Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Brak cyklistów

Bratles

Recommended Posts

• Odpowiedzi 80
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Przez budowę domu stałem się maniakiem roweru. Mam trochę daleko więc kawałek jadę rowerem a resztę autobusem. Aby nie mieć kłopotu w komunikacji miejskiej i pks kupiłem sobie składaka.

http://www.dahon.pl/gfx/modele/boardwalk_d6_d.jpg

http://www.dahon.pl/gfx/modele/boardwalk_d6_sk.jpg

Poza tym okazało się że drogę do pracy szybciej pokonuję rowerem niż autobusem, a do domu wracam taksówką bo rower świetnie mieści się w bagażniku.

Wymyślił, wymyślił... 1 odcinek Zmienników... :wink:

Z pierwszego odcinka pamiętam tylko "taniec" pod samochodem w wykonaniu chyba Ś.P. Pawlika....

To było tak dawno.... pracowałem w wypożyczalni wideo, i mieliśmy ten serial zaraz po nakręceniu, a nie otrzymał kolaudacji :D

Cenzor :evil: padłby na serce....

Kiedyś za studenckich czasów sporo jeździłem na rowerku.

Później z roweru korzystałem tylko dorywczo. Od kilku lat jeżdżę "rekreacyjnie" z rodziną. Ze wzgledu na możliwości kondycyjne członków mojej rodziny dzienne trasy nie przekaraczały 40 km. Jednak ostatnie zauważyłęm wyraźną poprawę kondycji. Dzisiaj zaliczyłem też taki "spacerek" - z przygodami, bo jeden z rowerów odmówił posłuszeństwa. Wszystko się dobrze skończyło. Ponieważ żona polubiła takie wypady - myślę, że będzie ta nasz stały sposób spędzania wolnego czasu.

W ostatni weekend odkryliśmy nowe dla nas tereny rowerowe, które szzcerze polecam mieszkancom Śląska Górnego i Opolszczyzny: okolice Zawadzkiego i Kolonowskiego (nad Małą Panwią).

Świetnie oznakowane trasy, co jakiś czas mapka z całą sięcią tras rozrysowaną, a jakie tereny! Raj, naprawdę: lasy raz sosnowe, raz liściaste, polany, drewniane mostki na Małej Panwi i Brzyniczce, sielskie pola z krowami... Jedynym problemem okazało się zlekceważenie przez nas tabliczki "część trasy czasowo nieprzejezdna", w wyniku czego musieliśmy przenosić nasze rowery oraz naszego najmniejszego pasażera (lat 2, jeździ z tatą w foteliku i wyrywają sobie kierownicę) wbród przez Małą Panew. A woda była zi-zi-zimna!

• 2 weeks później...

Jak najbardziej rowerowo...

Glownie dluzsze dystanse - np. Suwalki - Kowno - Ryga - Suwalki. Piekny tydzien na 1000km i trzy kraje. Swietna przygoda, a do tego baaardzo tanie wakacje zagraniczne. Kosztowalo nas to ok. 200zlotych - z biletami pkp Gdansk-Suwalki-Gdansk wlacznie :)

obecnie mam swoj rowerek w anglii i staram sie troche nim mil robic w wolnych chwilach.

polecam i pozdrawiam.

• 3 weeks później...

Ja też chcę dołączyć do peletonu. Nie przepadam za kolarstwem, ale używam rowerek do poprawiania kondycji (mieszkam w górzystej nieco okolicy - nie mylić ze stałym miejscem zamieszkania pod nickiem), a przede wszystkim do turystyki rowerowej. Od czasu zaopatrzenia się w dobre sakwy (Ortlieb - polecam) najbardziej lubię wielodniowe wyjazdy - graty, namiot do sakw i w drogę... Najdłuższą trasę zaliczyłem w podróży poślubnej - jeździliśmy z Małżowinką wzdłuż Loary, od zamku do zamku z noclegiem ... na kempingu :lol: . Francuzi rzadko jeżdżą obładowanymi rowerami, i często mnie pytali ile mój rower waży (sakwy tylne z torbą i namiotem u góry, sakwy na low rider'rze z przodu i torba na kierownicę - rowerek ciężko się dźwigało - jakieś 50 kg bez właściciela). Marzy mi się przejechanie Alp, Skandynawii i .... Karakorum Highway, ale obawiam się, że nie tak łatwo będzie zrealizować te marzenia.

Pozdrowienia