz jednoznacznej odpowiedzi ja np mam plastikowe wavin`a. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdaS28 07.02.2008 13:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2008 Jacek - nie pisze ze przeszukalam cale forum tu jest kurde 806 stron kazda po kilkadziesiat tematow - ale grzebie dalej! Dzieki za podpowiedzi i pozdrawiam! - wgl mnie tez kolor powinien wspolgrac z dachem, podbitka i oknami ale wszystkowiedzacy Pan ze skladu budowlanego mi powiedzial "ze tak sie nie dobiera" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LubMar 07.02.2008 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2008 wszystkowiedzacy Pan ze skladu budowlanego mi powiedzial "ze tak sie nie dobiera" pewnie nie miał pasujących kolorów więc tak odpowiedział ja rynny dobrałem podczas zakupu blachodachówki (czarna) więc i rynny poszły czarne - PVC firmy Bryza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 07.02.2008 15:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2008 ach ci panowie ze skladów .... podrzucam linkę do ankiety. http://forum.muratordom.pl/jakie-rynny-metalowe-plastikowe,t10969.htm?highlight=rynny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nikoru 07.02.2008 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2008 My przed zakupem rynien pojeździliśmy trochę po okolicy i zobaczyliśmy, co nam się bardziej podoba. Sprzedawca dachówki wskazał nam nawet domy, gdzie układali identyczną jak naszą. Po oględzinach zdecydowaliśmy się na rynny w kolorze dachu. Dach mamy w kolorze miedzianym, rynny stalowe Galeco, kolor ceglasty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomekwil 07.02.2008 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2008 WitamDachówka grafitowa i rynny również pod kolor, sprzedawcy przy wycenach rzeczywiście cały czas mówili o brązowych rynnach, ale mi brązowe do grafitowej dachówki jakoś nie pasowały. Teraz patrze na dach i jestem zadowolony z wyboru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ardzento 07.02.2008 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2008 Witam.Dachówka ciemy antracyt,okna ciemny dąb ,podbitka ciemny brąz(jak okna) arynna???Do dachówki,czy podbitki i okien? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wraf 07.02.2008 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2008 dachówka roben antracyt plus, rynna marley grafit (jeśli z pcv to polecam, dekarze chwalili solidność podobno solidnie się trzymała jak kładli dachówke , deska okapowa tikurilla kolor teak, okna orzech oknoplastu, ale problem z podbitką chcę z pcv i ciężko znaleźdż coś pod tego teaka, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Haynauer 07.02.2008 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2008 proponuje wybrać miedziane i problem koloru rozwiązuje się sam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolecik 08.02.2008 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2008 My wybieraliśmy pod kolor dachówki, ale po kolei....Mamy dachówki cementowe Euronit podójne S kolor klasyczna czerwień, do tego dobraliśmy rynny Bryza również w kolorze czerwonym.A co do okien i elewacji to tak: okna, drzwi wejściowe, bramę garażową i podbitkę planujemy białe, a elewacja jasny odcień żółtego. Do tego wszystkie kolumny (4 sztuki - 2 nad wejściem i 2 na tarasie podtrzymujące balkon) też będą białe...Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetabo 08.02.2008 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2008 My mamy kasztanowego Robena S - do tego czerwone rynny Lindab - przymocowane do - deski czołowej w kolorze ciemny - złoty dąb. Rynny idealnie zgrywają się kolorystycznie z dachówką - także dominującym widokiem jest - szeroka deska czołowa (30cm) - za rynną ukryty jest pas nadrynnowy z blachy w kolorze kasztanowym (wogóle nie widoczny). Z początku nie wiedzieliśmy, że są zamontowane - dopiero po pytaniu do majstra kiedy będzie montował - odpowiedział już są. Faktycznie... Rynny bardzo mocne chłopaki po nich chodzili i wszystko idealnie siedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KiZ 08.02.2008 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2008 Ja mam koramica angobę brąz, rynny galeco stalowe brąz oraz cały drewniany osprzęt w kolorze ciemny brąz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ŁukaszC4 27.10.2015 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2015 Co sądzicie o tym żeby do zielonego dachu z blachy na rąbek,brązowych okien i parapetów dać rynny w kolorze miedzianym?Elewacja będzie w podobnym kolorze jak ten jasny: http://www.sniezka.pl/gfx-upload/Dobr-Koloru/9-kolorow-elewacji/146583662.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wodi 29.01.2016 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2016 Ja dobierałem kolor rynien do koloru dachówki, okien i elewacji. Mam dachówkę w kolorze mokki, brązowe rynny a elewacja będzie biała. Jeśli nie do koloru dachu, to niby jak. Wyobraźcie sobie zielony dach i czarne rynny - no po co rynny eksponować, przecież to jest dodatek, który ma być spójny z dachem. Jeśli chodzi o drugie pytanie to może ci się przydać fajny wpis, który kiedyś sobie zapisałem, lubię zbierać przydatne materiały. Odsyłam do RYNNY PLASTIKOWE CZY METALOWE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts