adajarek 07.12.2009 22:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2009 no pięknie wyrósł Wasz Miły Dzień - chociaż ja się przyzwyczaiłem do naszej lustrzanej wersji i trochę czasu zajęło by połapać się w Waszym układzie pomieszczeń.kiedy były robione ostatnie zdjęcia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzyś79 24.02.2010 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2010 W koncu dłuższy pobyt w domu, jest chwilka żeby coś dodać. Wykusz w pomyśle Tomka jest świetnym rozwiązaniem, patrząc od środka każde załamanie ścian urozmaica wnętrze i daje faktycznie większe możliwości w trakcie urządzania. W moim przypadku pomysł byłby jednak nie do przjęcia, szerokość działki nie pozwala już na zbyt wiele, a nie chciałbym rezygnować z okien od strony garażu. Z kolei patrząc od zewnątrz loggia jest moim oczkiem w głowie ( zawsze podobały mi się duże balkony schowane pod łagodnie spadającym dachem )a połaczenie jej z wykuszem ? chyba byłoby trochę przekombinowane. Jezeli masz miejsce i rezygnujesz z loggii - to pomysł jest super, a kominek w nowym miejscu? jeżeli tylko nie stoi na tej samej ścianie co telewizor to mi już wystarcza. Piszę tak, bo właśnie u mnie będzie z tym problem Projekt mój jest już dawno po adaptacji - w sumie to jest wszystko, włącznie z pozwoleniem na budowę, nic tylko zaczynać bo materały nawet przestały drożeć, żeby jeszcze ta giełda... Po przemyśleniach i rozmowach z architektem zmieniłem wszystkie swoje pomysły dot. parteru. Miało wyglądać to tak: http://img230.imageshack.us/img230/9540/dom5643kopia1vh1.jpg Zależało mi przede wszystkim na możliwie jak największej przestrzeni wspólnej, dlatego też pozostawiam to prawie tak jak było, likwiduję łazienkę przy kuchni,będzie w miejscu spiżarni i likwiduję w salonie ścianki działowe. Niestety w tym przypadku komin pewnie będzie musiał zostać, jednak mimo to zostaje prawie 50m2 na urządzenie kącika wypoczynkowego, jadalnego no i otwartej na salon kuchni. Sposób jej urządzenia nie jest jeszcze przemyślany.Pokój seniora zostaje na swoim miejscu ale odpowiednio powiększony. http://img220.imageshack.us/img220/2001/dom5643kopia212uc6.jpg Co do opini na temat pomysłów Krzycha to trudno jest mi się odnieść. Jest tyle zmian że przypomina to całkiem nowy ( inny ) projekt. Nie twierdze, że jest zły, tylko czy nie łatwiej będzie znaleść to wszystko w innym gotowym projekcie niż znaleść architekta, który podejmie się tych przeróbek za jakieś rozsądne pieniądze ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzyś79 24.02.2010 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2010 W koncu dłuższy pobyt w domu, jest chwilka żeby coś dodać. Wykusz w pomyśle Tomka jest świetnym rozwiązaniem, patrząc od środka każde załamanie ścian urozmaica wnętrze i daje faktycznie większe możliwości w trakcie urządzania. W moim przypadku pomysł byłby jednak nie do przjęcia, szerokość działki nie pozwala już na zbyt wiele, a nie chciałbym rezygnować z okien od strony garażu. Z kolei patrząc od zewnątrz loggia jest moim oczkiem w głowie ( zawsze podobały mi się duże balkony schowane pod łagodnie spadającym dachem )a połaczenie jej z wykuszem ? chyba byłoby trochę przekombinowane. Jezeli masz miejsce i rezygnujesz z loggii - to pomysł jest super, a kominek w nowym miejscu? jeżeli tylko nie stoi na tej samej ścianie co telewizor to mi już wystarcza. Piszę tak, bo właśnie u mnie będzie z tym problem Projekt mój jest już dawno po adaptacji - w sumie to jest wszystko, włącznie z pozwoleniem na budowę, nic tylko zaczynać bo materały nawet przestały drożeć, żeby jeszcze ta giełda... Po przemyśleniach i rozmowach z architektem zmieniłem wszystkie swoje pomysły dot. parteru. Miało wyglądać to tak: http://img230.imageshack.us/img230/9540/dom5643kopia1vh1.jpg Zależało mi przede wszystkim na możliwie jak największej przestrzeni wspólnej, dlatego też pozostawiam to prawie tak jak było, likwiduję łazienkę przy kuchni,będzie w miejscu spiżarni i likwiduję w salonie ścianki działowe. Niestety w tym przypadku komin pewnie będzie musiał zostać, jednak mimo to zostaje prawie 50m2 na urządzenie kącika wypoczynkowego, jadalnego no i otwartej na salon kuchni. Sposób jej urządzenia nie jest jeszcze przemyślany.Pokój seniora zostaje na swoim miejscu ale odpowiednio powiększony. http://img220.imageshack.us/img220/2001/dom5643kopia212uc6.jpg Co do opini na temat pomysłów Krzycha to trudno jest mi się odnieść. Jest tyle zmian że przypomina to całkiem nowy ( inny ) projekt. Nie twierdze, że jest zły, tylko czy nie łatwiej będzie znaleść to wszystko w innym gotowym projekcie niż znaleść architekta, który podejmie się tych przeróbek za jakieś rozsądne pieniądze ? Pozdrawiam witam. właśnie jestem na drodze zamawiania projektu i ze wszystkich które ogladałe bardzo dokładnie w wielu czasoposmach i staronach najbardziej podoba mi się miły dzień 39 a czytałem na forum o rózne opinie wszystkim sie podobają i nieraz pwroaadzane sa zmiany czy ktoś juz ma wybudowany taki domek ???????????????????????????????????????????????? chetnie zobaczyłbym fotki pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jonaa 23.03.2010 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2010 Będę ogromnie wdzięczna za kontakt z osobami które już zbudowały lub właśnie budują dom Miły Dzień z Muratora.Szukam rad i opinii.Dwa lata temu już pojawił się taki wątek,może ktoś Z Was zrealizował już swoje marzenie o małym domku;-) http://projekty.muratordom.pl/projekt?IdProjektu=564 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek_buduje_domek 23.03.2010 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2010 http://forum.muratordom.pl/projekt-m39-mily-dzien-z-kat-muratora-opinie-i-porady,t123260.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jonaa 23.03.2010 15:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2010 Bardzo dziękuję za błyskawiczną odpowiedź,a może ktoś mógłby podzielić się zdjęciami gotowego Miłego?Jestem ogromnie ciekawa jak wygląda w realu:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bettyblue 20.04.2010 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2010 Przypadł mi do gustu tem projekt, ale muszę cos zrobić z dachem, bo wymagany kąt to 40-45, Może ktos podwyższasł ściankę kolankową? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek_buduje_domek 11.05.2010 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2010 Witam!Oto parę zdjęć z budowy naszego domu. Jest to projekt indywidualny ale częściowo inspirowany M39 "Miłym dniem", jednym słowem: kuzyn. Pozdrawiam. http://images46.fotosik.pl/292/dc36732764d57716med.jpghttp://images42.fotosik.pl/205/709ed779136d6a89med.jpghttp://images49.fotosik.pl/293/34433fb9efe28b64med.jpghttp://images48.fotosik.pl/293/a56a0c34c9cf85d1med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
astrin 29.06.2010 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2010 wlasnie mam do odbioru pozwolenie na budowe "milego dnia wariant 1 lustrzany.jesli ktos ma jakies zdjecia lub informacje bylabym wdzieczna.pozdrawiam [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzychuC 16.08.2010 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2010 Jestem również zainteresowany kupnem tego projektu. Bardzo mi sie spodobał. Czy ktoś na Śląsku buduje lub zbudował ten dom? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jonaa 27.08.2010 22:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2010 Jeśli ktoś już zbudował Miły Dzień i mógłby podzielić się wrażeniami z budowy,proszę niech napisze.Bardzo bym chciała zobaczyć zdjęcia Miłego w rzeczywistości,bardzo podoba mi się ten projekt.Może ktoś się ujawni i pomoże niezdecydowanym:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jonaa 27.08.2010 22:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2010 I jak postępy na budowie?Bardzo podoba mi się Wasz domek,chętnie zobaczyła bym kolejne zdjęcia:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek_buduje_domek 01.10.2010 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2010 I jak postępy na budowie?Bardzo podoba mi się Wasz domek,chętnie zobaczyła bym kolejne zdjęcia:-) Widzę, że zainteresowanie projektem niewielkie. My walczymy dalej: ostatnio wstawili nam okna (kolor nietypowy - ral 7012 szary bazaltowy), kończymy instalacje. Pozdrawiam. http://images43.fotosik.pl/347/8e10ce84e910b5d3med.jpg http://images45.fotosik.pl/348/4e4e4736807190fcmed.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joanna_Jagoda 15.01.2011 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2011 Witam wszystkich sympatyków Miłego wprawdzie trochę czasu minęło od ostatniego wpisu w tym wątku jednak liczę że jeszcze ktoś z Was tu zagląda. Projekt został dołączony do listy ulubionych i stał się na dzień dzisiejszy numerem jeden Zwracam się do budujących i tych którzy już mieszkają z prośbą o wrzucenie kilku zdjęć z wnętrza, szczególnie salonu i kominka Czy ktoś z Was budował Miłego w okolicach Poznania? Pozdrawiam serdecznie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafwiol 26.01.2011 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2011 Witam wszystkich sympatyków Miłego wprawdzie trochę czasu minęło od ostatniego wpisu w tym wątku jednak liczę że jeszcze ktoś z Was tu zagląda. Projekt został dołączony do listy ulubionych i stał się na dzień dzisiejszy numerem jeden Zwracam się do budujących i tych którzy już mieszkają z prośbą o wrzucenie kilku zdjęć z wnętrza, szczególnie salonu i kominka Czy ktoś z Was budował Miłego w okolicach Poznania?Pozdrawiam serdecznie! WITAM. MY WYBUDOWALIŚMY JUŻ NASZ "MIŁY DZIEŃ " ZLOKALIZOWANY POD MOGILNEM I JESTEŚMY AKURAT W TRAKCIE WYKAŃCZANIA WNĘTRZA -DOŁU. GÓRY NA RAZIE NIE RUSZAMY. POSTARAM SIĘ WRZUCIĆ JAKIEŚ ZDJĘCIE SALONU . U NAS SZAŁU JESZCZE NIE MA PONIEWAŻ ŚCIANY I SUFIT SĄ W TRAKCIE MALOWANIA I TO BĘDZIE NA BIAŁO. NIE MAMY JESZCZE POŁOŻONYCH PODŁÓG I WSZYSTKO WYGLĄDA TAK JESZCZE SURO. POZDRAWIAM . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafwiol 26.01.2011 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2011 A zapomniałam o kominku!!! Komin jest wyprowadzenie do podłączenia jest ale kominka narazie nie będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joanna_Jagoda 26.01.2011 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2011 A zapomniałam o kominku!!! Komin jest wyprowadzenie do podłączenia jest ale kominka narazie nie będzie. Jak miło zobaczyć odpowiedź na mojego posta A wprowadzaliście jakieś zmiany w projekcie? Jeśli będzie łatwiej to można podesłać zdjęcia na mój adres mailowy: [email protected] Z góry bardzo dziękuję! Czy gdybym miała jakieś pytania odnośnie budowy mogę się do Ciebie odezwać? Pozdrawiam serdecznie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jonaa 24.03.2011 15:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2011 Bardzo chciała bym zobaczyć zdjęcia zrealizowanego przez kogoś z Was projektu Miłego,rysunek bardzo mi się podoba,ale jak to wygląda w realu? Zastanawiam się nad ustawnością salonu i kuchni no i co z łazienką na górze??? Mała trochę i na dodatek w skosach,trudna do aranżacji.A może ktoś ma już gotową kuchnię??? Zmieści się jakaś mała wyspa? Szukam porady.Odezwijcie się!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek_buduje_domek 25.03.2011 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2011 Bardzo chciała bym zobaczyć zdjęcia zrealizowanego przez kogoś z Was projektu Miłego,rysunek bardzo mi się podoba,ale jak to wygląda w realu? Zastanawiam się nad ustawnością salonu i kuchni no i co z łazienką na górze??? Mała trochę i na dodatek w skosach,trudna do aranżacji.A może ktoś ma już gotową kuchnię??? Zmieści się jakaś mała wyspa? Szukam porady.Odezwijcie się!!! Czuję sie emocjonalnie związany z tym wątkiem więc odpowiadam. Zdjęcia z realizacji prawdziwego m39 znajdziesz w tym dzienniku: dziennik A&J&F. Co do gónej łazienki to rzeczywiście jest mikra, my w naszym "zmutowanym" Miłym zrobiliśmy w jej miejscu garderobę, a łazienkę zamiast pokoju na przeciwko, teraz jest w sam raz - 15m2 po podłodze. Z tego co wiem autorzy ww. dziennika zrobili podobnie. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jonaa 28.03.2011 16:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2011 Dzięki za odpowiedź.Bo już czułam się osamotniona w zachwycie nad Miłym;-)Zdjęcia domku w realu utwierdziły mnie tylko w przekonaniu,że to jest to czego szukałam.Trochę martwi mnie tylko aranżacja dołu,jak urządzić kuchnię,skoro na jedynej dłuższej ścianie którą dysponujemy są 2 okna,jak rozmieścić sprzęty,gdzie schować lodówkę???I co z piecem?Może ktoś z Was zrobił jakąś wyspę???Szukam inspiracji,zdjęcia mile widziane:-)))Pozdrawiam:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts