Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jak chodzicie ubrani po domu..?

Haynauer

Recommended Posts

• Odpowiedzi 52
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

nie umiem w domu chodzić ubrany wyjściowo. Tylko koszulka i spodenki.

Zawsze będę palił w piecach dotąd dopóki się nie rozbiorę domowo.

a dziwne. U kogoś moja odzież mi nie przeszkadza, mogę byc i w spodniach, no chyba że u bliskich :D znajomych... gdzie nie wypada byc w spodniach... :D

Jak w tytule, ale w domyśle jaka temperaturę utrzymujecie w domu, bo żeby chodzić w krótkim rękawku to powinno być chyba min. 21 st. C...??

Odpowiedź na pytanie zadane w tytule to: przodem, z prędkością poniżej 5 km/h, czasem tyłem (wtedy wolniej), raczej bez unoszenia kolan i rzadko marszowo.

Odpowiedź na pytanie zawarte w poście nieciekawa, wiec nie udzielam ;-)

raczej nie przekraczamy 21 st ...chyba ,że palimy w kominku ( w soboty i niedziele ) wtedy całodzienne palenie w kominku podnosi temp do 23 i jest ZA GORĄCO :roll: -wtedy zaczynam wietrzyć dom bo jest mi za duszno ....a w mieszkaniu blokowym poniżej 24 st mną telepało z zimna :roll:

tego nie rozumiem 8)

a chodzimy po domu w lnianych spodniach...ja w tunice a mąż w koszuli z krotkim rekawem ....

jak się chodzi w domu????

widziałem gdzieś na jakimś czajniku...

no ....to jest znajomy Zielonej :lol:

http://img366.imageshack.us/img366/3879/czajniczek2qt9.jpg

Normalnie to dżinsy i tiszert...ale coś mi się zrobiło cieplej na widok...

Czyżby termostat nie dał sygnału do wyłączenia PC ? :roll:

Jak w tytule, ale w domyśle jaka temperaturę utrzymujecie w domu, bo żeby chodzić w krótkim rękawku to powinno być chyba min. 21 st. C...??

U nas tak oscyluje koło 23 stopni, lubimy ciepło. Po domu mam "domowe" ciuchy, spodnie od dresu i jakas bluzka cienka elastyczna albo koszulka. Ostatnio się przerzuciłam na luźne dzinsy, maja tę zalete, że kocia sierść ich się nie czepia. Bo bawełaniane, a juz najgorzej takie aksamitne spodnie od dresu to od razu zakłaczone strasznie i wyglądam jak fleja :-)

Pomyślcie, jak się w tej Dynastii muszą męczyc, od rana w szpilkach i pod krawatem :-)

w Dynastii to pewnie się i męczyli od rana w szilkach i krawatach ale jakie mieli stawki za godzinę takiej męczarni ;-)

ja po domu buszuje w krótkich spodenkach i bawełnianej koszulce jak tylko temperatura przekroczy 20 stopni, czasami w spodniach od dresu a nie w spodenkach ale niezbyt często

A jest może jakaś wersja czajniczka z termonetrem dla panów bo ten na zdjęciu to rzaczej typowo dla pań ;-)