Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Toaletka

Gamiga

Recommended Posts

• Odpowiedzi 70
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ja będę musiała niestety toaletkę zrobić na zamówienie, bo muszę ją w dosyć dziwnym miejscu upchnąć-moja toaletka musi być przy oknie, a okna mam w lukarnach... Tzn. muszę się zmieścić z nią pod skosem i do tego w kącie- nie wiem jeszcze jak to zrobić :roll:

A masz zamiar zamawiać na wymiar tylko toaletkę czy całą sypialnię?

Masz może jakąś orientację jak się mają ceny takiej zamawianej toaltki, łóżka, komody do cen tych gotowych np voxa czy brw?

• 8 years później...
Ja się zawsze zastanawiałam jak powinna wyglądać ta idealna, ale w sensie wielkościowym. Na pewno musi być blat na podparcie ręki do kresek, bo wtedy dobrze wychodzą, więc... jaka wysokość? Raczej lustro blisko twarzy, więc nie głęboka. Wsuwany stołeczek żeby nie rzucał się w oczy? No i ja kocham szuflady, nie wyobrażam sobie nic innego. Widziałam bardzo ładne na westwingu, ale raczej w klasycznym stylu. Jedną fajną w agacie, ale też klasyczna. Było wygodnie, ale nie przymierzyłam się specjalnie. Nie mam pojęcia co z oświetleniem nocnym/zimowym. Może wystarczy zwykła rozproszona lampka? Rozmarzyłam się... a kiedyś mi mąż stolarz obiecał:) Tylko tu gdzie teraz mieszkamy jest za ciasno na taką prawdziwą. Wielką szafę mam za to;)

• 2 weeks później...
  • 3 months później...
Ja mam toaletkę z Ikei i jestem bardzo zadowolona. W eleganckim, klasycznym stylu :)

[ATTACH=CONFIG]378819[/ATTACH]

Toaletka jest całkiem ładna. Jednak nie będzie na pewno pasowała do każdego mieszkania. Jesli mieszkanie jest w stylu prowansalskim to tak Jesli jednak jest klasyczne to nie.

Sama zdecydowałam sie na toaletkę Natalia z Black Red White ( powiesiłam nad nią jednak inne lustro - chciałam mieć większe możliwości aranżacyjne). osobiście podoba mi się to, ze jest o wiele bardziej pojemna jeśli chodzi o kosmetyki.

toaletka-natalia-brw.jpg

Ja planuję swoją toaletkę w sypialni, a że okno w niej mamy duże będzie ona stała w jego świetle zajmując około połowę jego powierzchni . Nie mam natomiast koncepcji co do jej oświetlenia. Na początku zaplanowałam lampę na suficie nad toaletką, ale doszłam do wniosku, że mi to nic nie da, a może mnie tylko oślepiać. Podświetlane lustro odpada, bo nie chcę nim zasłaniać okna(lusterko będę chciała mieć taki na "nóżce"). Może macie jakiś pomysł jak to oświetlić? Lampką stojącą na parapecie czy może taką na wysięgniku przymocowaną do ściany tam gdzie zaczyna się okno?

Ooo mi też się marzy toaletka, taka jak u wielkich youtuberek! Muszę w końcu w nią zainwestować. Na allegro jest stosunkowo duży wybór tanich, za około 300zl, przeróżnych kolorów, choć mi osobiście najbardziej podobają się białe. Choć zastanawiam się czy nie pasowałaby mi do sypialni bardziej taka w kolorze ''baby blue'', ale cóż, zawsze można ją przemalować. :)