Gość 07.02.2008 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2008 Jak powinno wyglądać przykrycie dachu papą (pod dachówkę cementową lub ceramiczną) zgodne ze sztuką budowlaną? Głównie chodzi mi o:- szerokośc zakładu kolejnych warstw papy na siebie - odległość między "papiakami"Za ewentualne inne ważne sprawy, na które warto zwrócić uwagę będę również wdzieczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 08.02.2008 22:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2008 Stosować papę podkładową termozgrzewalną. Mocować papiakami tylko w górnym rzędzie (będą przykryte przez następną warstwę papy). Zakład 10 cm. Połączenia można zgrzać. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pblochu 09.02.2008 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2008 Ja zawsze robiłem tak (ale to nie reguła)Papa wierzchniego krycia, zakład 10cm, mocowana papiakami na zakładach co ok 20-30cm (papiaki bez podkładek - później mogą cię pojawić problemy podczas bicia kontr łat) . Nie jestem pewien czy powinno się zgrzewać taką papę na zakładach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Raton 09.02.2008 14:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2008 Ja bym raczej nie zgrzewałTemperatura pod pokryciem czasem może być dość wysoka od słońca i wszystkie szfy z czasem spłyną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 10.02.2008 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2008 Co niby spłynie? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Raton 10.02.2008 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2008 Mam na myśli miejsca łączeń że sie rozszczelnią. Miałem nadzieje że nikomu nie przyjdzie na myśl łączenie takiej papy np. .... lepikiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 10.02.2008 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2008 Lepik nie spłynie. Ja stosuję papę podkładową termozgrzewalną i połączenia zgrzewam. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts